44 milliárdos hitelt vesz fel Debrecen a BMW-gyár területének megvásárlására

2018. augusztus 2. 10:30    
nyomtatás
 
A BMW-gyár felépítéséhez szükséges területet megváráslására és az infrastruktúra kialakítására 44 milliárdos, kormánygaranciával megerősített hitelt vesz fel a debreceni önkormányzat - írja a Népszava. A 400 hektáros terület 2019 második felében kerül át a cég tulajdonába, ennek feltételeiről azonban egyelőre nem közölt információkat a polgármesteri hivatal.

November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most extra early bird áron!


Kereskedés BMW-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az érintett földek tulajdonosai között mezőgazdasági vállalkozások, magánszemélyek, cégek egyaránt szerepelnek, velük egyenként kell majd megállapodnia a városnak. A 44 milliárdos költség azt jelenti, hogy négyzetméterenként 11 ezer forintba kerül a telek megvásárlása és annak előkészítése. Bár az előkészítéshez szükséges költségek nem ismertek, az ottani telekárak jelenleg 1,5 millió forint körül vannak hektáronként (150 forint négyzetméterenként), így ha piaci áron vásárolja fel a telkeket a város, akkor a költség 98 százalékát az infrastruktúra kialakítása teheti ki.

44 milliárdos hitelt vesz fel Debrecen a BMW-gyár területének megvásárlására

Emerald Residence, További információkért kattints a képre!

A gyár ingatlanpiacra gyakorolt hatásaival korábban a Portfolio is foglalkozott. A Duna House szakértői szerint egyébként az utóbbi időben kínálati túlsúly kezd érződni a debreceni lakáspiacon, a gyár megnyitása ismét erősítheti a keresletet. A Debreceni Egyetemi több mint 28 ezer fős hallgatói létszáma viszont - részben külföldi, részben az ország más részeiből érkező diákokkal - lefedi a szabad bérlakások nagy részét, így a gyár hatására tovább emelkedhetnek a bérleti díjak.

A gyár részben külföldi menedzsmentje valószínűleg családdal érkezik, akik inkább a magas minőségű ingatlanok piacát mozdíthatják meg és gyerekeik oktatásához elképzelhető, hogy angol nyelvű óvodát, iskolát vesznek majd igénybe. Éppen ezért a közeljövőben ilyen típusú intézményfejlesztések is megvalósulhatnak a városban.

2018.07.31 10:27 Gyárat épít a BMW Debrecenben: elektromos autókat is gyárthatnak majd
2018.07.31 16:05 BMW-gyár nyílik Debrecenben - Most rohanjunk lakást venni?
2018.07.31 16:54 Képeken az új BMW-gyár debreceni helyszíne
2018.08.01 09:09 Megvan, pontosan hol építkezik a BMW Debrecen mellett
2018.08.01 17:55 Csak 2023-ban kezdheti meg a termelést a BMW debreceni gyára
2018.08.02 08:28 Tízezer új munkahely jöhet létre Debrecen körül a BMW-gyár hatására

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium