cikkbe_tihanyi
Befektetés

Az idei év aukciós rekordja: 95 millió forintért kelt el Tihanyi Lajos festménye

Portfolio
Két olyan mű versenyzett az év aukciós rekordjáért és kelt el a legmagasabb leütési áron a Virág Judit Galéria téli árverésén, amelyek több mint 100 év elteltével csak napjainkban kerültek újra a magyar közönség elé. Tihanyi Lajos Aktja 95 millió forintért, míg Munkácsy Mihály Naplemente című alkotása 90 millió forintért cserélt gazdát. A háború utáni és kortárs művek közül legmagasabb áron, 20 millió forintért Nádler István Fekete című festményét vásárolták meg, míg Fiedler Ferenc Cím nélküli alkotása életműrekordot jelentő, 13 millió forintos áron kelt el.

A műkereskedelemben is jelentős változásokat hozott az idei év: felgyorsította a digitálist átállást, az aukciók az online térbe költöztek. Ám a vásárlói kedv azt mutatja, a műtárgybefektetéssel szembeni bizalom rendületlen, és az egyik legstabilabb pozíciót élvezi a befektetési lehetőségek között.  A körülményekhez igazodva téli aukcióját is online rendezte meg a Virág Judit Galéria, a nemzetközi aukciós házak gyakorlatát követve ráadásul tematikusan, két részletben.

A téli aukció egyik legnagyobb szenzációja Tihanyi Lajos Aktja volt, melynek hátoldalán egy korábban ismeretlen női portré látható. A mű 40 millió forintos kikiáltási árról indulva 95 millió forintért cserélt gazdát. Szintén kiemelkedő érdeklődés övezte Munkácsy Mihály Naplemente című művét, mely bensőséges tájszemléletével az életmű egyik legkülönlegesebb darabja. Az 50 millió forintos kikiáltási árról induló festményt hosszas licitharc után végül 90 millió forintért vásárolták meg.

cimlap
Munkácsy Mihály Naplemente című műve, amelyet végül 90 millió forintért vásároltak meg.

A háború utáni és kortárs művek közül a legmagasabb árat, 20 millió forintot Nádler István Fekete című monumentális festményéért fizettek, míg Csavarás című alkotása 17 millió forintért kelt el. Szintén 17 millió forintért vásárolták meg Reigl Judit folyamat című művét.

Lakner László néhány évig tartó szürnaturalista időszakának egyik izgalmas darabja, a Konyhai csendélet 19 millió forintért kelt el.  Izgalmas licitharc bontakozott ki, végül életműrekordot érő, 13 millió forintért kelt el a Franciaországban világhírűvé vált Fiedler Ferenc (Francois Fiedler) Cím nélküli festménye.

A két árverés – melyeket nemcsak országszerte, hanem többek között Ausztriából, Szlovákiából, Romániából, Törökországból, Belgiumból, Németországból, Franciaországból és az Egyesült Államokból is követtek – közel 950 millió forintos összleütési értékkel zárult.

Címlapkép: Virág Judit Galéria

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull bear tőzsde
Reuters-forrásmegjelöléssel-orosz-ukran-haboru-T-90M-oroszorszag-tank-pancelos-harckocsi
gwm
visszaváltás pet palack, üveg
forint fizetés devizapiac bér
fed
Ramzan-Kadirov-csecsen-hadur-orosz-ukran-haboru-csecsenfold-ahmat-alakulat
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
gloster logo székház