FONTOS Ez egyre csúnyább: mélyrepülésben a forint
Ingatlan

Kétmillió embert érint az országos zajszennyezés. Te is köztük vagy?

Portfolio
Egy nagyváros sok előnye mellett az egyik legnagyobb hátránya a folyamatos zajszennyezés, ami a lakók számára főként a forgalmasabb utak mentén jelent problémát. Költözés előtt éppen ezért érdemes tanulmányozni a főváros zajtérképét, amin megnézhetjük, hogy leendő otthonunk környékén mekkora zajterhelésre kell számítanunk.

Nem csak a fülre káros az állandó zaj

Az állandó zaj különösen éjszaka okoz gondot, ugyanis 20-30 decibelnél nagyobb hangerő mellett nem lehetséges a pihentető alvás. Ma Magyarországon mintegy kétmillió ember él zajszennyezett területen. A füldugó használata ugyan valamelyest kiszűrheti az éjszakai zajokat, azonban ott, ahol a zajforrást a nehézgépjárművek közlekedése okozza a hang mellett a rezgésszint is akadályozza a nyugodt pihenést.

A jelenleg elfogadhatónak tartott határérték szerint nappal 55 decibel az a hangerő, ami még nem káros a szervezetre, ez megegyezik egy átlagos iroda zajával vagy egy csendesebb vendéglőben uralkodó zajszinttel. A tartós 85 decibelnél hangosabb környezet azonban már halláskárosodást okozhat, ide tartozik a porszívó vagy egy forgalmas utca zaja. A rendkívüli zaj pedig a visszafordíthatatlan halláskárosodás mellett idegrendszeri és agyi károsodással is jár, nem beszélve az alvási zavarokból adódó fáradtságról vagy a magas vérnyomásról, aminek a túl magas zajszint szintén lehet az okozója.

Ezek Budapest zajközpontjai

A Fővárosi Önkormányzat először 2007-ben készítette el Budapest stratégiai zajtérképét, ami nemzetközi módszer alapján mérte fel a fővárosban jelentkező zajforrásokat a különböző időszakokban. Ezek közé sorolható a közúti közlekedés, az üzemi zajforrások vagy a repülőterek zajkibocsátása, ami alapján meghatározható, hogy hol a legsürgetőbb a zajcsökkentő berendezések kialakítása.

Kétmillió embert érint az országos zajszennyezés. Te is köztük vagy?
Forrás: MTI
A közúti forgalom esetében főként a főváros forgalmas bevezető útjainál erős a zajterhelés. Ide tartozik az M1-M7 autópályák bevezető szakaszának folytatásaként a Budaörsi út, de az M3, M5 autópályák bevezető szakaszain sem jobb a helyzet. A fővároson belül a körutak a legzajosabbak, ahol az állandó forgalom miatt még éjszaka is csak kissé csökken a motorzaj. A belvárosban viszont az okozza a problémát, hogy a kisebb utcákban a lakóépületek is közelebb vannak a potenciális zajforrásokhoz. Azt, hogy az egyes kerületekben és utcákban pontosan mekkora a zajszint megnézhetjük Budapest stratégiai zajtérképére kattintva.

Azokon az útszakaszokon, ahol erre van tér, zajvédő falak segíthetnek az ott lakókon, ahol viszont erre a helyhiány miatt nincs mód, ott a nyílászárók cseréje jelenthet részben megoldást. A végső megoldás azonban sokkal inkább a zajforrások megszüntetése lenne, ami a közlekedés esetében az elektromos meghajtású járművek terjedésével várhatóan javulni fog.
M85 alagút bécsi-domb
bankjegy forint
vihar balaton
chiphiány
Hornung Ágnes
Tesla Model 3
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2023. március 21.
Agrárium 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
M85 alagút bécsi-domb