Ingatlan

Ilyen lesz az új Blaha - Titkos képek szivárogtak ki

Portfolio
A Blaha Lujza tér Budapest egyik legforgalmasabb csomópontja. A tér felújítását a válság ellenére is évek óta tervezik, ám egyelőre nem sikerült megállapodni a fejlesztés minden részletében. A Fővárosi Tervtanács végül egy egy évvel ezelőtti tervet engedélyezett, ám ezek eddig még nem kerültek nyilvánosságra.

A rövid történet

Az Ablon projektcégének, a Duna Office Center Kft.-nek a megbízásából készült még 2011. áprilisában egy elvi engedélyezési terv a Blaha Lujza tér felújítására, amit azonban a Fővárosi Tervtanács nem támogatott. Az Ablon az a cég, amelyik a fejlesztője volt a lebontott Sajtószékház helyén létesült Europeum beruházásnak, melyben jelenleg egy kisebb bevásárlóközpont, valamint egy szálloda és egy parkolóház is üzemel.


Ilyen lesz az új Blaha - Titkos képek szivárogtak ki
A Blaha Lujza tér 2010-es látványterve, amit elutasítottak. Forrás: hg.hu
A terv nem aratott nagy sikert, a hírek szerint magának az Ablonnnak sem tetszett, ezért új tervezőket kerestek, akiktől ezzel együtt új terveket kértek. Az új csapat sikeres is volt, hiszen 2012. áprilisában a Fővárosi Tervtanács támogatta az új koncepciót.


Ilyen lesz az új Blaha - Titkos képek szivárogtak ki
Az elfogadott terv
Információnk szerint a terv jelenleg több ütemet tartalmaz. Az I. ütemet az Ablon finanszírozná, a II. ütem pedig fővárosi (a tér telkei ugyanis nem kerületi, hanem fővárosi tulajdonban állnak) forrásból valósulna meg, ez a két ütem pedig ideális esetben együtt épülne meg.

A fejlesztés azonban szélesebb körű, hiszen létezik III. és IV. ütem is, ezek megvalósulása azonban nagyban függ a BKK-s közlekedési fejlesztésektől. Ilyen a Rákóczi út - Kossuth Lajos utca tervezett alakítása, valamint a későbbi villamosközlekedés esetleges megjelenése a téren. Az elfogadott terv állítólag már most is úgy van kialakítva, hogy kezelni tudjon bármely forgalmi, közlekedési változást.


Ilyen lesz az új Blaha - Titkos képek szivárogtak ki
Az elfogadott terv
A tervtanács által jóváhagyott képeken az látszik, hogy a teljesen felesleges és városképromboló parkolót felszámolnák, és ezzel együtt az autók behajtása is megszűnne a tér közepén. Azt, hogy pontosan hol áll a dolog, kinek az asztalán pattog, avagy pihen a labda, nem tudni, ám információink szerint a VIII. kerület, az Ablon és a Főváros azonban szeretné, ha mielőbb megvalósulna a tér felújítása.
Kiszámoló

Temetés: készülj fel előre

Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címszó alatt. Az embereket igazán három eseménnyel lehet nagyon megkopasztani, amikor nem tudnak

Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Évtizedek óta nem látott összeomlás a sikerágazatban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!