Így jön össze Lázár 100 milliárdos friss bejelentése
Uniós források

Így jön össze Lázár 100 milliárdos friss bejelentése

Portfolio
A Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Program idei pályázati menetrendjében két felhívásnál már eddig is megtalálható volt összesen 62 milliárd forintnyi idei pályázati keret a középméretű élelmiszeripari vállalatok számára, és ezek emelkednek meg úgy, hogy összesen 100 milliárd forintot adjanak ki - tudta meg a Portfolio megbízható forrásból. Fontos, hogy mivel a GINOP idei éves pályázati kerete még nem fedi le a program 7 évre járó teljes keretösszegét, így nem valamilyen más céltól vesznek el forrásokat, hanem a jövőre megmaradt, még nem allokált keretből "csippentenek le" most összesen 38 milliárd forintot.
A GINOP áprilisban módosított idei pályázati menetrendjében már megtalálható volt az alábbi két pályázat:
  • Az első prioritásban az "Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel" című, júliusban nyíló, GINOP 1.2.6-16 kódszámú felhívás kerete eddig 22 milliárd forint volt és a Portfolio információi szerint ez Lázár János bejelentésével 50 milliárd forintra emelkedik.
  • A pénzügyi eszközöket tartalmazó nyolcadik prioritásban eddig is ott volt az "Élelmiszeripari középvállalatok termelési kapacitásainak bővítése keretében finanszírozott kombinált hitel" című, szintén júliusban nyíló, GINOP 8.3.4-16 kódszámú felhívás keretére 40 milliárdot mutatott a menetrend, amely a friss bejelentéssel 50 milliárd forintra emelkedik.

A fentiek tehát azt jelentik, hogy teljesül az a korábban már jelzett kormányzati ígéret, hogy az élelmiszeripari cégek megsegítésére 300 milliárd forintos keretet terveznek az új uniós forrásokból, amelyből 200 milliárdot a Vidékfejlesztési Operatív Programból, további 100 milliárdot pedig a GINOP-ból. Most tehát ez az utóbbi 100 milliárd forint dedikáltan szerepelni fog majd a GINOP-ban, igaz azt is érdemes megjegyezni, hogy ennél ténylegesen több forrás jut a GINOP-ból az élelmiszeripari cégeknek, hiszen indultak az eszközbeszerzési és kutatás-fejlesztési pályázatokon is.
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
debrecen zoldfelulet park unios palyazat projektek