FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
Van jövője a kínai autóknak a hazai flottapiacon?

Van jövője a kínai autóknak a hazai flottapiacon?

A kínai autómárkák rohamos európai térnyerése már nem a távoli fikció, hanem a jelen változatos megítélésű valósága. A patinás német vagy francia autókiállításokon egyre-másra tűnnek fel a sokak számára egyelőre ismeretlen márkák jó ár-értékarányú autóikkal, és ezzel párhuzamosan agresszív piaci terjeszkedési szándékaikat sem leplezik. Bár a hagyományos európai gyártók minden követ megmozgatnak a zöld átmenetet célzó európai jogszabályok felpuhításán, illetve több milliárd eurót invesztálnak az elektrifikációba, mégis jelentős versenyhátrányból indulnak az elektromos autók piacán. Igaz, hogy a magánvásárlók számára elég lehet egy divatos forma vagy kedvező árcédula, a flottakezelők és lízingcégek ennél sokkal komolyabb elvárásokat támasztanak a márkák felé. A bizalom kiépítése és egyéb kihívások leküzdése komoly erőfeszítésébe fog kerülni a kínai gyártóknak, de senkinek ne legyen kétsége: nem fogják idejekorán feladni a versenyt. Az MHC Mobility szerint azonban, ha túllépnek a kezdeti nehézségeken, komoly fejfájást okozhatnak a jelenlévő szereplőknek a flottaszegmensben is.

Pár tízezer forintért vezethetsz Teslát Budapesten

Pár tízezer forintért vezethetsz Teslát Budapesten

A Mol Limo a 2023-as Tesla Model 3-mal indítja új szolgáltatását, az állomásalapú közösségi autómegosztást, Limo FIX néven. Az új megoldás lényege, hogy egy kijelölt állomásról kell felvenni és ugyanott kell leadni is az autót, olvasható a vonatkozó közleményben.

Elektromosautó-bumm Romániában?

Elektromosautó-bumm Romániában?

Romániában az idén több elektromos autót helyeztek forgalomba, mint 2020-ban és 2021-ben együttvéve, és ez az első év, amikor e járművek száma meghaladja a tízezret - közölte kedden a Hotnews.ro hírportál egy elektromos autótöltőket telepítő cég elemzését ismertetve.

Van egy ország, ahol minden autógyártót lekörözött a Tesla

Van egy ország, ahol minden autógyártót lekörözött a Tesla

A Tesla Model 3 vezette az Egyesült Királyságban júniusban legkelendőbb autók listáját, mivel a benzin- és dízelüzemű autók értékesítési tilalma előtt a fogyasztók egyre inkább az elektromos és hibrid járművek felé mozdulnak el.

India csapja a szelet a Teslának

India csapja a szelet a Teslának

India kész alacsonyabb működési költségeket biztosítani a Tesla számára, mint amit bárhol máshol a világon el lehet érni - jelentette ki Nitin Gadkari közlekedési miniszter a Reuters hírügynökségnek.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.