Újabb rozsdaövezeti akcióterületek kijelöléséről döntött a kormány
Ingatlan

Újabb rozsdaövezeti akcióterületek kijelöléséről döntött a kormány

Portfolio
Újabb rozsdaövezeti akcióterületek kijelöléséről döntött a kormány, melynek során elindította a társadalmi egyeztetést. A döntés értelmében lehatárolták azokat a területeket, ahol a rozsdaövezeti fejlesztésekre vonatkozó szabályozás érvényesíthető lesz, ami egy XI. egy XIV., és egy XV. kerületi projektre vonatkozna. Ennek kapcsán utánanéztünk, hogy azokon kik, milyen fejlesztést fognak megvalósítani.

A rozsdaövezeti fejlesztések lényege abban áll, hogy az ilyen területen beruházók különböző előnyökhöz jutnak. Egyrészt a kiemelt nemzetgazdasági beruházásnak minősülő státusz következtében az építési engedély megszerzése nem függ a helyi önkormányzattól és lényegesen gyorsabb, egyszerűbb az eljárásrend. Másrészt az 5 százalékos áfa az itteni telkeken időkorlát nélkül alkalmazható, de még fontosabb, hogy azt a leendő lakásvásárlók visszaigényelhetik, ami egy új lakás esetében milliókat jelenthet a vételárban.

Az eddigiekben az alábbi projektek kapták meg a státuszt:

  • a IX. kerületben a City Pearl beruházás
  • a X. kerületben a Somfa Liget projekt,
  • a XI. kerületben a BudaPart, az Elite Park és a Tetris ház,
  • a XIII. kerületben pedig a volt Láng Gépgyár területén megvalósuló fejlesztés

Ezek mellett márciusban jött a hír, hogy a XI. kerületi Temesvár utca 20. alatt található egykori Híradástechnika Szövetkezethez tartozó, 3822/29-es helyrajzi számú területet is rozsdaövezetté nyilvánítaná a kormány, de ott a kerület vezetése tavaly decemberben változtatási tilalomról hozott döntést.

Lakáskiállítás
Látogass el a pénteken nyíló 13. Lakáskiállításra! Az ingyenes rendezvényen idén is 10 és 18 óra között várjuk a MOM Sport Uszoda és Rendezvényközpont területén a lakáspiac iránt érdeklődőket. Részletekért kattints!

Ezek lehetnek a legújabb rozsdaövezetek

Budapest XI. kerület közigazgatási területén elhelyezkedő, az ingatlannyilvántartás szerinti belterület 3830/4 helyrajzi számú ingatlan, ahol ipari épületek bontását követően a terület rendezésével, parkosítással több ütemben megvalósuló lakóingatlanfejlesztésre, lakóingatlanok kialakítására irányul a beruházás. Ez a Fehérvári út – Galvani út – Szerémi út – Barázda utca közötti ipari részt jelenti, ami az Indotek Csoporthoz tartozik.

Budapest XIV. kerület közigazgatási területén elhelyezkedő, az ingatlannyilvántartás szerinti belterület 31267/140, 31267/141, 31267/142, 31267/143, 31267/144, 31267/145, 31267/146, 31267/147, 31267/148, 31267/149, 31267/150 helyrajzi számú ingatlanok, ahol komplex ingatlanfejlesztésre és ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására irányul a beruházás. Ez a Zugló Városközpont projekt, amit a Bayer Property fejleszt.

Budapest XV. kerület közigazgatási területén elhelyezkedő, az ingatlannyilvántartás szerinti belterület 88258/2, 88258/5, 88258/8 helyrajzi számú ingatlanok, ahol egy kereskedelmi és szolgáltatófunkciókkal kiegészített lakóterület megvalósítására irányul a beruházás. Ez pedig a volt Rákospalotai Növényolajgyár területe, ami szintén az Indotek Csoporthoz tartozik.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
ferihegyi reptér