Üzlet

Bepillantottunk a titkos üzembe, ahol a magyar katonai gépeket gyártják

Huszák Dániel, Donauwörth
Meglátogattuk az Airbus Helicopters donauwörthi üzemét, ahol épp a Honvédség vadiúj, H145M többcélú katonai helikoptereit rakják össze és tesztelik. Tegnap beszámoltunk a látogatás és a beszerzés legfrissebb részleteiről és a második leszállításra kerülő H145M tesztrepüléséről, ma pedig betekintést adunk a gyártósorra és az ott zajló munkafolyamatokba is.

20 darab H145M többcélú katonai helikoptert rendelt Magyarország az Airbus Helicopterstől, az első 8 darabon már a fő darabegységek szerelése folyik, 6 végszerelés alatt van, a 6-ból 4 röpképes állapotban van, 2 már repült. A 4 repülésképes gép érkezik majd Magyarországra még idén. Az összes helikoptert 2021 végéig szállítják majd le a Honvédségnek. A gépeket az Airbus Helicopters donauwörthi üzemében szerelik össze és repülik be. Az üzemben a munka szinte teljes egészében manuálisan folyik, a gyártás nagyon kis részben gépesített. Ennek oka, hogy a helikoptereket a megrendelői igényeknek megfelelően nagyon eltérő paraméterekkel, kiegészítőkkel, funkciókkal, eltérő célokra gyártják, így a jelenlegi technológiai fejlettség miatt nem is lehet jelentős mértékben automatizálni ezeknek a gépeknek a gyártást. Érdekesség, hogy egyébként az üzemben tilos volt fotózni, hiszen számos titkos, katonai célra készülő megrendelést teljesít a vállalat, így az Airbus Helicopters helyszínen készült, hivatalos képeiből tudunk csemegézni. A képek az alábbi galériában érhetők el (katt a képre):

Érdemes megjegyezni, hogy egyébként az Airbus Helicopters Magyarországon, Gyulán is építene egy gyárat. Ennek részleteiről kérdeztük Gregor von Kursellt, az Airbus Helicopters sajtóigazgatóját, aki elmondta, hogy még csak szándéknyilatkozat szintjén áll a dolog, így az üzem pontos paramétereiről, funkcióiról, illetve arról, hogy hány embernek ad majd munkát, még korai spekulálni.

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde