Üzlet

Ne vidd haza az influenzát!

Portfolio
Vannak hatékony eszközök az influenza terjedésének megakadályozására. Ezek egyike a védőoltás, de fontos a rendszeres és alapos kézmosás, valamint a rendszeres fertőtlenítés a tömegközlekedési eszközökön. Egy szerdai tájékoztatón a Emberi Erőforrások Minisztériuma, az ÁNTSZ, valamint a MÁV és a Volánbusz arra hívta fel a figyelmet, hogy mi magunk is tehetünk az influenza terjedése ellen.
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Népliget autóbusz-pályaudvaron tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta:

még most is nagyon fontos felhívni a figyelmet az influenza elleni védekezésre, és a terjedés megakadályozásának módjaira. Ennek egyik lényeges eleme a védőoltás, de nem elhanyagolható a rendszeres és alapos kézmosás jelentősége sem. Mindezek hathatós eszközei a járvány megelőzésének, visszaszorításának.

Az influenza elleni küzdelem további lehetőségeként nevezte meg a rendszeres fertőtlenítést a tömegközlekedési eszközökön. A fertőzés tömegben és zárt légtérben terjed a leggyorsabban, ezért különösen fontos mind a közlekedési vállalatok dolgozói, mind a tömegközlekedésben résztvevő utasok figyelmének felhívása a megbetegedés megelőzésének lehetséges módjaira.

Dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának vezetője szólt arról, hogy a figyelőszolgálat adatai alapján február 2-8. között 87 500 beteg fordult orvoshoz. Bár a betegek száma továbbra is emelkedik, bár az emelkedés üteme csökkent, de így is 22 százalékkal többen fordultak orvoshoz, mint egy héttel korábban.Az influenzafertőzés elleni aktív védekezésre felhívó sajtótájékoztató keretében Lőcsei Virág, a MÁV-csoport szóvivője emlékeztetett arra, hogy mivel zárt terekben, így a közösségi közlekedésben könnyebben terjednek a vírusok, a vasúttársaság különös figyelmet fordít ebben a veszélyeztetett időszakban a vasúti szerelvények, az állomások utasforgalmi területeinek takarítására, fertőtlenítésére. A figyelemfelhívást szolgálják a budapesti és elővárosi állomásokon kihelyezett plakátok az influenza elleni védekezésről. A vasúttársaság a dolgozói számára ingyenesen biztosította a védőoltást.

Ne vidd haza az influenzát!
Novák Katalin, Dr. Dánielisz Ágnes, Lőcsei Virág és Tallósy Imre a szerdai tájékoztatón.
Tallósy Imre, a Volánbusz Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy társaságuk is kiemelt figyelmet fordít a higiéniára, mind saját munkavállalóik, mind utasaik biztonsága érdekében. A járműveket naponta többször takarítják, fertőtlenítik. Az autóbusz-társaság is ingyen biztosította dolgozóinak az influenza elleni védőoltást, valamint ők is a megelőzés alapvető lépéseit hirdető plakátok kihelyezésével segítik a figyelemfelhívást.

A megelőzéssel nemcsak saját, de a kollégáink, barátaink, gyermekeink és időskorú hozzátartozóink védelmét is segítjük, ezért a kampány fő üzenete évek óta az "Óvd akit szeretsz, ne vidd haza az influenzát!" jelmondat.



Ne vidd haza az influenzát!
Tallósy Imre egy Volánbusz-jármű fertőtlenítése közben.
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tiktok