Átalakulóban a budapesti gyorséttermek piaca
Ingatlan

Átalakulóban a budapesti gyorséttermek piaca

Portfolio
Tovább terjeszkedik a Pizza Me: a magyar gyorsétteremlánc a tervek szerint egyre több üzletet nyit a szigorúan vett budapesti belvároson kívül. Szakértők szerint a város folyamatos terjeszkedésével egyre nagyobb igény mutatkozik a könnyen, helyben elérhető szolgáltatásokra a külső kerületekben is.

Komoly terjeszkedésbe kezdett a Pizza Me. A 2013-ban alapított pizzázó (pontosabban szeletbár-lánc) augusztusban nyitotta meg első, a budapesti belvároson kívüli éttermét Zuglóban.

Victor Friedman, a Pizza Me társtulajdonosa a Portfolio-nak elmondta, hogy ez vállaltan egy kísérlet volt a cég részéről, ugyanis a prémium minőségű, vékony tésztás olasz pizzákat kínáló lánc többi üzlete a belvárosban található, és vendégkörét fele részben a külföldi turisták, fele részben a belvárosban mozgó, dolgozó és bulizó magyarok adják (az üzletek éjszaka is nyitva tartanak).

Nem meglepő módon a zuglói vendégkör összetétele nagyon más, mint a belvárosi éttermekben: főként többgyerekes családok látogatják és főként ebédidőben.

Victor Friedman szerint beigazolódni látszanak a menedzsment előzetes elképzelései: a gyakran 1000-1500 forintos hamburgerek és gyros-tálak helyett a vendégek nyitottabbak a minőségi olasz alapanyagokból készülő, 550 forintos vékony tésztás pizzaszeletekre.

Az új üzlet forgalma már az első hónapban elérte a 10 ezer vendéget: részben erre is alapozva az eredetileg tervezett 5 helyett még 15-20 budapesti üzlet megnyitását tervezik, kimondottan a külső kerületekre fókuszálva.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jelenleg is aktívan keresik az olyan üzlethelyiségeket, ahol családbarát, akár kisebb születésnapok megtartására alkalmas környezetet alakíthatnak ki. Fontos szempont továbbá, hogy a helyiség közlekedési csomópontban, igényes, jó állapotú épületben legyen.

Nem elérhetetlen ez a szám

A város folyamatos terjeszkedésével egyre nagyobb igény mutatkozik a könnyen, helyben elérhető szolgáltatásokra – mondták el a Portfolio-nak ingatlanpiaci elemzők.

A külvárosnak nevezhető területeken, mint például a III., IV., XI., XIII., XIV., XVI. kerület egyes részein folyamatosak a nagy lakóingatlan-beruházások, ez pedig átalakítja a kiskereskedelem és a szolgáltatások területi megoszlását is.

Az itt lakók, ide költözők ugyanis igénylik azt, hogy a belvárosból, vagy a bevásárlóközpontokból megismert üzletek és szolgáltatások könnyen elérhetők legyenek. Így – piaci információink szerint – több szolgáltató és gyorsétteremlánc is egyértelműen a külső kerületekben látja a budapesti terjeszkedés irányát.

Sokszor az üzletláncok érzékelik a környék fejlődési lehetőségeit, látnak potenciált abban, hogy egy biztos vásárlóerő van, vagy lesz azon a területen, és így olyan helyeken nyitnak üzleteket, ahol egyébként is gyorsabban nőnek a lakásárak az átlagosnál.

A cikk megjelenését a Pizza Me támogatta.

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1