Uniós források

Így jön össze Lázár 100 milliárdos friss bejelentése

Portfolio
A Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Program idei pályázati menetrendjében két felhívásnál már eddig is megtalálható volt összesen 62 milliárd forintnyi idei pályázati keret a középméretű élelmiszeripari vállalatok számára, és ezek emelkednek meg úgy, hogy összesen 100 milliárd forintot adjanak ki - tudta meg a Portfolio megbízható forrásból. Fontos, hogy mivel a GINOP idei éves pályázati kerete még nem fedi le a program 7 évre járó teljes keretösszegét, így nem valamilyen más céltól vesznek el forrásokat, hanem a jövőre megmaradt, még nem allokált keretből "csippentenek le" most összesen 38 milliárd forintot.
A GINOP áprilisban módosított idei pályázati menetrendjében már megtalálható volt az alábbi két pályázat:
  • Az első prioritásban az "Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel" című, júliusban nyíló, GINOP 1.2.6-16 kódszámú felhívás kerete eddig 22 milliárd forint volt és a Portfolio információi szerint ez Lázár János bejelentésével 50 milliárd forintra emelkedik.
  • A pénzügyi eszközöket tartalmazó nyolcadik prioritásban eddig is ott volt az "Élelmiszeripari középvállalatok termelési kapacitásainak bővítése keretében finanszírozott kombinált hitel" című, szintén júliusban nyíló, GINOP 8.3.4-16 kódszámú felhívás keretére 40 milliárdot mutatott a menetrend, amely a friss bejelentéssel 50 milliárd forintra emelkedik.

A fentiek tehát azt jelentik, hogy teljesül az a korábban már jelzett kormányzati ígéret, hogy az élelmiszeripari cégek megsegítésére 300 milliárd forintos keretet terveznek az új uniós forrásokból, amelyből 200 milliárdot a Vidékfejlesztési Operatív Programból, további 100 milliárdot pedig a GINOP-ból. Most tehát ez az utóbbi 100 milliárd forint dedikáltan szerepelni fog majd a GINOP-ban, igaz azt is érdemes megjegyezni, hogy ennél ténylegesen több forrás jut a GINOP-ból az élelmiszeripari cégeknek, hiszen indultak az eszközbeszerzési és kutatás-fejlesztési pályázatokon is.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
európai tanács