Bepillantottunk a titkos üzembe, ahol a magyar katonai gépeket gyártják
Üzlet

Bepillantottunk a titkos üzembe, ahol a magyar katonai gépeket gyártják

Huszák Dániel, Donauwörth
Meglátogattuk az Airbus Helicopters donauwörthi üzemét, ahol épp a Honvédség vadiúj, H145M többcélú katonai helikoptereit rakják össze és tesztelik. Tegnap beszámoltunk a látogatás és a beszerzés legfrissebb részleteiről és a második leszállításra kerülő H145M tesztrepüléséről, ma pedig betekintést adunk a gyártósorra és az ott zajló munkafolyamatokba is.

20 darab H145M többcélú katonai helikoptert rendelt Magyarország az Airbus Helicopterstől, az első 8 darabon már a fő darabegységek szerelése folyik, 6 végszerelés alatt van, a 6-ból 4 röpképes állapotban van, 2 már repült. A 4 repülésképes gép érkezik majd Magyarországra még idén. Az összes helikoptert 2021 végéig szállítják majd le a Honvédségnek. A gépeket az Airbus Helicopters donauwörthi üzemében szerelik össze és repülik be. Az üzemben a munka szinte teljes egészében manuálisan folyik, a gyártás nagyon kis részben gépesített. Ennek oka, hogy a helikoptereket a megrendelői igényeknek megfelelően nagyon eltérő paraméterekkel, kiegészítőkkel, funkciókkal, eltérő célokra gyártják, így a jelenlegi technológiai fejlettség miatt nem is lehet jelentős mértékben automatizálni ezeknek a gépeknek a gyártást. Érdekesség, hogy egyébként az üzemben tilos volt fotózni, hiszen számos titkos, katonai célra készülő megrendelést teljesít a vállalat, így az Airbus Helicopters helyszínen készült, hivatalos képeiből tudunk csemegézni. A képek az alábbi galériában érhetők el (katt a képre):

Érdemes megjegyezni, hogy egyébként az Airbus Helicopters Magyarországon, Gyulán is építene egy gyárat. Ennek részleteiről kérdeztük Gregor von Kursellt, az Airbus Helicopters sajtóigazgatóját, aki elmondta, hogy még csak szándéknyilatkozat szintjén áll a dolog, így az üzem pontos paramétereiről, funkcióiról, illetve arról, hogy hány embernek ad majd munkát, még korai spekulálni.

gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
uzemanyag0920