Bepillantottunk a titkos üzembe, ahol a magyar katonai gépeket gyártják
Üzlet

Bepillantottunk a titkos üzembe, ahol a magyar katonai gépeket gyártják

Huszák Dániel, Donauwörth
Meglátogattuk az Airbus Helicopters donauwörthi üzemét, ahol épp a Honvédség vadiúj, H145M többcélú katonai helikoptereit rakják össze és tesztelik. Tegnap beszámoltunk a látogatás és a beszerzés legfrissebb részleteiről és a második leszállításra kerülő H145M tesztrepüléséről, ma pedig betekintést adunk a gyártósorra és az ott zajló munkafolyamatokba is.

20 darab H145M többcélú katonai helikoptert rendelt Magyarország az Airbus Helicopterstől, az első 8 darabon már a fő darabegységek szerelése folyik, 6 végszerelés alatt van, a 6-ból 4 röpképes állapotban van, 2 már repült. A 4 repülésképes gép érkezik majd Magyarországra még idén. Az összes helikoptert 2021 végéig szállítják majd le a Honvédségnek. A gépeket az Airbus Helicopters donauwörthi üzemében szerelik össze és repülik be. Az üzemben a munka szinte teljes egészében manuálisan folyik, a gyártás nagyon kis részben gépesített. Ennek oka, hogy a helikoptereket a megrendelői igényeknek megfelelően nagyon eltérő paraméterekkel, kiegészítőkkel, funkciókkal, eltérő célokra gyártják, így a jelenlegi technológiai fejlettség miatt nem is lehet jelentős mértékben automatizálni ezeknek a gépeknek a gyártást. Érdekesség, hogy egyébként az üzemben tilos volt fotózni, hiszen számos titkos, katonai célra készülő megrendelést teljesít a vállalat, így az Airbus Helicopters helyszínen készült, hivatalos képeiből tudunk csemegézni. A képek az alábbi galériában érhetők el (katt a képre):

Érdemes megjegyezni, hogy egyébként az Airbus Helicopters Magyarországon, Gyulán is építene egy gyárat. Ennek részleteiről kérdeztük Gregor von Kursellt, az Airbus Helicopters sajtóigazgatóját, aki elmondta, hogy még csak szándéknyilatkozat szintjén áll a dolog, így az üzem pontos paramétereiről, funkcióiról, illetve arról, hogy hány embernek ad majd munkát, még korai spekulálni.

appleiphone
The Hungarian central bank, also known as Magyar Nemzeti Bank,
Frankfurti tőzsde
Brexit Michel Barnier europai unio
getty építőipar építkezés város construction
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
appleiphone