Prémium

Hogyan legyünk sikeresek az „új világban”? Továbbképzés, továbbképzés, továbbképzés (x)

PR cikk

A továbbképzés, különös tekintettel az informatikai szakemberek tudásának folyamatos karbantartása biztosan megtérül a vállalatoknak. A munkaadóknak és a munkavállalóknak is, hiszen mindkét fél rugalmasságra és versenyképességre törekszik. Ennek jegyében a digitális átalakulás két vezető vállalata újszerű együttműködésre lépett Kelet- és Közép Európában annak érdekében, hogy a digitalizáció minél több területen támogassa az üzletet.

Az elmúlt évtizedekben azt láthattuk, hogy a technológiai fejlődés jelentős változásokat hozott az üzleti világban éppúgy, mint a társadalomban. A technológia és az innováció új válaszokat ad azokra a kihívásokra, amelyek már régóta tornyosulnak előttünk. A COVID-19 járvány miatt a vállalkozások minden korábbi tevékenységüket, a működési modelljeiktől a vállalati kultúráig, újra gondolni, újra tervezni kényszerültek. A technológia sok mindenben segíti ezt a folyamatot. Ám a technológia nyújtotta lehetőségek maximális kiaknázásához elengedhetetlen, hogy a szervezeten belül teret engedjenek az emberi találékonyságnak, és az is, hogy rendelkezésre álljon a technológia használatához  szükséges szakértelem. Ha egy vállalkozás valóban az alapoktól szeretné újra gondolni a működését, kulcsfontosságú, hogy a munkavállalói képesek legyenek a legmodernebb technológiákban gondolkodni, – mint például a felhő és a mesterséges intelligencia (MI) – és azokat a mindennapi munkájuk során használni, mert ezek a megoldások csak így lehetnek a változások motorjai.

Ezért nem csoda, hogy az üzleti életben egyre többen ismerik fel a továbbképzések jelentőségét és azt, hogy ez milyen előnyökkel jár: nemcsak a munkaadók, hanem a munkavállalók számára is. A továbbképzés a feltétele annak, hogy a munkavállalók tudása ne váljon idejétmúlttá a szervezeten belül. Azok, akik a képzésekben részt vesznek és továbbfejleszthetik magukat, elégedettebbek leszenek új feladatkörükben és a jövőjüket is inkább biztosítva látják a cégen belül.

Ennek jó példája az EPAM Systems, a világ egyik vezető digitális platform- és szoftverfejlesztője, valamint a Microsoft együttműködése, amely a Microsoft legnagyobb felhőtechnológiai képzési programját hozta tető alá Kelet-Közép Európában. Csak a múlt évben, 14 országból több mint 2200 mérnök és fejlesztő csatlakozott ehhez. Az EPAM várakozásai szerint idén nyáron több mint 400 új Azure szakértő fog kikerülni a képzésekből. A megszerzett képesítések ezekre a szakterületekre terjednek majd ki: Azure szakértő, Azure fejlesztő, Azure rendszergazda, DevOps mérnök, megoldástervező, adatmérnök, MI mérnök és biztonságtechnológiai szakértő.

BUD_TF lobby

Az EPAM ennek a programnak és az Azure-szakértelmének köszönheti, hogy együttműködésre léphetett például a The Philadelphia Youth Network (PYN) elnevezésű szervezettel, amely az Egyesült Államok-beli Philadelphia két legátfogóbb, a város fiataljainak oktatásáért és foglalkoztatásáért felelős programját irányítja. Ez a szervezet 1999 óta foglalkozik az életkörülményeik miatt hátrányos helyzetű fiatalokkal – lehetőséget teremtve számukra arra, hogy letegyék az alapvizsgákat. A szervezet programjai felkészítik a fiatalokat a munkaerőpiacon rájuk váró kihívásokra.

Ám ahhoz, hogy a PYN tényleg be tudja tölteni hivatását, ki kell tudnia használni a modern technológia nyújtotta előnyöket. Így amikor eljött az ideje annak, hogy végrehajtsák a régóta esedékes fejlesztéseket, az EPAM tűnt a legjobb partnernek arra, hogy támogassa őket ebben.

“Non-profit szervezetként minden egyes elköltött dollárból a maximumot kell kipréselnünk, hogy a lehető legnagyobb változást tudjunk elérni, miközben a lehető legtöbb értéket állítjuk elő. Ez az elvárás érvényes a technológiai befektetéseinkre is. Az EPAM segítségével a PYN teljesen új alapokra tudta helyezni a működését kiváltva a korábbi ColdFusion-ra épülő, elavult Oracle infrastruktúránkat egy korszerű .Net-re és Azure SQL szolgáltatásokra épülő alkalmazáscsomaggal. Az EPAM segített a vállalati felhasználóinknak is abban, hogy felgyorsítsák az adatelemzésre támaszkodó döntéshozatali mechanizmusaikat. Ebben fontos szerepe volt a PowerBI vezérlőpult és a vállalati riport folyamatok továbbfejlesztésének, aminek köszönhetően az intelligens eszközök alkalmazása a mindennapjaink részévé vált” – mondta Michael Pompey, a The Philadelphia Youth Network informatikai vezetője. “Az említett Microsoft eszközöknek az Azure/O365 környezetükbe történő integrációjával a PYN képessé vált megfelelni a fiatal munkakeresők folyamatosan változó igényeinek, miközben a járvány alatt is fenn tudtuk tartani a működésünket” – tette hozzá.

A Microsoft és az EPAM Systems elkötelezett aziránt, hogy az ügyfeleit és partnereit felkészítse a jövő kihívásaira, és hogy még hatékonyabbá, még versenyképesebbé tegye őket. Ennek révén a munkavállalók, pozíciójuktól függetlenül, olyan tudásra és képességekre tehetnek szert, amellyel mind saját magukat, mind munkaadójukat sikeressebbé tehetik, különösen a járványt követő időszakban, egy olyan „új világban”, amelyben a digitális megoldások még hangsúlyosabb szerephez jutnak.

Szeged_1436 (1)

Mesterséges intelligencia és szakértelem Közép-Európában

A Microsoft a közelmúltban globális felmérést készített, hogy megismerje, milyen tudásra és képességekre van szükségük azoknak a vállalkozásoknak, amelyek működésük során növekvő mértékben támaszkodnak a mesterséges intelligenciára. A felmérés számos, a napi gyakorlatban is hasznosítható tanulsággal szolgált.

Kelet-Közép-Európában azok a vállalatok, vállalkozások látják úgy, hogy a mesterséges intelligencia komoly előnyökhöz juttatta őket, amelyek egyben a munkavállalóik képzését is elsődlegesnek tartják az új technológiák bevezetésével egyidőben.

Az MI alkalmazásában élenjáró vállalkozások munkavállalóinak 60 százaléka vett részt továbbképzéseken és 65 százalékuk mondta azt, hogy a munkaadójuk felkészíti őket arra, hogy sikeresek legyenek a mesterséges intelligencia által fémjelzett korban. Ezzel szemben az MI bevezetésében kevésbé aktív vállalatoknál a munkavállalóknak csak az egyharmada vett részt ilyen képzéseken. Erre vezethető vissza, hogy azoknak a felsővezetőknek csaknem háromnegyede (73%), akik az MI alkalmazásában élenjáró vállalatoknál dolgoznak, azt mondták, hogy már tapasztalják a mesterséges intelligencia bevezetéséből származó előnyöket. A mesterséges intelligencia bevezetésének elején tartó vállalkozásoknál ugyanez az arány 49 százalék, vagyis a válaszadók kevesebb, mint a fele.

Ezekből az eredményekből is látszik, hogy jól megfogható előnnyel jár az, ha a munkavállalókat felvértezzük azzal a tudással, ami ahhoz kell, hogy újra tudják gondolni a szerepét a munkájukban – így alakítva át a cég piaci működését, versenyképességének tényezőit.

Amennyiben ön is szeretné fejleszteni a tudását, a Microsoft számos, ingyenesen elérhető kurzust kínál: ilyen például a Microsoft Learn, amely 80 órára elegendő tanagyagot tartalmaz felölelve a legfontosabb digitális megoldásokat. További részleteket erről itt olvashat.

(X)

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek