Járj két lépéssel mások előtt: csatlakozz most akciós áron a Portfolio Signature előfizetői klubhoz!

Járj két lépéssel mások előtt: csatlakozz most akciós áron a Portfolio Signature előfizetői klubhoz!

2022 csak ízelítő volt a gazdasági és üzleti környezetet felforgató káoszból, 2023-ban újabb meglepetések rúgták ránk az ajtót. Energiaársokk, bankcsődök, inflációs nyomás és recessziós fenyegetés. Fokozódó geopolitikai feszültségek, lakáspiaci bizalomvesztés és bizonytalanság az EU-s pénzek körül - csak néhány azok közül a témák közül, melyek felborítják hétköznapjainkat. Tisztán látni nem könnyű, döntést hozni még kevésbé. A félinformációkat egyre nehezebb megkülönböztetni a hiteles adatoktól és a tényekre alapozott elemzésektől. Hírdömping és információs káosz helyett válassz egy megbízható és kiszámítható forrást. Csatlakozz prémium előfizetői klubunkhoz, a Portfolio Signature közösségéhez, amit most ráadásul rendkívül kedvező áron tehetsz meg a HELLOTAVASZ23 kuponkóddal. Mutatjuk a részleteket! UPDATE: az akció április 23-án lezárult.

Eladásra kínálják a becsődölt Signature Bank hiteleit

Eladásra kínálják a becsődölt Signature Bank hiteleit

Nyáron indítják el a közelmúltban bedőlt Signature Bank mintegy 60 milliárd dollár értékű portfóliójának értékesítési folyamatát – jelentette be az amerikai betétbiztosító (FDIC) hétfőn.

Elemzőket kérdeztünk arról, hogy mekkora baj lehet a jelenlegi bankválságból

Elemzőket kérdeztünk arról, hogy mekkora baj lehet a jelenlegi bankválságból

A komoly piaci aggodalmak ellenére vélhetően nem fajul a jelenlegi bankválság egy szélesebb körű pénzügyi válsággá – válaszolták a Portfolio által megkérdezett közgazdászok, akik szerint a hatóságok megfelelő és határozott választ adtak a felmerülő problémákra. A bankrendszer sokkal ellenállóbb, mint 2008-ban volt, az Silicon Valley Bank és a Credit Suisse helyzete is egyedi volt, egyelőre nincsenek jelei a rendszerszintű problémáknak. A jegybankoknak az infláció elleni harcra kell fókuszálniuk továbbra is, de figyelembe kell venni a pénzügyi rendszer kockázati mutatóit is, a bankrendszer problémáinak továbbterjedése ugyanis mély gazdasági hatásokkal járna.

Lagarde: Szó sincs pénzügyi problémákról, emiatt nem adjuk fel az infláció elleni harcot

Lagarde: Szó sincs pénzügyi problémákról, emiatt nem adjuk fel az infláció elleni harcot

Az Európai Központi Bank mai ülésén 50 bázisponttal emelte meg az irányadó kamatot, azaz kitartott a februárban előrejelzett emelési mértéknél. Ez alapján az látszik, hogy a jegybank egyelőre nem riadt meg az európai és amerikai befektetőket látványosan aggasztó bankcsődöktől, noha a közleménybe több helyen beleírták, hogy a jegybank figyelni fogja a pénzügyi rendszer helyzetét, és szükség esetén beavatkozik. Christine Lagarde jegybankelnök a kamatdöntés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az európai pénzügyi rendszer stabil, nem beszélhetünk instabilitásról, de szükség esetén a jegybank kész minden eszközzel támogatni a bankrendszert. Az EKB viszont továbbra is az infláció elleni harcra figyel, ugyanis nem szükséges azt feladni a pénzügyi stabilitás miatt. De hogy hol lesznek a kamatok, vagy mit léphet legközelebb az EKB, arra még csak egy árva utalást sem kaptunk.

Tényleg visszatérhet idén a teljes rezsicsökkentés?

Tényleg visszatérhet idén a teljes rezsicsökkentés?

Bár a gázár jelenleg rég nem látott alacsony tartományban mozog, a tavalyi őrült árak még itt kísértenek, s egyáltalán nem biztos, hogy teljesen megnyugodhatunk. De tartósan alacsony árak mellett visszatérhet-e a rezsicsökkentés? S meddig zsarolhatja még Putyin Európát a gázzal? Gyere el ingyenes online klubrendezvényünkre, tájékozódj és tedd fel kérdéseidet a terület legelismertebb hazai szakértőinek.

Lesz elég dízel és benzin Magyarországon az újabb szankciós kör után?

Lesz elég dízel és benzin Magyarországon az újabb szankciós kör után?

Január 31-én újra ingyenes online klubot szervezünk a Portfolio Signature előfizetői program tagjai számára. A rendezvényen az idei év energiapiaci kilátásait elemezzük majd a szektor vezető szakemberei segítségével. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz, valamint érvényes Signature-előfizetéshez kötött.

Vakcinavezérelt fellendülés: online klubrendezvény előfizetőinknek

Vakcinavezérelt fellendülés: online klubrendezvény előfizetőinknek

Ahogy ígértük, Signature-szolgáltatásunk előfizetői számára - a cikkek, elemzések, egyedi anyagok és hírlevelek mellett  - rendezvényekkel is készülünk. Az első ilyen eseményt február 3-án szerdán szervezzük meg az online térben, délelőtt 10 órakor. Az egy órás beszélgetésben azt járjuk körül Nagy Viktor vezető részvénypiaci elemzőnk moderálásával, hogy 2021-ben milyen tőzsdei sztorik várhatók. Előfizetőink így már az év elején segítséget kapnak befektetési döntéseikben.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.