Uniós források

Idén már 3000 új nyertesnek osztottak ki 65 milliárdot a Vidékfejlesztési Programban

Év elejétől április végéig a Vidékfejlesztési Program keretében már 3037 kérelem esetében született támogatói döntés összesen 65,5 milliárd forint értékben, a támogatások kifizetése pedig idén már meghaladta a 66 milliárd forintot - küldte el a pontos adatokat az Agrárminisztérium Sajtóosztálya a Portfolio minapi cikke után.
Mivel a hivatalos uniós pályázati oldal adatbázisában, illetve a támogatott projektkeresőben kizárólag a Vidékfejlesztési Program (VP) kapcsán informatikai-adatszolgáltatási okok miatt nem teljeskörű az adatszolgáltatás, így kívülről nem láthatók pontosan a VP-ben már megtörtént tranzakciók, támogatói döntések, illetve kifizetések. Emiatt írtuk azt a keddi elemzésünkben (amelyet most módosítottunk a friss adatokra tekintettel), hogy idén az első négy hónapban a VP keretében még nem születtek új támogatói döntések, így "a VP-beli összes nyertes darabszáma év vége óta 91 ezer darab felett stagnál".

Az Agrárminisztérium elküldte szerkesztőségünknek havi szintre lebontva azt, hogy a VP-ben hogyan alakult idén eddig az új kötelezettségvállalások darabszáma és összege, illetve a régi (ÚMVP) és a mostani Vidékfejlesztési Program (VP) kifizetései. Amint az alábbi táblázatban is látható:

igenis jelentős számban születtek már idén új pályázati nyertesek április végéig (3037 darab), akik összesen már 65,5 milliárd forintnyi forrásnak örülhettek. Az első négy hónapban a VP-beli kifizetések már meghaladták a 64 milliárd forintot, május elejéig pedig az UMVP-vel együtt a kifizetések már 66 milliárd forint felett jártak.Idén már 3000 új nyertesnek osztottak ki 65 milliárdot a Vidékfejlesztési Programban
A fenti adatokra tekintettel módosítottuk keddi cikkünket az alábbiak szerint:
  • mivel a VP-ben áprilisban 2143 új nyertes született, akik számára 42,5 milliárd forintot ítéltek meg, így az összes Operatív Programban nem 15, hanem 42,5 milliárd forinttal több új támogatói döntés született, ami így együtt már nem számít akkora lendületvesztésnek a megelőző időszakhoz képest
  • mivel a VP-ben áprilisban 13 milliárd forintnyi új kifizetés történt, így az összes Operatív Programban nem 75, hanem 88 milliárd forintnyi volt a kifizetés.


Mivel egyelőre a VP-vel kapcsolatos korábbi időszaki idősor nem áll rendelkezésünkre, így a keddi cikkünk többi részét egyelőre nem módosítottuk.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
európai tanács