Üzlet

Gyógyító fény - lézer a bőrgyógyászatban

Portfolio
Az ókor orvosa fókuszált napfénysugárral égette ki a bőrfelszín szemölcseit, mai kollégája ugyanezt lézerrel teszi. Emellett még számos bőrelváltozás gyógyítására, illetve esztétikai hiba kíméletes korrigálására ad lehetőséget a precízen irányítható, fókuszálható lézerfény.

Attól függően, hogy milyen célra alkalmazzák, más és más készülékre, más és más hullámhosszú lézersugár-nyalábra van szükség. Bőrgyógyászatban legáltalánosabban a CO2 - a széndioxid - lézert használják, mert lehet vele vágni, vaporizálni, azaz a nem kívánt szövetszaporulatot elpárologtatni, vagy stimulálni a bőr megújulási folyamatát, azaz megfiatalítani, rejuvenálni az arcot, a nyakat, a dekoltázst.

Szinte nyom nélkül

"A CO2 lézer kétféle adapterrel használható. Az egyik alkalmazása késnek, szikének felel meg, amivel vágni lehet, és beavatkozás helye vonalas heg nélkül gyógyul" - magyarázza dr. Szilágyi Melinda bőrgyógyász. "Szépen eltávolíthatók vele a különféle jóindulatú kötőszöveti, hám- és érelváltozások, mint a vírusos szemölcs, a fibróma (kis kocsányon lógó szövetszaporulat), a szem környékén előforduló xanthelasma (koleszterin lerakódás), a fény okozta elváltozások, a seborrhoeás keratosis (jóindulatú hámnövedék), az értágulatok (haemangioma). Csak olyan képletet távolítunk el, amit nem kell szövettani vizsgálatra küldeni" - hangsúlyozza a bőrgyógyász.

A másik adapter mikropixeles rejuvenáló kezelést tesz lehetővé. A lézer apró pontokban, pixelekben éri a bőrt, ezek a mikrosérülések stimulálják a kollagén- és elasztikus rostok termelődését, serkentik a bőr regenerálódását. A rejuvenáció, a bőrfiatalítás eredményeként elhalványodnak a ráncok, sekélyebbé válnak az aknés hegek, eltűnnek a tág pórusok, feszesebbé, egyenletesebbé válik a bőr. Különösen jó hatású ez a kezelés a fénykárosodott bőrre, szépen eltünteti az elszíneződéseket. Mivel a mikropixeles kezelés kíméletes, maximum egy hétig lehet bőrpírra, enyhe ödémára számítani, de két-három nap múlva az arc sminkelhető, és nyugodtan lehet dolgozni.

"Maga a beavatkozás 20-30 percig tart, felületi érzéstelenítéssel végezzük, utána fényvédő krém használatát javasoljuk. A tartósabb eredmény érdekében három-négy alkalommal érdemes megismételni ezt a kezelést. Két beavatkozás között ajánlott négy-hat hét szünetet tartani".

Mikor ideális a lézeres kezelés?

A sebészeti lézerrel végzett beavatkozás akkor jár szép eredménnyel, ha sem a kezelés előtt, sem a kezelés után - az előírt ideig - nem éri napfény a bőrt. A kellő fényvédelem könnyebben biztosítható az őszi-téli hónapokban, ezért a bőrgyógyászati lézeres kezelések optimális szezonja októbertől márciusig tart.

"Természetesen sem a közvetlen napfény, sem a szolárium nem javasolt a kezelés előtt és utána sem, meghatározott ideig. Az optimális eredményhez a bőr teljes regenerálódásáig nem ajánlott a termálfürdő, a szauna, az erős izzadással járó sportok" - tanácsolja dr. Szilágyi Melinda. "De a megszokott életvitelt nem befolyásolja, a zuhanyozás természetesen megengedett".

Miért előnyös a mikropixeles rejuvenáció? Mert nem változtatja meg az arcvonásokat, kíméletesen, mégis hatásosan fiatalítja meg a bőrfelszínt, jobb tónusú, egyenletesebb lesz a bőr, a vonások kisimulnak, mint egy hosszú, pihentető szabadság után. Ráadásul a kezelés igény szerint bármikor megismételhető.

Tippek, tanácsok 1. Mielőtt bármilyen lézeres bőrgyógyászati beavatkozás mellett döntene, kérjen időpontot szakorvosi konzultációra, amikor felteheti a kérdéseit, és elmondhatja, mit szeretne elérni a választott kezeléssel. 2. Minden lézeres kezelés előtt és után 4 hétig tartózkodjon a közvetlen napozástól, illetve kerülje a szolárium használatát, mert ezek fokozzák a pigment termelő sejtek működését, ez pedig kedvezőtlenül befolyásolja a kezelés eredményét. 3. A kezelés előtt 6 órával ne használjon illatosított anyagot - például szappant, testápolót, sminket, púdert, parfűmöt - a kezelendő felületen.

Megfogadná a szakorvos tanácsát? Akkor itt megtalálja a választ!
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde