Idén már 3000 új nyertesnek osztottak ki 65 milliárdot a Vidékfejlesztési Programban
Uniós források

Idén már 3000 új nyertesnek osztottak ki 65 milliárdot a Vidékfejlesztési Programban

Év elejétől április végéig a Vidékfejlesztési Program keretében már 3037 kérelem esetében született támogatói döntés összesen 65,5 milliárd forint értékben, a támogatások kifizetése pedig idén már meghaladta a 66 milliárd forintot - küldte el a pontos adatokat az Agrárminisztérium Sajtóosztálya a Portfolio minapi cikke után.
Mivel a hivatalos uniós pályázati oldal adatbázisában, illetve a támogatott projektkeresőben kizárólag a Vidékfejlesztési Program (VP) kapcsán informatikai-adatszolgáltatási okok miatt nem teljeskörű az adatszolgáltatás, így kívülről nem láthatók pontosan a VP-ben már megtörtént tranzakciók, támogatói döntések, illetve kifizetések. Emiatt írtuk azt a keddi elemzésünkben (amelyet most módosítottunk a friss adatokra tekintettel), hogy idén az első négy hónapban a VP keretében még nem születtek új támogatói döntések, így "a VP-beli összes nyertes darabszáma év vége óta 91 ezer darab felett stagnál".

Az Agrárminisztérium elküldte szerkesztőségünknek havi szintre lebontva azt, hogy a VP-ben hogyan alakult idén eddig az új kötelezettségvállalások darabszáma és összege, illetve a régi (ÚMVP) és a mostani Vidékfejlesztési Program (VP) kifizetései. Amint az alábbi táblázatban is látható:

igenis jelentős számban születtek már idén új pályázati nyertesek április végéig (3037 darab), akik összesen már 65,5 milliárd forintnyi forrásnak örülhettek. Az első négy hónapban a VP-beli kifizetések már meghaladták a 64 milliárd forintot, május elejéig pedig az UMVP-vel együtt a kifizetések már 66 milliárd forint felett jártak.Idén már 3000 új nyertesnek osztottak ki 65 milliárdot a Vidékfejlesztési Programban
A fenti adatokra tekintettel módosítottuk keddi cikkünket az alábbiak szerint:
  • mivel a VP-ben áprilisban 2143 új nyertes született, akik számára 42,5 milliárd forintot ítéltek meg, így az összes Operatív Programban nem 15, hanem 42,5 milliárd forinttal több új támogatói döntés született, ami így együtt már nem számít akkora lendületvesztésnek a megelőző időszakhoz képest
  • mivel a VP-ben áprilisban 13 milliárd forintnyi új kifizetés történt, így az összes Operatív Programban nem 75, hanem 88 milliárd forintnyi volt a kifizetés.


Mivel egyelőre a VP-vel kapcsolatos korábbi időszaki idősor nem áll rendelkezésünkre, így a keddi cikkünk többi részét egyelőre nem módosítottuk.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Brexit mar csak nehany ora maradt hogy összejohessen a nagy alku