19 millió forint bírságot kapott az Interactive Brokers az MNB-től

19 millió forint bírságot kapott az Interactive Brokers az MNB-től

Az MNB összesen 19 millió forint bírságot rótt ki az Interactive Brokers Central Europe Zrt.-re, egyebek közt az ügyfél-átvilágítás, panaszkezelés, informatika, pénzmosás-megelőzés, kiszervezés, illetve a társaság számlái feletti rendelkezési jog terén feltárt hiányosságok miatt. Az intézkedések nem befolyásolják a befektetési szolgáltató megbízható működését, áll az MNB közleményében.

10 ábrán a magyar bankrendszer: így várják a bankok az év egyik legnagyobb eseményét

10 ábrán a magyar bankrendszer: így várják a bankok az év egyik legnagyobb eseményét

Május 4-én, jövő csütörtökön lesz a Portfolio Hitelezés 2023 konferenciája, a magyar bankszektor és a hitelpiac egyik legnagyobb éves szakmai eseménye. A közelgő rendezvény apropóján megnéztük, milyen állapotban van most a magyar bankszektor és a hitelpiac, és milyen folyamatok zajlanak. Cikkünkben 10 ábrán mutatjuk be az aktualitásokat.

Megszólalt a világ leggazdagabb magyar embere: ez még csak az összeomlás kezdete

Megszólalt a világ leggazdagabb magyar embere: ez még csak az összeomlás kezdete

Ritkán szólal meg nyilvános fórumokon a világ leggazdagabb magyarjának számító Thomas Peterffy, amikor viszont megteszi, akkor érdemes rá odafigyelni. Az Interactive Brokers alapítója és cégvezére szerint az egyre súlyosabb inflációs nyomás miatt az amerikai részvények még tovább eshetnek idén, a jegybank ugyanis sokáig kitarthat a kamatemelések mellett az árrobbanás megfékezése érdekében - a szakember szerint több mélyreható probléma is van, amelyek hozzájárulnak a kedvezőtlen inflációs környezethez, ami nem fog egyhamar megszűnni. De hogyan vélekednek a kilátásokról a legfontosabb amerikai elemzőházak és befektetési bankok, mi várhat még idén az amerikai tőzsdékre? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ.

A piac szerint nem várnak könnyed hónapok a pénzügyi szektorra

A piac szerint nem várnak könnyed hónapok a pénzügyi szektorra

Ritka gyengén teljesítenek az utóbbi hetekben a pénzügyi cégek papírjai, még ahhoz képest is, hogy a részvénypiacok sem muzsikálnak valami szépen. Ennek a legfőbb oka a gazdaság lassulásától való félelem, illetve az, hogy a magas infláció negatívan hat a fogyasztók vagyonára és reáljövedelmére. Bár a FED kamatemelései a tankönyv szerint még pozitívan is hathatnak a hagyományos kereskedelmi bankok jövedelmezőségére, egyelőre nem látszik a piacon a bizakodás és a korábban szépen szárnyaló árazások értelemszerűen nagyot eshetnek még a jelenlegi árfolyamok mellett is, ha a negatívabb forgatókönyvek lépnek életbe.

Így tudhatod meg, milyen hatással van a világra a befektetésed

Így tudhatod meg, milyen hatással van a világra a befektetésed

Ahogyan a klímaváltozás, a tengerek szennyezése, a széleskörű kihalási hullám az állatvilágban egyre inkább nyilvánvaló, egyre több befektető szeretné tudni, hogy mely részvényeket érdemes megvenni, hogy ezeken a problémákon segíteni lehessen. Ráadásul egyre több olyan társadalmi probléma is a felszínre kerül világszerte, ami sokak kiállását kiváltja, és azokat a cégeket, amelyek ezek megoldására nem tesznek kísérletet, esetleg még rontanak is rajta, szeretnék a portfóliójukban is elkerülni. A kisbefektetők számára azonban elég kevés az olyan eszköz, amely által meg lehet tudni, hogy valójában melyek azok a vállalatok, amelyek pozitív vagy negatív hatást gyakorolnak a környezetre vagy a társadalomra. Szerencsére egyre több az olyan befektetési szolgáltató, aki tesz ezért, és igyekszik ellátni az ügyfeleit az ehhez szükséges információkkal.

Ezt a befektetést érdemes elkerülni a világ leggazdagabb magyarja szerint

Ezt a befektetést érdemes elkerülni a világ leggazdagabb magyarja szerint

Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás, az Interactive Brokers alapítója, aki még a hatavanas években hagyta el Magyarországot, a CNBC egyik műsorának adott interjút. Ebben azt mondta, hogy szerinte nem érdemes a mostanában felkapott mémrészvények ellen fogadni, mint amilyen az AMC vagy a GameStop, mert elképzelhetetlen magasságokba emelkedhet az árfolyamuk, az pedig nagy veszteséggel járna a shortosoknak.

Interjú a leggazdagabb magyarral - “Ragaszkodtam hozzá, hogy Budapesten legyen a régiós központ”

Interjú a leggazdagabb magyarral - “Ragaszkodtam hozzá, hogy Budapesten legyen a régiós központ”

A héten hazánkban járt Thomas Peterffy, azaz Péterffy Tamás, aki még a hatvanas években hagyta el Magyarországot és az Egyesült Államokban a semmiből egy világszerte ismert online befektetési szolgáltatót épített fel. Az Interactive Brokers közép-európai leányvállalata nemrég kapta meg az MNB engedélyét és a napokban tőzsdetaggá is vált a Budapesti Értéktőzsdén. Péterffy a leggazdagabb magyar, hiszen a vagyona megközelíti a 23 milliárd dollárt, amivel még a világ száz legvagyonosabb embere közé is bekerült. Interjúnk során arról beszélgettünk vele, hogy miért Magyarország lett a régiós központ, milyen tényezők támasztják alá az igencsak ambíciózus terveiket, mit lehetne tenni Európában az opciós és határidős piacok fellendítése érdekében, és mi a véleménye a Robinhood jelenségről.

Világszerte ismert befektetési szolgáltató lép a Budapesti Értéktőzsdére

Világszerte ismert befektetési szolgáltató lép a Budapesti Értéktőzsdére

Új kereskedési tag került a Budapesti Értéktőzsdére, méghozzá egy olyan vállalat, amely legendás a tapasztaltabb spekulánsok és befektetők között, és világszerte ismert. Az Interactive Brokers a hazai leányvállalata, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. révén került a részvényszekcióba. Már a névadásból is kiderült, hogy ez a cég nemcsak a magyar, hanem a régiós piacot szeretné kiszolgálni, de a sajtótájékoztatón a vállalat vezetése sok más érdekességeket is megosztott a terjeszkedésekkel kapcsolatos tervekről.

A tőzsdézés az új nemzeti sport - Ki keresett ezen a legtöbbet?

A tőzsdézés az új nemzeti sport - Ki keresett ezen a legtöbbet?

Nem volt könnyű időszak az elmúlt bő egy év a legtöbb ember számára. A koronavírus még a durva korlátozások ellenére is rengeteg tragikus halálesettel járt együtt, és a gazdaságra gyakorolt hatások miatt nagyon sokan vesztették el megélhetésüket. Volt azonban néhány ágazat, ahol bizarr módon éppen a járvány és a lezárások hozták el a kánaánt. Ezek között vannak maguktól értetődőek, mint például egyes ágazatok az egészségügyi szektoron belül, de vannak meglepőbbek is. A befektetési szolgáltatók, befektetési bankok és tőzsdék is ide tartoznak, mert a válság során a megugrott volatilitás miatt forgalmuk ugrásszerűen növekedett. Ehhez azonban az is hozzájárult, hogy az otthon rekedt lakossági befektetők és spekulánsok unaloműzésként, egyfajta hobbiból tőzsdézni kezdtek. Rengeteg, a reálgazdaságnak szánt jegybanki és költségvetési pénz kötött itt ki, és a pénzügyi piacokon való kereskedés lett az új nemzeti sport, elsősorban a tengerentúlon. Megnéztük, hogy mely cégek húzták ebből a legtöbb hasznot, miként reagált a piac a sikereikre és mi várható tőlük. Technikai elemzés.

Budapesten nyitott régiós irodát az Interactive Brokers

Budapesten nyitott régiós irodát az Interactive Brokers

A globális brókercég, az Interactive Brokers ma bejelentette, hogy létrehozta az Interactive Brokers Central Europe egységét és megnyitotta új irodáját Budapesten. Az új iroda feladata a gyorsan növekvő közép-európai régió befektetőinek és vagyonkezelőinek kiszolgálása. A most létrehozott magyarországi irodával együtt a globális brókercég már tíz leányvállalattal rendelkezik a világ különböző országaiban, és több mint egymillió ügyfélszámlát szolgál ki mintegy 220 országban és területen.

Az összes riválisát lemosta a Robinhood forgalma

Az összes riválisát lemosta a Robinhood forgalma

Ezen a héten tett közzé működése óta először havi kereskedés statisztikákat a Robinhood és úgy tűnik, napi átlagos kereskedési számban minden riválisát felülmúlja a startup – írja a CNBC.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.