Újabb rozsdaövezeti akcióterületek kijelöléséről döntött a kormány
Ingatlan

Újabb rozsdaövezeti akcióterületek kijelöléséről döntött a kormány

Portfolio
Újabb rozsdaövezeti akcióterületek kijelöléséről döntött a kormány, melynek során elindította a társadalmi egyeztetést. A döntés értelmében lehatárolták azokat a területeket, ahol a rozsdaövezeti fejlesztésekre vonatkozó szabályozás érvényesíthető lesz, ami egy XI. egy XIV., és egy XV. kerületi projektre vonatkozna. Ennek kapcsán utánanéztünk, hogy azokon kik, milyen fejlesztést fognak megvalósítani.

A rozsdaövezeti fejlesztések lényege abban áll, hogy az ilyen területen beruházók különböző előnyökhöz jutnak. Egyrészt a kiemelt nemzetgazdasági beruházásnak minősülő státusz következtében az építési engedély megszerzése nem függ a helyi önkormányzattól és lényegesen gyorsabb, egyszerűbb az eljárásrend. Másrészt az 5 százalékos áfa az itteni telkeken időkorlát nélkül alkalmazható, de még fontosabb, hogy azt a leendő lakásvásárlók visszaigényelhetik, ami egy új lakás esetében milliókat jelenthet a vételárban.

Az eddigiekben az alábbi projektek kapták meg a státuszt:

  • a IX. kerületben a City Pearl beruházás
  • a X. kerületben a Somfa Liget projekt,
  • a XI. kerületben a BudaPart, az Elite Park és a Tetris ház,
  • a XIII. kerületben pedig a volt Láng Gépgyár területén megvalósuló fejlesztés

Ezek mellett márciusban jött a hír, hogy a XI. kerületi Temesvár utca 20. alatt található egykori Híradástechnika Szövetkezethez tartozó, 3822/29-es helyrajzi számú területet is rozsdaövezetté nyilvánítaná a kormány, de ott a kerület vezetése tavaly decemberben változtatási tilalomról hozott döntést.

Lakáskiállítás
Látogass el a pénteken nyíló 13. Lakáskiállításra! Az ingyenes rendezvényen idén is 10 és 18 óra között várjuk a MOM Sport Uszoda és Rendezvényközpont területén a lakáspiac iránt érdeklődőket. Részletekért kattints!

Ezek lehetnek a legújabb rozsdaövezetek

Budapest XI. kerület közigazgatási területén elhelyezkedő, az ingatlannyilvántartás szerinti belterület 3830/4 helyrajzi számú ingatlan, ahol ipari épületek bontását követően a terület rendezésével, parkosítással több ütemben megvalósuló lakóingatlanfejlesztésre, lakóingatlanok kialakítására irányul a beruházás. Ez a Fehérvári út – Galvani út – Szerémi út – Barázda utca közötti ipari részt jelenti, ami az Indotek Csoporthoz tartozik.

Budapest XIV. kerület közigazgatási területén elhelyezkedő, az ingatlannyilvántartás szerinti belterület 31267/140, 31267/141, 31267/142, 31267/143, 31267/144, 31267/145, 31267/146, 31267/147, 31267/148, 31267/149, 31267/150 helyrajzi számú ingatlanok, ahol komplex ingatlanfejlesztésre és ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására irányul a beruházás. Ez a Zugló Városközpont projekt, amit a Bayer Property fejleszt.

Budapest XV. kerület közigazgatási területén elhelyezkedő, az ingatlannyilvántartás szerinti belterület 88258/2, 88258/5, 88258/8 helyrajzi számú ingatlanok, ahol egy kereskedelmi és szolgáltatófunkciókkal kiegészített lakóterület megvalósítására irányul a beruházás. Ez pedig a volt Rákospalotai Növényolajgyár területe, ami szintén az Indotek Csoporthoz tartozik.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Bizalmi vagyonkezelés 2024

A bizalmi vagyonkezelési (BVK) struktúrák az utóbbi pár évben terjedtek el igazán. Az elmúlt években hazánkban is egyre népszerűbbé vált a komplex vagyontervezési megoldásokat kínáló biz

Holdblog

Most érdemes Teslát venni?

A kérdés - persze - nem a február elején elindult támogatott elektromosautó-vásárlási lehetőség esetleges kihasználására vonatkozik, hanem a vállalatba való befektetésre. Érdemes most vá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jaksity György: Kilépés az Európai Unióból. Megéri?

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.