Előfizetői tartalom

Áll a bál Európa legmodernebb hadseregénél: az oroszok után a németeknél is beütött a baj

A Németországban kirobbant fegyver- és felszereléshiánnyal kapcsolatos viták a múlt héten kezdődtek a Panzerhaubitze 2000-esek alkatrészhiányával, és azóta lavinaszerűen érkeznek az újabb és újabb kritikák a német hadsereg akuttá váló hiányosságaival kapcsolatban. A több mint egy évtizede fennálló probléma az ukrán háború miatt megnövekedett védelmi igényekkel párhuzamosan tört felszínre és csúcsosodott ki akkor, amikor már a német védelmi minisztérium lassú reakciója az ukrajnai háború kimenetelére is egyre nagyobb hatást gyakorol.

A lavina kezdete: az ukrán alkatrész-hiány Régóta szó van arról, hogy a Bundeswehr számos területen nem tudja ellátni azokat a követelményeket, melyeknek egy modern NATO-haderőnek meg kellene felelnie, különösen annak fejében, hogy Európa egyik legerősebb gazdaságát és legnagyobb országát kellene megvédeniük. Most, az ukrajnai háború kapcsán azonban kiemelt figyelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés