Már látszik a fordulat a Burger Kingnél

Már látszik a fordulat a Burger Kingnél

A Burger King hét hónappal ezelőtt új stratégiát mutatott be annak érdekében, hogy felpörgesse az amerikai eladásait és most arról számoltak be a CNBC-nek, hogy több Whopper szendvicset adtak el, mint eddig bármikor.

GVH: Nem volt megfelelő az italválaszték a Burger Kingben és a KFC-ben

GVH: Nem volt megfelelő az italválaszték a Burger Kingben és a KFC-ben

A Burger King és a KFC is megsértette a kereskedelmi törvényt, ugyanis az egyes italkategóriákban nem kínáltak alternatívákat a fogyasztóknak – erre világított rá a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata. Mivel új, elsőként értékelt törvényi kötelezettséget szegtek meg és a jogsértéseket rövid időn belül korrigálták, az gyorsétteremláncok egyelőre nem kaptak bírságot.

Nagyon le akar már lépni a Burger King Oroszországból, de ez nehezebb, mint bárki gondolná

Nagyon le akar már lépni a Burger King Oroszországból, de ez nehezebb, mint bárki gondolná

A Burger King nemzetközi terjeszkedésének alapját a közös vállalatok jelentették az elmúlt egy évtizedben. A hamburgeróriás franchise-hálózat segítségével tudott külföldön új éttermeket nyitni és működtetni, de a közös vállalati franchise-struktúra miatt most komoly akadályokba ütközik a kivonulása Oroszországból – írja a Reuters.

A KFC és a Burger King is a GVH kereszttüzébe került

A KFC és a Burger King is a GVH kereszttüzébe került

A Gazdasági Versenyhivatal megindította első eljárásait a vendéglátóipari italbeszerzésekre vonatkozó, a fogyasztók választási lehetőségét bővítő kereskedelmi szabályozás érvényesítésére. A nemzeti versenyhatóság két nagy hazai gyorsétterem-lánccal és három sörgyárral szemben is vizsgálatot indított.

"Mindannyian felmondunk" - írták ki egy amerikai Burger King dolgozói

Futótűzként terjedt el az interneten a Nebraska állambeli Lincolnban található egyik Burger King előtt lévő feliratról készült fotó. A gyorsétterem előtt lévő táblán az állt, hogy "mindannyian felmondunk" és "elnézést a kellemetlenségekért". A feliratot az elégedetlen alkalmazottak helyezték ki, hogy üzenetet küldjenek a felső vezetésnek.

Nagy újítás a Burger Kingnél: jön a környezetkímélőbb hamburger

Nagy újítás a Burger Kingnél: jön a környezetkímélőbb hamburger

A Burger King az Egyesült Államok bizonyos részein alacsony metántartalmú étrenden tartott marhából készült Whoppert értékesít. Az étteremlánc több egyetem tudósaival együtt dolgozva arra jutott, hogy a marha étrendjéhez száz grammnyi citromfüvet hozzáadva harmadával csökkenthető a metán kibocsátása.

Így nyitnak ki a Burger King éttermei

Így nyitnak ki a Burger King éttermei

A Restaurant Brands International vezérigazgatója, Jose Cil beszélt arról, hogy milyen feltételek mellett nyitják meg a vállalatcsoporthoz tartozó láncok, mint a Burger King, a Tim Horton és a Popeyes éttermeit.

Új húsmentes hamburger jön a hazai Burger Kingnél

Új húsmentes hamburger jön a hazai Burger Kingnél

A Burger King növényi alapú pogácsával készülő, új húsmentes hamburgerének árusítását kedden, Európa 25 országában kezdte meg, a társaság Rebel Whoppere a cég több mint 2 500 európai éttermében, köztünk hazánkban is elérhető már.

Azt hitted, hogy a vegán burgerek jóval egészségesebbek? Nagyot tévedtél!

Azt hitted, hogy a vegán burgerek jóval egészségesebbek? Nagyot tévedtél!

Jó úton haladunk afelé, hogy a hagyományos gyorsétteremláncok, mint a Burger King, vagy a KFC felvegyék állandó kínálatukba a húsmentes húsból készült hamburgereket. Ahol eddig megjelentek, mindehol nagy sikert arattak és a befektetők körében is igen népszerű a sztori. Pedig ezek a termékek nem sokkal egészségesebbek, mint a hagyományos hamburgerek. Akkor mégis mi a siker titka?

Nem is hinnéd, mivel csábít a Meki és a KFC

Gondolkodtál már azon, hogy mennyire szívesen mennél be egy Mekibe, ha a logója lila lenne, vagy hogy mennyire csábító lenne ebédelni egy zöld színben virító Burger Kingben? Ha megnézzük a legnagyobb gyorséttermek logóját, egy hasonlóság egyből szembetűnik: imádják a vörös színt. Ez nem véletlen, komoly üzleti érdekek húzódnak meg a színválasztás mögött.

80 évre tervez a Burger King Magyarországon: de hol nyitnak új éttermeket?

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King. A hálózat ráadásul intenzív terjeszkedési fázisban van: csak márciusban három új egységet adtak át. A cég üzleti modellje és terjeszkedése is különleges: ingatlanfejlesztőkkel együttműködve hoznak létre új éttermeket, amiket aztán a fejlesztőtől bérelnek, akár 80 (!) évig is. Erről a rendszerről, a piaci lehetőségekről kérdezte a Portfolio a Burger King magyarországi vezetőjét, az étteremláncot működtető Fusion Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettesét, Dara Zsoltot, aki azt is elárulta, miért nincsenek gyorséttermek a magyar autópályák mellett.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.