Teljes fordulat érte el a magyar autópiacot

Teljes fordulat érte el a magyar autópiacot

A magyar autókereskedésekben lerövidültek a várólisták, miután a koronavírus-járvány okozta leállások miatt a gyártók készleteit teljesen elkapkodták és gondot jelentett a kereslet kielégítése. Mostanra viszont a népszerű modelleket akár 2-3 hónapos határidővel is le tudják szállítani - tudta meg a Pénzcentrum a hazai importőröktől.

Sokaknál kivágta a biztosítékot, így felülvizsgálhatják az inflációcsökkentő törvénycsomag egyik legérzékenyebb pontját Amerikában

Sokaknál kivágta a biztosítékot, így felülvizsgálhatják az inflációcsökkentő törvénycsomag egyik legérzékenyebb pontját Amerikában

Felülvizsgálhatja az Egyesült Államok az elektromos autókra vonatkozó új törvénykezését. A Joe Biden által augusztusban aláírt törvénycsomag nem aratott osztatlan sikert a vezető autógyártók körében, viszont jelentősen megnövelte a kontinensen kívüli, főleg ázsiai autógyártók beruházások iránti elkötelezettségét az Egyesült Államokban- írta meg a Reuters.

Előtérbe kerülnek az elektromos autók a Kiánál

Előtérbe kerülnek az elektromos autók a Kiánál

Az elektromos autókra, a mobilitási szolgáltatásokra és a speciális feladatok ellátására szánt járművekre helyezi át tevékenysége súlypontját a dél-koreai Kia autógyár a Kia Motors Hungary által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás alapján.

Összeomlottak az Apple elektromos autójáról szóló tárgyalások

Összeomlottak az Apple elektromos autójáról szóló tárgyalások

A dél-koreai Hyundai Motor hétfőn bejelentette, hogy most már nem folytat tárgyalásokat az Apple-lel önvezető elektromos autók gyártásáról, pedig alig egy hónapja még arról számolt be a cég, hogy a tárgyalások korai szakaszában jár az iPhone gyártóval.

Elektromosautós startupba fektetett a Kia

Elektromosautós startupba fektetett a Kia

A Hyundai Motor Co. autóipari konszern és érdekeltsége, a Kia Motors Corp. 110 millió dollárt invesztált a brit Arrival elektromos járműveket gyártó start-up vállalatba az európai piacra szánt kis-haszongépjárművek közös fejlesztése és gyártása érdekében.

Milyen az élet egy elektromos autóval, ha otthon és a munkahelyen sem tudod tölteni?

Egy elektromos városi kisautót alap esetben úgy kell tölteni, mint egy mobiltelefont, naponta töltőre kell tenni. De mi van, ha sem otthon, sem bent a cégnél nem tudjuk tölteni? Egy hét tesztelés után úgy tűnik, van élet fix otthoni vagy céges töltőpont nélkül is, néhány megkötéssel így is egész kényelmes az együttlét egy elektromos autóval.

Állami támogatás: máris kapkodnak az elektromos autók után

Az állam 1,5 millió forintos támogatást ad minden teljesen elektromos hajtású autóra. Ezzel azoknak az új autót vásárolni szándékozóknak a környezettudatosságát díjazzák, akik hajlandóak az egyelőre borsosabb árú, de nulla károsanyag-kibocsátású, olcsóbban üzemeltethető autókat megvenni. A forgalmazók máris élénkülő érdeklődésről számoltak be, ugyanakkor az értékesítésen ez még nem látszik, hiszen a pályázatok még elbírálás alatt állnak.

Állami támogatás: máris kapkodnak az elektromos autók után

Az állam 1,5 millió forintos támogatást ad minden teljesen elektromos hajtású autóra. Ezzel azoknak az új autót vásárlóknak a környezettudatosságot díjazzák, akik hajlandóak az egyelőre borsosabb árú, de nulla károsanyag kibocsátású, olcsóbban üzemeltethető autókat megvenni. A forgalmazók máris élénkülő érdeklődésről számoltak be, ugyanakkor az értékesítésen ez még nem látszik, hiszen a pályázatok még elbírálás alatt állnak.

A kormány milliárdokat ad autóvásárlásra - De mire elég 1,5 millió forint?

A kormány az elmúlt hetekben sorra jelentette be azokat az ösztönzőket, amelyekkel az elektromos autózás elterjedését akarja segíteni Magyarországon. Az önkormányzatok töltőoszlop-telepítésre már szeptember 15-e óta pályázhatnak, csütörtöktől pedig tisztán elektromos járművek vásárlásához lehet 1,5 millió forintos állami támogatást kapni. Az igyekezet nem véletlen, egyelőre messze vagyunk a korábban kitűzött céloktól. Ezek eléréséhez a mostani intézkedések ugyan adhatnak lökést, de a végső sikerhez a technológia fejlődésén túl, további direkt és indirekt ösztönzőkre, a töltőinfrastruktúra fejlesztésére és edukációra van szükség.

Egy szoft GT(i) - KIA pro_cee’d GT

A KIA előbb a szélesebb vásárlóközönség számára kezdett el figyelemreméltó modelleket - Sportage, cee'd - készíteni, majd ezek sikerességét látva szűkebb piaci rések számára is elkészítették a maguk termékét. Ilyen a pro cee'd GT is, ami nem egy kőkemény ferdehátú - hot hatch -, hanem a nevének is megfelelő Gran Turismo, egy relatív nagy teljesítményű, de kényelmes utazást biztosító jármű.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.