Fordulóponthoz érkezett Donald Trump történelmi tárgyalása: karnyújtásnyira vagyunk az ítélettől

Fordulóponthoz érkezett Donald Trump történelmi tárgyalása: karnyújtásnyira vagyunk az ítélettől

Donald Trump volt amerikai elnök bő egy hónapja zajló büntetőpere mérföldkőhöz ért kedden. A vád után a védelem is befejezte a bizonyítékainak bemutatását, a záróbeszédekre pedig jövő héten fog sor kerülni. Mindez azt jelenti, hogy az esküdtszék akár pár napon belül meghozhatja az ítéletét. Mivel hamarosan pontot tehetnek az exelnök első, heves szóváltásokat, előtörő érzelmeket és hálószobatitkokat is magába foglaló bírósági ügyének végére, érdemes visszatekinteni, hogy pontosan mi hangzott el abban a bizonyos manhattani tárgyalóteremben.

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

Történelmi: ma kezdődik Donald Trump első büntetőpere, ezek a vádak a volt elnök ellen

Történelmi: ma kezdődik Donald Trump első büntetőpere, ezek a vádak a volt elnök ellen

Hiába Donald Trump számos halogatási kísérlete, a volt amerikai elnök első büntetőtárgyalása kezdetét fogja ma venni New Yorkban. Az eljárás várhatóan másfél hónapig is eltarthat, így a republikánus politikus hetekig nem fog tudni személyesen kampányolni riválisa, a demokrata Joe Biden ellenében. A többek közt Stormy Daniels felnőttfilmesnek fizetett hallgatási pénzek miatt Trump akár négy év börtönt kaphat, azonban a büntetlen előélete következtében könnyen megúszhatja a letöltendő szabadságvesztést.

Ismét a vádlottak padján Donald Trump - Megmenekült a volt elnök ingatlanbirodalma?

Ismét a vádlottak padján Donald Trump - Megmenekült a volt elnök ingatlanbirodalma?

Donald Trump volt amerikai elnök nemrég érkezett meg arra a New York-i bíróságra, amely a Stormy Daniels felnőttfilmesnek fizetett hallgatási pénzzel kapcsolatos ügyét tárgyalja. A mai meghallgatáson kiderülhet, hogy mikor fog indulni a republikánus elnökjelölt összesen négy büntetőperében a legelső tárgyalás. Közben a mai nap volt a határideje annak is, hogy Trump egy másik ügyben rá kiszabott közel félmilliárd dollárt egyben kifizesse. Itt óriási fejlemény történt: a fellebbviteli testület 175 millió dollárra csökkentette a megtérítendő összeget, amelyhez 10 napon belül kell kezest találnia.

Újabb rossz hír Trumpnak: vádalkut kötött a volt kampánymenedzsere

Vádalkut kötött az ellene vádemelést javasló, Robert Mueller vezette bizottsággal második perében Paul Manafort, Donald Trump amerikai elnök 2016-os választási kampányának első menedzsere. Az amerikai sajtóban régóta feltételezett vádalku ténye a pénteken nyilvánosságra került bírósági dokumentumokból derült ki és az is világossá vált, hogy a vádalku keretében Manafort együttműködik a különleges ügyésszel a 2016-os elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozás és amerikai-orosz összejátszás témájában. Emlékezetes, augusztusban már Trump volt ügyvédje is vádalkut kötött és lényegében bűncselekménnyel, a választási eredmény befolyásolása érdekében tett lépésekkel vádolta meg az amerikai elnököt:

Drámaian megnőtt Trump eltávolítási eljárásának esélye

Az az új fejlemény, hogy Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen, tegnap vádalku keretében, eskü alatt bűncselekmény elkövetésével vádolta meg Trumpot, drámaian növeli az esélyét annak, hogy ha a demokraták átveszik ősszel a Képviselőház irányítását, megindítják az elnök alkotmányos elmozdításának eljárását - jelentette ki a Reutersnek egy hasonló jogi ügyekben járatos ügyvéd. A Trump elleni eljárás megindításának egyértelmű esélyéről nyilatkozott a Bloombergnek Steve Bannon, Trump volt nemzetbiztonsági főtanácsadója is, aki szerint a novemberi időközi amerikai választásoknak már egyértelműen ez a tétje, amely narratíva nyilván a Trump melletti tábor egységbe terelését is szolgálja.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.