Üzlet

Bepillantottunk a titkos üzembe, ahol a magyar katonai gépeket gyártják

Huszák Dániel, Donauwörth
Meglátogattuk az Airbus Helicopters donauwörthi üzemét, ahol épp a Honvédség vadiúj, H145M többcélú katonai helikoptereit rakják össze és tesztelik. Tegnap beszámoltunk a látogatás és a beszerzés legfrissebb részleteiről és a második leszállításra kerülő H145M tesztrepüléséről, ma pedig betekintést adunk a gyártósorra és az ott zajló munkafolyamatokba is.

20 darab H145M többcélú katonai helikoptert rendelt Magyarország az Airbus Helicopterstől, az első 8 darabon már a fő darabegységek szerelése folyik, 6 végszerelés alatt van, a 6-ból 4 röpképes állapotban van, 2 már repült. A 4 repülésképes gép érkezik majd Magyarországra még idén. Az összes helikoptert 2021 végéig szállítják majd le a Honvédségnek. A gépeket az Airbus Helicopters donauwörthi üzemében szerelik össze és repülik be. Az üzemben a munka szinte teljes egészében manuálisan folyik, a gyártás nagyon kis részben gépesített. Ennek oka, hogy a helikoptereket a megrendelői igényeknek megfelelően nagyon eltérő paraméterekkel, kiegészítőkkel, funkciókkal, eltérő célokra gyártják, így a jelenlegi technológiai fejlettség miatt nem is lehet jelentős mértékben automatizálni ezeknek a gépeknek a gyártást. Érdekesség, hogy egyébként az üzemben tilos volt fotózni, hiszen számos titkos, katonai célra készülő megrendelést teljesít a vállalat, így az Airbus Helicopters helyszínen készült, hivatalos képeiből tudunk csemegézni. A képek az alábbi galériában érhetők el (katt a képre):

Érdemes megjegyezni, hogy egyébként az Airbus Helicopters Magyarországon, Gyulán is építene egy gyárat. Ennek részleteiről kérdeztük Gregor von Kursellt, az Airbus Helicopters sajtóigazgatóját, aki elmondta, hogy még csak szándéknyilatkozat szintjén áll a dolog, így az üzem pontos paramétereiről, funkcióiról, illetve arról, hogy hány embernek ad majd munkát, még korai spekulálni.

ajándékok karácsonyi meglepetés
Porsche Macan 2021
koronavírus maszk getty stock
BKK, dugó, autó, forgalom, torlódás
antitest antibody koronavírus covid labor
anyamaszkbaba
vulkán láva
tálibok terrorizmus afganisztán
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
BKK, dugó, autó, forgalom, torlódás