Időjárás: marad a kénköves pokol a hétvégén, szétesett a zivatarrendszer

Időjárás: marad a kénköves pokol a hétvégén, szétesett a zivatarrendszer

Péntek este egy zivatarrendszer közelítette meg Magyarországot, amely az Észak-Dunántúlon és a Börzsöny térségében záporokat, zivatarokat okozott, de rendszer szétesett, így a hétvégére marad a hőség. Ma sok napsütésre, de időnként gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Az ország több vármegyéjében különböző szintű figyelmeztetések vannak érvényben zivatarok és a magas középhőmérséklet miatt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között várható, de az Alföldön akár 40 fok fölé is emelkedhet. A tavak és folyók vize is szinte forr, a Balaton 27, a Velencei-tó 30 fokos.

Megsülünk a Kárpát-medencében, már most súlyos a válság

Megsülünk a Kárpát-medencében, már most súlyos a válság

Az Alföld számos területén kritikusan száraz a talaj, és az aszály egyre nagyobb területeket érint. A Hungaromet tanulmánya szerint az ország különböző részein – köztük a Duna-Tisza közén, a Dunántúl keleti szélén és a Maros-Körös-közének nyugati felén – a talaj felső rétege már most veszélyesen száraz – számolt be az RTL Híradó.

Kiderült, meddig tart még a kánikula Magyarországon

Kiderült, meddig tart még a kánikula Magyarországon

A legmagasabb fokozatú, vörös riasztást adta ki a Hungaromet meteorológiai szolgáltató Magyarország déli részére szerdára, az ország egyes részein akár 35 foknál is melegebb lehet nap közben. A meteorológusok szerint a hét vége felé viszont véget érhet a kánikula.

40 fokos hőség jön jövő héten

40 fokos hőség jön jövő héten

Fokozódik a hőség a jövő héten, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már megközelíti a 40 Celsius-fokot. Elszórtan egy-egy zápor, zivatar kialakulhat - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Magyarország időjárása a jövő héten: változás jön a kánikulában

Magyarország időjárása a jövő héten: változás jön a kánikulában

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél. A hőmérséklet visszaesik, szerdán már 30 Celsius-fok alatti csúcshőmérséklet várható, a keleti országrészben pedig tartósan borult maradhat az ég. Majd ismét melegedés kezdődik, sok napsütés mellett a hét végére visszatér a kánikula - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Jöhetnek a záporok, zivatarok

Nagyobb területen is intenzív marad a gomolyfelhő-képződés, illetve kevés fátyolfelhő is lesz felettünk. Foltokban pára, köd képződhet. Habár este várhatóan csökken a záporok, zivatarok számossága, az éjféli óráktól nyugat felől újabb hullámban lehet számítani kialakulásukra, írja a Met.hu.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.