Megszólalt a Magyar Bankszövetség a kormány különadóiról

Megszólalt a Magyar Bankszövetség a kormány különadóiról

A háborúnak szinte valamennyi szektor a kárvallottja, köztük a bankszektor is. A gazdasági bizonytalanságok piaci következményei mellett számos kormányzati intézkedés terhét is fegyelmezetten és együttműködően viseli a bankszektor, ezért visszautasítja, hogy a háborús időkben extraprofitra tett volna szert - közölte a Magyar Bankszövetség.

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

Lecsapott az Europol: kínai pénzmosó bandát füleltek le

Lecsapott az Europol: kínai pénzmosó bandát füleltek le

Kínai pénzmosó bandára csaptak le a francia és a spanyol hatóságok, a vizsgálat szerint a bűnszervezet akár napi egymillió eurónál (mintegy 390 millió forint) is nagyobb összeget volt képes tisztára mosni - közölte pénteken az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol.

Hát itt meg mi történik? -  Új trükkel kerülik meg a szankciókat az oroszok

Hát itt meg mi történik? - Új trükkel kerülik meg a szankciókat az oroszok

Az orosz központi bank közölte a helyi vállalkozásokkal, hogy az ukrajnai konfliktus miatt bevezetett nyugati szankciókkal szemben a külföldi partnerekkel való fizetések megkönnyítésére "többféle megoldást", köztük kriptovalutákat és más digitális eszközöket kell használniuk - számolt be a Reuters.

Túl nagyra nőtt a bankok kereskedelmi ingatlanokkal szembeni kitettsége

Túl nagyra nőtt a bankok kereskedelmi ingatlanokkal szembeni kitettsége

Az Európai Bankhatóság (EBA) legfrissebb kockázati jelentése szerint a bankok több mint 1400 milliárd eurót kölcsönöztek a kereskedelmi ingatlanszektornak Németországban, Franciaországban és az EU más országaiban. Ez a hatalmas összeg egyes hitelezőket különösen sebezhetővé tesz a piac "repedései" miatt.

Az EBRD véleményt mondott a közép- és kelet-európai bankokról

A kedvezőtlen külső hatások, köztük a makrogazdasági bizonytalanságok és a geopolitikai feszültségek környezetében is jórészt stabil maradt tavaly a nem teljesítő banki kinnlevőségek (NPL) összege az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közép- és kelet-európai működési gazdaságaiban a londoni pénzintézet hétfőn bemutatott éves összesítése szerint.

Kommandósokat vetettek be Magyarországon - Lecsapott a Merkúr különleges egység

Kommandósokat vetettek be Magyarországon - Lecsapott a Merkúr különleges egység

Országos kiterjedésű akcióban számolta fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azt a bűnszervezetet, amely több mint félmilliárd forintnyi áfa befizetését mulasztotta el. A Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói 15 helyszínen csaptak le a Bevetési Igazgatóság járőreivel és a MERKUR bevetési egység kommandósaival karöltve.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.