Pillanatok alatt fagyott be a magyar ingatlanpiac, és ez még csak a kezdeti sokk volt

Pillanatok alatt fagyott be a magyar ingatlanpiac, és ez még csak a kezdeti sokk volt

Pillanatok alatt fagyott be a magyar ingatlanpiac 2009-ben, amikor a válság kirobbanását követő évben szinte teljesen leállt a finanszírozás, nominálisan is csökkenni kezdtek a lakásárak, az irodapiaci hozamok jelentősen emelkedtek, és a legfőbb kérdés az volt, hogy meddig tarthat mindez. Hogy mi történt a válság első évében az ingatlanpiacon, arról a 2009-es Property Investment Forum konferencián részletesen beszéltek a szakértők.

Javában fújódott az ingatlanlufi, amit senki nem vett észre

Javában fújódott az ingatlanlufi, amit senki nem vett észre

Utólag visszatekintve izgalmas év volt a 2007-es a hazai ingatlanpiacon. Az elmúlt két évtized Property Investment Forum konferenciáit bemutató cikksorozatunk harmadik részéből kiderül, hogy a válság előtti utolsó jó évben járunk, amikor szinte ömlött a pénz a régiós és a magyarországi ingatlanpiacra is, miközben Amerikában már bekövetkezett a másodlagos hitelpiaci válság. Sokan mégis úgy gondolták, hogy Magyarországot ez nem fogja elérni, így a piac szereplői továbbra is grandiózus fejlesztési tervekben gondolkodtak. Nézzük, mi jellemezte 2007-ben a hazai és a nemzetközi ingatlanpiacot!

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

Megrohanták a külföldiek a lakáspiacot a 10-15 milliós új lakások hírére

Megrohanták a külföldiek a lakáspiacot a 10-15 milliós új lakások hírére

Közel 20 évvel ezelőtt, 2005-ben rendezte meg először a Portfolio az első ingatlanbefektetési konferenciáját, a Property Investment Forumot. Az azóta eltelt két évtized alatt hatalmas hullámhegyeket és hullámvölgyeket élt át a piac, a válság számos céget elsodort, de nagyon jelentős új szereplők is születtek. Az időszak elejét jellemző optimista hangulatot hamar lehűtötte a 2008-as válság, ami hosszú évekre befagyasztotta a fejlesztéseket, átalakította a kamatkörnyezetet és a lakáshitelekbe, valamint a gazdaság jövőjébe vetett bizalmat is megrengette. Néhány év után azonban kezdett helyreállni a piac, és minden korábbinál nagyobb szárnyalás vette kezdetét, amit a világjárvány is csak részben tudott megtörni. Az elszálló infláció és a rendkívüli kamatemelések azonban az utóbbi két évben már határozottan érezhetők voltak. Hogy pontosan hogyan jutottunk el a mai ingatlanpiachoz, milyen fontosabb események történtek az egyes években, azt egy 20 részes cikksorozatban foglaljuk össze. Most viszont kezdjük az elején: nézzük, miről szólt az első Property Investment Forum és mi történt 2005-ben az ingatlanpiacon!

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.