Egyre kevésbé jelent stabil jövedelmet az agrártámogatás
Podcast

Egyre kevésbé jelent stabil jövedelmet az agrártámogatás

Portfolio
Az átmeneti év után megkezdődött új szisztéma tapasztalatai is azt mutatják, hogy az agrártámogatása hangsúly az eredeti céloktól, a vidéki életforma és az élelmiszertermelés biztonságának garantálásától lépésről lépésre tolódik el a zöldpolitika, a fenntarthatóság elősegítése felé.

Egyre komplexebb, egyre zöldebb és lényegesen kisebb mértékben jelent stabil jödevelemkiegészítést az uniós agrártámogatási rendszer, amely ciklusról ciklusra jelentős változásokon megy keresztül.

Milyen első tapasztalatok alakultak ki a 2023 és 2027 közötti időszak első pillérével kapcsolatban és mit várhatunk a sokat ígérő, ám a jelenlegi kamatkörnyezetben egyelőre még képlékeny második pillértől, a vidékfejlesztési pénzektől? És ami még fontosabb: milyen jövő várhat az uniós agrártámogatási rendszerre, végső soron pedig a gazdákra 2027 után? Erről beszélgettünk az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében Mezei Dáviddal, az MBH Bank agrár- és uniós kapcsolatok vezetőjével.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

KÖVESS MINKET

Az Alapvetés ezen adását az MBH Bank támogatta.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Újra van Auchan mobilflotta

Nézegettem az Auchan weboldalát és most vettem észre, hogy újra elérhetővé vált az Auchan mobilflotta. Már semmi feltétele nincs a belépésnek, csak az, hogy legyen egy ingyenes Auchan bizalomk

RSM Blog

NIS2 és a kockázatkezelés

A kiberbiztonság kérdése kiemelkedő jelentőséggel bír a digitális kor új kihívásai között. Az Európai Unió NIS2 irányelve egy olyan szabályozási keretet hoz létre, amely az információb

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!