ingatlanközvetítő lakás bemutatás
Short

Nem meglepő, de a többségnek nem hiányoznának az ingatlanosok - Itt a szavazás eredménye!

Portfolio
A válság közepén tettük fel olvasóinknak a kérdést, hogy számukra mennyire nélkülözhetetlen az ingatlanosok szerepe egy lakás adásvételénél. Nyilván vannak, akiknek egyszerűen nincs más opciójuk, hiszen nulla információval rendelkeznek a piacról (és úgy egyébként), így jó préda egy megnyerő ingatlanos számára, legyen az hideghívás (értékesítési módszer, kéretlen hívás üzletszerzés érdekében), vagy ajánlás. És hát vannak, akik annyira edukáltak, tájékozottak, digitálisan képzettek, hogy a világért sem akarnak extra milliókat fizetni egy helyettük telefonnal fotózó és az internetre a hirdetést feltöltő ingatlanosnak. Érthetően. De mi lett az eredmény?

Korábbi cikkünkben hosszasan taglaltuk a hazai ingatlanközvetítés lehetséges jövőjét, a legnagyobb szereplők (Otthon Centrum, Duna House, Ingatlan.com, Balla Ingatlan, Realmonitor) véleményét is kikérve arról, hogy mire számíthatunk a rendkívül rossz társadalmi megítéléssel rendelkező ingatlanos szakma jövőjével kapcsolatban, hiszen mintegy 10 ezer ilyen munkát végző közvetítő él köztünk. Néhányan 20-30 éves tapasztalattal, páran 2-3 hónapossal. A fluktuáció pedig elég nagy. Nem egyszerű kenyér ez, főleg amikor kevés a tranzakció.

Ezek voltak A korábbi elemzés LEGFONTOSABB MEGÁLLAPÍTÁSai:

  • A jelenlegi közel 10 ezer ingatlanos rengeteg, és érezhetően kevesebbre lesz/lenne szükség. Bár ebben nincs egyetértés. A kóklerek és a mellékállásban ingatlanozók lemorzsólódása jöhet a nehezebb (kevesebb tranzakció) időszakban.
  • Új technológiák csak mérsékelten jelentek meg eddig, a már meglévők használata terjedt el látványosabban.
  • A szolgáltatás minősége folyamatosan nő, és tovább kell nőnie.
  • A jutalék szintje szolgáltatásfüggő, de nem várható radikális csökkenés.
  • A magánhirdetők egymás közötti ügyletei jelentősen nöhetnek a jövőben.
  • A klasszikus ingatlankereső oldalaknak (amik fizetősek) egyre nagyobb és hatékonyabb versenytársa a social media platformok.
  • Az ingatlanosokra természetesen továbbra is lesz igény és szükség, de a szakma igazi rendszerváltására még várni kell.

A szavazás eredménye pedig

bullbear
koronavírus maszk ruha
ciprus
vakcina__koronavirus
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
getty, kamion, raktár, logisztika, ipari ingatlan, csarnok
Népszerű