Előfizetői tartalom

Áll a bál Európa legmodernebb hadseregénél: az oroszok után a németeknél is beütött a baj

Király-Gál Gábor
A Németországban kirobbant fegyver- és felszereléshiánnyal kapcsolatos viták a múlt héten kezdődtek a Panzerhaubitze 2000-esek alkatrészhiányával, és azóta lavinaszerűen érkeznek az újabb és újabb kritikák a német hadsereg akuttá váló hiányosságaival kapcsolatban. A több mint egy évtizede fennálló probléma az ukrán háború miatt megnövekedett védelmi igényekkel párhuzamosan tört felszínre és csúcsosodott ki akkor, amikor már a német védelmi minisztérium lassú reakciója az ukrajnai háború kimenetelére is egyre nagyobb hatást gyakorol.

A lavina kezdete: az ukrán alkatrész-hiány Régóta szó van arról, hogy a Bundeswehr számos területen nem tudja ellátni azokat a követelményeket, melyeknek egy modern NATO-haderőnek meg kellene felelnie, különösen annak fejében, hogy Európa egyik legerősebb gazdaságát és legnagyobb országát kellene megvédeniük. Most, az ukrajnai háború kapcsán azonban kiemelt figyelmet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái