Százezreket jelenthet egyetlen tudatos döntés (x)
Prémium

Százezreket jelenthet egyetlen tudatos döntés (x)

PR cikk
Vállalkozóként sokat spórolhatunk tudatos szoftverhasználattal!

Az év első felében eddig is a tervezés állt a vállalkozói fókuszban, a korábbinál nagyobb kihívást tartogató időszak miatt azonban érdemes még tudatosabban kezelni a költségvetést. A mindennapokban aprónak tűnő kiadások év végére akár százezreket is jelenthetnek. Egy jól megválasztott szoftverrel azonban nemcsak spórolni lehet, de az üzleti folyamatok is hatékonyabbá válnak és a bevételnövelést is támogathatja.

A technológia fejlődésével egyre több szoftver és digitális szolgáltatás könnyíti meg a mindennapos munkavégzést. A kezdetben csak néhány ezer forintos kiadások azonban a nap végén összeadódnak és évente akár több százezer forintra is rúghat az összesített szoftverhasználati díj. Érdemes ezért évről évre felülvizsgálni az ilyen jellegű kiadásokat, a már szükségtelen előfizetéseket lemondani, a folyamatosan használt havi csomagokat pedig évesre váltani. Ezzel akár az éves díj 10-20%-a is megspórolható.

A rendszeresen használt szoftverek, pl. a számlázó program, dokumentumkezelő rendszer vagy céginformációs szolgáltatás esetén is megéri nyitott szemmel járni, hiszen folyamatosan érkeznek új szolgáltatók, újító funkcionalitással és akár nagyságrendekkel kedvezőbb árazással. Ilyen a Billingo One is, ami a fenti szolgáltatásokat egyetlen szoftverben egyesíti, méghozzá ár-érték arányban kiemelkedően kedvező áron.

Több okból is érdemes a különböző szolgáltatásokat egyetlen eszközből menedzselni. Óriási előny többek között, hogy csak egy rendszert kell megismerni, rendszeres platformváltások helyett mindössze egyetlen felületre kell belépni, a több, különböző előfizetés helyett pedig csupán egyet kell fizetni.

Az egy rendszerben koncentrálódó adatoknak és információknak köszönhetően ugyanakkor nő az üzleti folyamatok hatékonysága, a közös adatbázis miatt pedig egyre több, eddig manuálisan végzett feladat automatizálható. Így jobban kihasználható a humánerőforrás, a több órányi felszabaduló munkaidő pedig bevételteremtő tevékenységekbe is forgatható. A Billingo One-nal nemcsak a kiadásokat csökkentjük, de közvetetten a bevételek is nőhetnek” - mondta Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stratégiai Igazgatója.

Besztro-Szabolcs-Billingo
Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stratégiai Igazgatója

Bevételnövelés kockázatcsökkentéssel

Sok vállalkozás kerülhet nehéz helyzetbe a következő időszakban, a hatások pedig pillanatok alatt továbbgyűrűzhetnek. Érdemes ezért az értékesítési és ügyviteli folyamatokat is a megváltozott körülményekhez hangolni.

Érezhetően növelni tudja az értékesítő munkatársak hatékonyságát, ha ki tudják szűrni azokat a megkereséseket, amelyekkel valóban érdemes foglalkozni. A céginformációs adatokból például pillanatok alatt kiderül, ha nincs összhangban az árajánlat nagysága a vállalkozás bevételeivel, de árulkodó lehet a NAV adótartozás is vagy éppen a folyamatosan csökkenő létszám. A mindennapokban elképzelhetetlen, hogy naponta vagy hetente monitorozza egy kolléga a partnereket, viszont ez a feladat is könnyen automatizálható. Ha pedig azonnal értesítést kapunk az üzleti kockázatról, az a vállalkozás jövőjét is megmentheti” - magyarázta a stratégiai igazgató.

2023-ban óvatosabban terveznek a vállalkozások fejlesztések és beruházások terén is, ennek ellenére érdemes figyelemmel kísérni a pályázati lehetőségeket! A céges kiírások mellett várhatóan idén is indulnak majd lakossági tenderek, amelyek akár új vállalkozási ötleteket is adhatnak, akár a tevékenységi kör bővítéséhez vagy a termékfejlesztéshez.

A Billingo One-nal a számlázás, a kiadás- és dokumentumkezelés, a céginformációs szolgáltatás, az automatizált partnerfigyelés és a készletkezelés is egyetlen rendszerrel megoldható, ami még a pályázatfigyelést és havi 1 óra pályázati tanácsadást is tartalmaz. Így a korábbi költség máris befektetéssé alakul, ami akár az első hónapban megtérülhet” - egészítette ki Besztró.

A Billingo a szoftverváltást is támogatja. A korábban használt rendszerből a partner-, termék- és számlaadatok is automatikusan szinkronizálhatók, így az akár hetekig tartó bevezetés helyett néhány óra alatt megtörténhet az átállás, és már aznap egyetlen, átlátható rendszerből menedzselhető tovább a vállalkozás.

(x)

Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13