A világos üzleti haszon biztosítása a legjobb ösztönző az elektromobilitás terjedéséhez
Podcast

A világos üzleti haszon biztosítása a legjobb ösztönző az elektromobilitás terjedéséhez

Portfolio
Most már az a valószínű, hogy nem a másfél, hanem inkább a három Celsius-fokos átlaghőmérséklet-emelkedés alatt maradás lehet a reálisan elérhető cél az emberiség számára, de még ez is kihívásokkal teli. Ennek részben az is az oka, hogy nem eléggé ösztönzők a már működő, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését segítő rendszerek. Ez utóbbi palettát bővíti újszerű módon saját fejlesztésű zöld technológiai szolgáltatásával egy magyar cég, melynek célja az elektromobilitás terjedésének anyagi ösztönzése az önkéntes karbonpiac eszközrendszerére támaszkodva. A mitigia egy olyan klímatechnológiai (climate tech) megoldás, ami annak felismerésére épül, hogy valós, mérhető, számszerűsíthető üzletet lehet alapítani az autós flották elektrifikációja nyomán fellépő, validált karbonlábnyom-csökkentésre támaszkodva. Ezáltal egyrészt a flották elektrifikációját célzó beruházások megtérülése jelentősen javítható az elektromobilitásba jelentős mértékben beruházó vállalatok számára, függetlenül a mindenkori állami támogatásoktól. Másrészt, a folyamat eredményeként létrejövő magas minőségű, valós szén-dioxid kibocsátáscsökkentést reprezentáló karbonkreditek kifejezetten értékesek és biztonságosak az azokat ellentételezési célra megvásárló ipari vállalatok számára, mivel a szigorú módszertan teljes mértékben kizárja a zöldre festés lehetőségét. Tóth Leventét, a mitigia szolgáltatást fejlesztő Emprovia Zrt. ügyvezetőjét kérdezzük.
Tóth Levente is előadóink között lesz a szeptember 4-i Sustainable World konferencián. Témák, előadók, részletek a linken.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on és az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

KÖVESS MINKET

A cikk és a podcast megjelenését a mitigia támogatta.

Címlapkép forrása: Shutterstock

további epizódok
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!