Üzlet

Új vegyes alapokkal áll elő az OTP Alapkezelő

Portfolio
A tartósan alacsony kamatkörnyezetben egyre nő az igény a vegyes alapok iránt, hiszen sokan szeretnének a banki kamatok feletti hozamot elérni. Ugyanakkor az is látszik, hogy a befektetők többsége óvatos és tart a kockázatvállalástól. Számukra indít két új vegyes alapot az OTP Alapkezelő, amellyel immár 7 tagúra bővül az OTP Prémium Válogatás Alapcsalád.
A számtalan lehetőség közül gyakran még a tapasztalt befektetők is nehezen tudják kiválasztani a számukra legmegfelelőbb befektetési alapot. Ma már szinte minden elérhető, legyen szó akár alacsony vagy magasabb kockázatú, hazai vagy nemzetközi alapokról. Erre a helyzetre jelentenek megoldást a vegyes alapok, amelyek pont azt a célt szolgálják, hogy a befektetők helyett egy profi szakember hozza meg a befektetési döntéseket és válogatja össze a legkülönbözőbb termékeket.

A választást megkönnyítendő, az OTP Alapkezelő már közel 10 éve elindította az OTP Prémium Válogatás Alapok nevű, ma már öttagú vegyes alap termékcsaládot, alapok alapja formában. Az egyes alapok akár 8-10 másik OTP alap befektetési jegyeiből is állhatnak.

Nem kell tehát azon gondolkozni, melyik alapokba is fektessünk, hiszen az alapcsalád bármelyik tagjával rögtön egy többelemű portfoliót építhetünk magunknak.

Az OTP Alapkezelő novembertől két olyan új taggal bővíti a vegyes alap családot, amelyeknél kiemelten fontos a biztonság. Mindkét új termék az óvatos vegyes alapok kategóriájába tartozik, amelyek további biztonsági elemeket is tartalmaznak. Az alapok befektetési politikáját úgy alakította ki, hogy azok 365 napos tartási időt követően biztosíthassák a befektetett tőke 75 százalékának megőrzését, miközben az alapok kis mértékben ugyan, de kockázatos eszközökbe is fektetnek. Ez úgy lehetséges, hogy mind az OTP Prémium Trend Klasszikus Alap, mind az OTP Prémium Aktív Klasszikus Alap tőkéjük 70 százalékát a tőkegarantált OTP Optima Alapba fektetik.

  • Az OTP Prémium Trend Klasszikus Alap eszközeinek fennmaradó 30 százalékával a fejlett amerikai és német részvénypiacok teljesítményéből nyújt részesedést. Az OTP Trend Alapon keresztül közvetve sikeres vállalatok részvényeibe , de emellett magába az amerikai és német részvénypiacba is befektet. Amennyiben viszont az Alapkezelő előrejelzései kedvezőtlen részvénypiaci környezetet várnak, a kockázatos eszközök súlyát akár nullára is csökkentheti.
  • Az OTP Prémium Aktív Klasszikus Alap hasonló súllyal és elven feltörekvő piaci részvény stratégiát követ , amelyet az OTP Fundman Alappal valósít meg.

Az OTP Prémium Válogatás Alapokról és befektetési jegyeinek év végéig díjmentesen történő megvásárlásáról további részletek a www.premiumalapok.hu oldalon olvashatók.

Az OTP profi befektetőivel készített interjúink itt találhatók:

Speciális hirdetési megjelenés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde