Ingatlan

Újabb modern passzív házat épít az egyik legnépszerűbb pesti kerület

Portfolio
Nyáron is folytatódott a XIII. kerületben az intézmény-felújítási program, amelyre az önkormányzat az elmúlt két évben összesen 3,5 milliárd forintot fordított. A Láng Művelődési Központ 1,3 milliárd forintos rekonstrukciója jelenleg is folyamatban van, emellett építik az újabb passzív házat és egy új szökőkutat a Dráva utcai parkban - derül ki a XIII. Kerületi Önkormányzat közleményéből.
A XIII. kerületben egész nyáron folytatódnak az önkormányzati fejlesztések, az intézmény- és lakásfelújítási programok. A Rozsnyay utcai a Láng Művelődési Központ rekonstrukciója során modernizálják az intézményt, ugyanakkor megőrzik a hetvenes évek építészetének jellemzőit. A terveknek megfelelően készül a Prevenciós Központ (Tüzér utca) épülethomlokzatának felújítása, hőszigetelése. Bővült a Szegedi úti Szakrendelő egynapos műtője, és gyógytorna-öltözőket is kialakítottak.

Hamarosan átadják a Tüzér utcai Gyermekkert Tagóvodát, amelyet megközelítőleg 600 millió forintból korszerűsítettek. A 133 férőhelyes Napsugár Tagóvoda udvarának felújítása a Thurzó utcában már zajlik, illetve megkezdődött a Mese Tagóvoda (Esküvő köz) teljes korszerűsítésének előkészülete, amelynek a felújítására 560 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A közművelődési intézmények közül az Angyalföldi Gyermekházban (Dagály utca) felújították a magastetőt és más belső felújításokat is végeztek. A Tátra utcai Újlipótvárosi Klub-Galéria átalakítása körülbelül 18 millió forintból valósul meg.

A Wein János parkban a Victor Hugo utca mentén pihenőtér létesült és a Dráva utcai parkban az interaktív szökőkút kivitelezési munkái megkezdődtek. Emellett, a Kartács utcai 23 lakásos passzív technológiájú épület kivitelezése folyamatban van, jelenleg a negyedik emeletnél tart. Már korábban is épült passzív technológiával ingatlan a környéken, az első egy 100 lakásos passzív társasház volt, önkormányzati beruházásként.

Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Leállított építkezés