Uniós források

Négy hónappal eltolták az infokommunikációs EU-pályázat bezárását

Mivel a 2,5 éve megnyitott vállalati infokommunikációs EU-pályázat keretéből még mindig bőven van szabad forrás, ezért a minap arról jelent meg közlemény a hivatalos uniós pályázati oldalon, hogy a felhívást nem most szeptember 10-én, hanem csak jövő január 15-én zárják be. Ezzel együtt arra is több időt adnak a már nyertes projektek vezetőinek, hogy azokat befejezzék, illetve pénzügyileg elszámoljanak a felhasznált pénzzel.

Három lényeges ponton módosult múlt pénteken a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című (GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódszámú) felhívás a hivatalos közlemény szerint:

  1. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. március 8-tól 2020. január 15. 12:00 óráig lehetséges és mivel eddig 2019. szeptember 10. volt a határidő, így 4 hónappal tovább tartják nyitva a pályázatot
  2. Ezzel párhuzamosan a projektek fizikai befejezésére is 4 hónappal több idő áll rendelkezésre, és legkésőbb 2022.12.31-ig be kell azokat fejezni
  3. Ugyanígy a támogatást igénylő projekttel kapcsolatos pénzügyi elszámolása (záró kifizetési igénylés) benyújtásának határideje is legkésőbb 2022. 12. 31-re tolódott.

Arra, hogy miért tolták ki bő 4 hónappal a pályázat nyitva tartását, jó magyarázatot ad az, hogy a hivatalos adatbázis szerint a 21,2 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatásra még „csak” 17,2 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett be 1796 pályázótól, és közülük még csak 860-at hagytak jóvá 8,3 milliárd forintos keretösszeggel.

Bőven van tehát még forrás a pályázatban, amelynél fontos tudni, hogy a komplex infokommunikációs fejlesztésekhez a támogatástól kissé több visszatérítendő pénzügyi eszközt is kötelező igényelni.

Mi a pályázat lényege?

A Felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a belső vállalatifolyamatok hatékonyságának, a vállalatok közötti üzleti kapcsolatok, a hálózatbiztonság és aszolgáltatások minőségének javításán, a hatékony tudásmenedzsment érdekében a különbözővállalatirányítási és egyéb üzleti (vezetői döntéstámogató és információs, elektronikus iratkezelési, ellátásiés ügyfélkapcsolati, csoportmunka, távmunka stb.) rendszerek, megoldások bevezetésén ésösszehangolásán, a felhőalapú (IaaS, PaaS és SaaS) és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatásokbevezetésének és használatának ösztönzésén keresztül.

A konstrukció segítségével támogatott komplex üzleti IKT rendszerek, alkalmazások on-premise (vagy inhouse) típusú bevezetése (helyben telepített saját szoftver bevezetése célterület), illetve a felhőalapú ésegyéb online üzleti megoldások, szolgáltatások igénybevétele (felhőalapú szolgáltatások bevezetésecélterület), melyeket saját erőből nem vagy csak nagy anyagi áldozatok árán lennének képesekmegvalósítani, egyaránt hozzájárul a hazai kkv-k belső és külső vállalati működésének javulásához azinformatikai beruházási költségek csökkentése és magasabb színvonalú IKT megoldások használatarévén, ezáltal javítva a vállalkozás hatékonyságát, versenyképességét.

A Felhívás szabályai szerint 1 millió Ft – 24 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást, valamint 1,25 millió Ft – 37,5 millió Ft közötti visszatérítendő pénzügyi eszközt lehet elnyerni. A támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg jelenleg 48,2 milliárd Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás keretösszege 21,2 milliárd Ft, a kölcsön keretösszege 27 milliárd Ft és a kiíró azt tervezi, hogy a támogatott támogatási kérelmek várható száma: 3000 db.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500