Uniós források

199 milliós EU-támogatásból fejlesztettek pályafenntartást segítő rendszert

Portfolio
A pályafenntartás, útvagyon nyilvántartás területén valósított meg egy komplex fejlesztést konzorcium vezetőként IT Quality Services Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely a projekthez a VEKOP-2.1.1-15-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című pályázaton nyert el 198,97 millió forint vissza nem térítendő támogatást – derült ki a cég szerkesztőségünknek küldött projektzáró közleményéből.

Mi a projekt lényege?

Az IT Quality Services Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. konzorciumi vezetőként az MPM Research Kft-vel pályázatot nyújtott be támogatási kérelmet az említett pályázati kiírásra. A konzorcium 198,97 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt során a pályafenntartás, útvagyon nyilvántartás területén egy olyan komplex rendszer valósul meg, mely képes detektálni az útkörnyezet (érintett projekttől függően közút, vasút) objektumainak állapotát és jelzéseket adni, amennyiben egy objektum javításra szorul. Ehhez a járműfedélzetre telepítésre kerülnek képfelvevő és képfeldolgozó eszközök, melyek egy meglévő forgalomtechnikai téradatbázissal hatékonyan össze tudják vetni a valós állapotokat és eltérés esetén tranzakciókat indítanak.

A sztereó képfelvevő elrendezés előnyei kihasználásra kerülnek az útkörnyezeti objektumok detektálásakor és felismerésekor. A detektált objektumok „beregisztrálásra” kerülnek a meglévő, statikus 3D téradatbázisba, és azok között eltéréseket keresünk. Ezáltal az útvagyontárgyak nyilvántartása és szükség esetén javítása/módosítása egyszerűbbé válik, így a vagyoni károk, személyi sérülések száma leredukálható.

A támogatás háttere

A nyertes pályázat megvalósítása Érden kezdődött és Sződligeten folytatódott, 2019. november 30.- án fejeződött be. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 198,97 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg, 65%-os támogatási intenzitással.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint a konzorcium 2018.06.15-én nyerte el a támogatást, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból érkezik. A pályázaton egyébként a támogatási adatbázis szerint 217 vállalkozás indult, amelyek együttesen 44,87 milliárd forintnyi támogatást kértek, közülük 87 vállalkozás nyert támogatást 20 milliárd forint összegben. Egyelőre 85 projektre fizettek ki 16,17 milliárd forint összegben.

A továbbiakban is várjuk a különféle uniós hátterű fejlesztések projekt közleményeit az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk az Uniós Forrás rovatunkban.

Üzleti hasznosítás

A közlemény azt is tartalmazza, hogy a pályázat benyújtását követő időszakban számos potenciális partnerrel egyeztetett a Konzorciumvezető a rendszer lehetséges hasznosításáról, kezdve a városüzemeltetőktől a közútkezelőkig. Többek között a MÁV - Magyar Államvasutak Zrt.-nél is felvetésre került ez a megoldás a vasúti pályafenntartás elősegítésére. Olyannyira sikert aratott ez a rendszer a MÁV-nál, hogy a projekt szakmai támogatásáról biztosították a résztvevőket, valamint megállapodtak a lehetséges együttműködésről.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
lng, földgáz, cseppfolyósított földgáz, gázár, gázszállítás