FONTOS Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben
Már csak öt napig jegyezhetők a Shopper Park Plus részvényei (x)
Prémium

Már csak öt napig jegyezhetők a Shopper Park Plus részvényei (x)

PR cikk
Mától az intézmények előtt is megnyílik a Shopper Park Plus (SPP) részvényeinek jegyzése. Az érdeklődők – legyenek lakossági vagy intézményi befektetők – péntekig tehetnek jegyzési ajánlatot. A 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliót tulajdonló SPP hosszú távú célja, hogy Kelet-Közép-Európa jelentős retail park portfólió tulajdonosa és üzemeltetője legyen.

A Shopper Park Plus (SPP) közvetlenül és leányvállalatain keresztül 4 csehországi és 14 magyarországi kiskereskedelmi ingatlanból álló portfóliót tulajdonol, amely több mint 320 ezer m2 bruttó bérelhető területtel rendelkezik.

Az átlagosan 95 százalék fölötti kihasználtsági rátával működő kiskereskedelmi egységeknek közel 600 bérlője van.

Az SPP-ben egy leányvállalaton keresztül részesedéssel rendelkezik az Adventum egyik befektetési alapja. A vállalat az elmúlt években folyamatosan bővítette portfolióját, több kelet-közép-európai országban is jelen van, hosszú távú célja, hogy a régió jelentős retail park portfolió tulajdonosává és üzemeltetőjévé váljon.

A Budapesti Értéktőzsdén első alkalommal bocsátanak ki euróalapú részvényt, amit a lakossági befektetők október 20-án 14.00 óráig, az intézményi befektetők pedig október 20-án 18.00 óráig jegyezhetnek.

A részvényekre 11,5 eurós maximális áron tehetnek jegyzési ajánlatot az OTP Private Banking és az OTP Global Markets, valamint a Concorde ügyfelei, a részvényjegyzésben forgalmazóként részt vevő OTP Bank Nyrt. és Concorde Értékpapír Zrt. hálózatában. A végleges árat az intézményi könyvépítés lezárását követően a kibocsátó – a forgalmazókkal történt egyeztetés után – az előre megadott 10,8–11,5 eurós ársávon belül határozza meg. Amennyiben az intézményi könyvépítés lezárását követően kialakuló végleges ár alacsonyabb lesz a maximálisnál, a különbözetet a lakossági befektetők visszakapják a forgalmazóktól.

A ingatlanbefektetésekre többnyire jellemző inflációs alapvédettség mellett a befektetőknek az euróalapúság is hozzáadott értéket jelenthet az SPP részvények esetében. Egyrészt azért mert a részvényekkel euróalapon kereskednek majd a tőzsdén, másrészt a kiskereskedelmi egységek bérleti díja a partnerek zöménél euróban van rögzítve. A vállalat hosszabb távon a kelet-közép-európai régió jelentős retail park portfólió tulajdonosává és üzemeltetőjévé kíván válni

– közölte a Portfolioval Bárány Kristóf, az SPP-ben egy leányvállalaton keresztül részesedéssel rendelkező befektetési alapot kezelő Adventum alapító partnere, aki szerint ennek érdekében további terjeszkedésben gondolkodnak ebben a térségben.

A részvénykibocsátással és jegyzéssel kapcsolatos információk nem teljes körűek további részletek a Shopper Park Plus, az OTP Bank és a Concorde weboldalain találhatók.

Általános jogi tájékoztatás

Jelen közzététel a 1129/2017/EU rendelet alapján reklámnak minősül. A közzététel célja, hogy valamennyi befektető hozzáférjen ugyanazon szabályozott információkhoz és így a Shopper Park Plus Zrt. (a Társaság) teljes körű transzparenciát biztosítson, illetve teljes mértékben megfeleljen a 1129/2017/EU rendelet, az 596/2014/EU rendelet, valamint a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) alapján fennálló tőkepiaci előírásoknak. A jelen közzétételben foglalt információkkal kapcsolatban a Társaság a 1129/2017/EU rendelet alapján értékpapír kibocsátásával kapcsolatos, az MNB által jóváhagyott tájékoztatót tett közzé, amely elérhető a Budapesti Értéktőzsde honlapján, az MNB közzétételi honlapján, a Társaság honlapján, a Concorde Értékpapír Zrt. mint forgalmazó honlapján és az OTP Bank Nyrt., mint forgalmazó honlapján. Az MNB a tájékoztatót a 1129/2017/EU rendelet teljességre, érthetőségre és következetességre vonatkozóan meghatározott előírásainak történő megfelelés szempontjából hagyta jóvá, és az nem tekinthető a Társaságra, valamint az értékpapírok minőségére vonatkozó ajánlásnak.

A befektetőknek a befektetési döntés meghozatala előtt célszerű elolvasniuk a tájékoztatót annak érdekében, hogy teljes mértékben megértsék a vonatkozó befektetési döntés potenciális kockázatait és előnyeit, illetve a befektetési döntés meghozatalát megelőzően érdemes körültekintően mérlegelni a Társaságba, valamint annak értékpapírjaiba történő lehetséges befektetés jogi, adózási vagy megtérülési következményeit, ideértve a befektetés előnyeit és a vonatkozó kockázatokat. A Társaság felhívja a figyelmet, hogy a Társaság és képviselői, a Concorde Értékpapír Zrt. mint forgalmazó, illetve az OTP Bank Nyrt. mint forgalmazó nem vállalnak felelősséget a befektetők által levont következtetéseken alapuló befektetési döntésekért, azok hátrányos jogi következményeiért, illetve pénzügyi veszteségekért.

Címlapkép: Getty Images

(X)

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
lidl áruház