Kiszállt az Immofinanz a CA Immoból

2018. július 3. 10:50    
nyomtatás
 
Az amerikai Starwood Capital Group ingatlanbefektetésekkel foglalkozó vállalat megvásárolta az Immofinanz 26 százalékos, a CA Immo ingatlancsoportban lévő részesedését - szerepel a vállalat honlapján. Ezzel nemcsak az összeolvadási lehetőség szűnt meg a két osztrák vállalat között, de lényegében az Immofinanz kiszállt a CA Immoból.


Az elmúlt években több részvényvásárlási bejelentés és esetleges egyesülés kapcsán is felmerült a CA Immo neve. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Immofinanz AG és a CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo) között folyamatos egyeztetések történtek egy esetleges összefonódásról. Ennek első lépéseként 2016 áprilisában bejelentették, hogy az orosz milliárdos, Boris Mints által birtokolt O1 Group eladja 25 690 163 darab CA Immo részvényét az osztrák Immofinanz ingatlan vállalatnak. A tranzakció 604 millió eurós összértékével az Immofinanz 26 százalékos tulajdonrészhez jutott a CA Immo-ban. A két ingatlanóriás egyesülése előtt az Immofinanz az orosz, magasabb kockázatú eszközállományának eladását tervezte, több információt azonban nem közöltek a vállalati stratégiával kapcsolatban. Végül az folyamatban lévő egyeztetéseket szüneteltette az Immofinanz felügyelő bizottsága és igazgatósága, így az esetleges összefonódás elmaradt.

Save the date! November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legforróbb témákkal, a legfontosabb szakértőkkel és döntéshozókkal, exkluzív programokkal, egyedülálló networking lehetőségekkel várjuk a részvevőket az egész napos programra. Írja be a naptárába már most!


2016.04.18 10:25 Új ingatlanpiaci óriás jöhet létre a szomszédban
2018.03.01 09:10 Csúszik a két ingatlanóriás egyesülése

A mostani bejelentéssel és a már aláírt szerződéssel azonban Immofinanz AG eladta a CA Immoban korábban megszerzett 26 százalékos részesedését, így a vásárló Starwood Capital Group növelheti az ingatlankitettségét a közép-európai piacokon. A tranzakció teljes értéke mintegy 758 millió euró (250 milliárd forint) volt, 29,5 eurós (9700 forint) átlagos részévényárakkal.

A CA Immo 1987-ben alakult meg, és 1988 óta jegyzik a Bécsi Értéktőzsdén. A kelet-közép-európai régióban 1999-ben kezdett el terjeszkedni magyarországi és csehországi ingatlanok vásárlásával. A főként irodaházak bérbeadásával, üzemeltetésével és fejlesztésével foglalkozó cég teljes portfóliójában 1,5 millió négyzetméternyi bérelhető terület és mintegy 4,3 milliárd euró értékű ingatlant jegyeznek.Az Immofinanz Magyarországon 11 ingatlanból álló irodaportfólióval és több mint 163 ezer négyzetméter bérbe adható összterülettel rendelkezik, valamint nevéhez kapcsolódik a Stop Shop üzletek működtetése is. A vásárló amerikai Starwood csoport is rendelkezik már magyar érdekeltséggel, év elején jóváhagyták a Lánchíd melletti Sofitel Budapest szálloda megvásárlását, melynek teljes eladási ára körülbelül 75 millió euró, vagyis mintegy 23 milliárd forint volt.

Megkérdeztük a CA Immo-t a hír kapcsán, megkeresésünkre Gulyás Ede, a CA Immo Hungary ügyvezetője az alábbi választ adta:
Üdvözöljük a Starwood-ot, mint a legfőbb új részvényesünket. A kiváló hírnévnek örvendő pénzügyi befektető világszerte az ingatlanbefektetésekre összpontosít. A Starwood érdeklődése - amelyet a részleges felvásárlási ajánlattal már az év elején jelzett - hangsúlyozza vállalatunk pozitív fejlődését az utóbbi években.

Gulyás Ede

ügyvezető igazgató

CA Immo Hungary

Gulyás Ede 2001-ben leasing managerként kezdett el dolgozni a CA Immonál, majd 2009-ben lett a cég ügyvezetője Magyarországon. A magyarországi iroda a bécsi székhelyű CA Immo csoporthoz tartozik, amely Közép-Kelet-Európa... Tovább »2017.11.24 20:18 Új tulaja lehet a Lánchíd lábánál lévő Sofitelnek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium