Pizza Me szeletbár
Ingatlan

Átalakulóban a budapesti gyorséttermek piaca

Portfolio
Tovább terjeszkedik a Pizza Me: a magyar gyorsétteremlánc a tervek szerint egyre több üzletet nyit a szigorúan vett budapesti belvároson kívül. Szakértők szerint a város folyamatos terjeszkedésével egyre nagyobb igény mutatkozik a könnyen, helyben elérhető szolgáltatásokra a külső kerületekben is.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Komoly terjeszkedésbe kezdett a Pizza Me. A 2013-ban alapított pizzázó (pontosabban szeletbár-lánc) augusztusban nyitotta meg első, a budapesti belvároson kívüli éttermét Zuglóban.

Victor Friedman, a Pizza Me társtulajdonosa a Portfolio-nak elmondta, hogy ez vállaltan egy kísérlet volt a cég részéről, ugyanis a prémium minőségű, vékony tésztás olasz pizzákat kínáló lánc többi üzlete a belvárosban található, és vendégkörét fele részben a külföldi turisták, fele részben a belvárosban mozgó, dolgozó és bulizó magyarok adják (az üzletek éjszaka is nyitva tartanak).

Nem meglepő módon a zuglói vendégkör összetétele nagyon más, mint a belvárosi éttermekben: főként többgyerekes családok látogatják és főként ebédidőben.

Pizza Me üzlet Budapesten

Victor Friedman szerint beigazolódni látszanak a menedzsment előzetes elképzelései: a gyakran 1000-1500 forintos hamburgerek és gyros-tálak helyett a vendégek nyitottabbak a minőségi olasz alapanyagokból készülő, 550 forintos vékony tésztás pizzaszeletekre.

Az új üzlet forgalma már az első hónapban elérte a 10 ezer vendéget: részben erre is alapozva az eredetileg tervezett 5 helyett még 15-20 budapesti üzlet megnyitását tervezik, kimondottan a külső kerületekre fókuszálva.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jelenleg is aktívan keresik az olyan üzlethelyiségeket, ahol családbarát, akár kisebb születésnapok megtartására alkalmas környezetet alakíthatnak ki. Fontos szempont továbbá, hogy a helyiség közlekedési csomópontban, igényes, jó állapotú épületben legyen.

Nem elérhetetlen ez a szám

A város folyamatos terjeszkedésével egyre nagyobb igény mutatkozik a könnyen, helyben elérhető szolgáltatásokra – mondták el a Portfolio-nak ingatlanpiaci elemzők.

A külvárosnak nevezhető területeken, mint például a III., IV., XI., XIII., XIV., XVI. kerület egyes részein folyamatosak a nagy lakóingatlan-beruházások, ez pedig átalakítja a kiskereskedelem és a szolgáltatások területi megoszlását is.

Az itt lakók, ide költözők ugyanis igénylik azt, hogy a belvárosból, vagy a bevásárlóközpontokból megismert üzletek és szolgáltatások könnyen elérhetők legyenek. Így – piaci információink szerint – több szolgáltató és gyorsétteremlánc is egyértelműen a külső kerületekben látja a budapesti terjeszkedés irányát.

Sokszor az üzletláncok érzékelik a környék fejlődési lehetőségeit, látnak potenciált abban, hogy egy biztos vásárlóerő van, vagy lesz azon a területen, és így olyan helyeken nyitnak üzleteket, ahol egyébként is gyorsabban nőnek a lakásárak az átlagosnál.

A cikk megjelenését a Pizza Me támogatta.

money
covid vilag koronavirus
kína
orbán viktor kósa lajos parlament
bear
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

pif 2020 építőipar