Üzlet

A magyar csúcséttermek titkai: mi kerül 120 ezer forintba egy vacsorán?

Orosz Márton
Újra megjelent Magyarországon a Gault&Millau étteremkalauz, ami 2025 őszén is díjazta a legjobb hazai éttermeket. 

A kiadvány módszertana sokéves tesztelői tapasztalaton alapul, a többnapos képzésben részesült értékelők mintegy 70 szempont szerint, a teljes étkezési élményt vizsgálva pontoznak. Ellenőreik – a kiadvány tradícióinak és szabályainak megfelelően - inkognitóban tettek látogatást és értékelték az éttermeket, egy 1-től 20-ig terjedő pontozási rendszerben.

Az aktuális eredményeket, a magyar gasztronómia helyzetét és a szektor kilátásait Harmath Csabával, a kiadvány chief inspectorával elemeztük a Portfolio Business Podcastben.

Címlapkép: Getty Images
Ricardo

A Vaslady ébredése

Batman, Spiderman, Iron Lady. Mintha Thatcher valami szuperhős lenne a Marvel univerzumból, akinek az a szuperereje, hogy soha "nem hátrál meg". Meg azt mondja: "ha a mértéktelen [állami] költek

Kasza Elliott-tal

Clorox Company - elemzés

Kereskedési célpontokat keresgéltem, most éppen a magas ROIC, az elfogadható osztalékhozam és a chart alapon jó beszállási lehetőségek voltak a legfontosabb szempontjaim. Így találtam rá a C