Ilyen lesz a Dürer Parkban lakni (x)
Prémium

Ilyen lesz a Dürer Parkban lakni (x)

PR cikk
Elegáns környezetben, újgenerációs lakásokkal bővül Pest Budája, amely vonzó lakhely és értékes befektetés.

A Városliget közvetlen szomszédságában található Dürer Park projekt újgenerációs épületegyüttese az Ajtósi Dürer sor mentén, a zuglói villanegyedben épül, összesen 207 lakás valósul meg. Megnéztük, milyen helyet foglal el a XIV. kerület a budapesti ingatlanpiacon, és hogy mi teszi egyre vonzóbbá a zuglói ingatlanvásárlásokat.

A Belügyminisztérium 2023. január 1-jei adatai alapján Zugló a főváros negyedik legnépesebb kerülete, állandó lakossága 110 506 fő – népszerűségét mutatja, hogy mindössze a XI., a XIII. és a XIV. kerület mondhatja el magáról, hogy 2023-hoz képest bővült a lakossága. Alapterületét tekintve Budapest középmezőnyében helyezkedik el a maga 18,13 négyzetkilométerével.

Pest Budája

Zuglót gyakran Pest tüdejeként és Pest Budájaként is emlegetik a villák, a városi élet természetközelisége, illetve a 240 hektárt lefedő zöldterülete miatt. Utóbbi jelentős részét a Városliget teszi ki 81 hektáros parkjával, ahol több mint 6000 fa található. Amellett, hogy nagy része kertvárosi, a zöldterületek mérete jelentős, főleg a belvároshoz képest. A kerület szerves része Budapest vérkeringésének – a belső kerületek mikromobilitási eszközökkel és tömegközlekedéssel is néhány perc alatt, egyszerűen megközelíthetőek.

A XIV. kerület ötvözi a modern városi előnyöket Budapest kulturális és történelmi értékeivel. A Széchenyi fürdő, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Műjégpálya, a legendás Gundel Étterem és a Vajdahunyad vára mind Budapest kortalan ikonjai. Ezen kulturális örökségek mellett a Liget megújulásával került fel igazán a Városliget a világtérképre, a Zene Háza a megnyitása óta hatalmas nemzetközi népszerűséget ért el. A Liget számos szabadidős tevékenységgel bővült, többek között itt található Budapest legnagyobb játszótere, nemrég átadták a megújult gyerek KRESZ parkot, és számos családi rendezvényt szerveznek. Közelségük egyértelműen hozzájárul, hogy a kerület egyre feljebb lép a népszerűségi ranglistán.

Erzsébet- és Terézváros előtt

Az egyik legnépszerűbb hazai ingatlanközvetítő havonta megjelenő elemzéseiből kiderül, erősen indította 2024-et a zuglói ingatlanpiac. Olyannyira, hogy a zuglói ingatlanok idén februárban az angyalföldiek, az újbudaiak és a II. kerületiek mögött a negyedik legnépszerűbbek voltak, az ötödik és hatodik helyre tolva az erzsébet- és terézvárosi ingatlanokat.

Az említett kerületek iránt huzamosabb ideje fokozott érdeklődést mutatnak az ingatlanvásárlók, azonban Zugló rég nem látott visszatérőként foglalta el a negyedik helyet a kerületek népszerűségi listáján. Az érdeklődés vélhetően rövid időn belül az árakat is befolyásolja majd – áll a februári elemzésben.

Számos projekt közül választhat, aki új ingatlant keres a kerületben: 2023 negyedik negyedévben fővárosi szinten itt hirdették meg a hatodik legtöbb új lakást, ami 1400 feletti darabszámot jelent. A kerület mind a befektetők, mind a saját célra vásárlók számára tartogat jó ajánlatokat.

DurerPark_09

Újgenerációs lakások, elegáns környezetben

A Városliget közvetlen szomszédságában található, gazdag történelmű, mintegy 3,7 hektáros területen megvalósuló Dürer Park iroda és lakó projekt beruházója a Dürer Befektetési Kft., a Property Market Kft.-vel együttműködésben. Az irodaházak megjelenése és a teljes terület a beépítési koncepcióterve a milánói építésziroda, a neves Lissoni Casal Ribeiro stúdió munkája. A fejlesztési terület Zichy Géza és az Abonyi utca által határolt részén, a KÖZTI építész stúdió által tervezett három lakóépületben 58, 72 és 77 lakás készül, melyek arculatukban illeszkednek majd a rövidesen átadásra kerülő irodaépületekhez. A lakások előregisztrációja 2024. május elején indult el, a Zichy Géza utcában kialakított értékesítési irodában és a projekt hivatalos weboldalán.

A Dürer Park lakóépület együttes egyedülálló építészeti és építéstechnológiai megoldásokat kínál a modern otthont keresőknek. Elhelyezkedés szempontjából a Városligettel kiépülő új közvetlen kapcsolatok, a fejlesztési területen elhelyezkedő ősfás park megújítása és a szomszédos, a Monarchia korában kiépült zuglói villanegyed adja egyediségét. A lakóépületek kialakításukban pedig egy standard lakóépülethez képest számos olyan innovatív részlettel rendelkeznek, melyek emelik az ingatlanok minőségét és értékállóságát: modern és korszerű belsőépítészeti és kültéri megoldásokat alkalmaztak a tervezés során.

A kezdetek óta egy magas minőségű és energiahatékonyságú projekt létrehozása volt a cél. A korszerű, ugyanakkor személyre szabható ingatlanok ökológiailag aktív, nagy területű zöldtetőként is funkcionálnak, Emellett megújuló energián alapuló hibrid fűtési-hűtési gépészeti rendszer található majd az épületekben. Ha a városligeti futókör és Budapest legnagyobb játszóterének közelsége nem lenne elég, az egészséges életmódot szem előtt tartva minden lakóingatlanban helyet kap egy-egy saját edzőterem is.

A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díját elnyerő projektről bővebben a www.durerpark.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

(x)

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-654401327