Ingatlan és részvény: így is lehet jó hozamokat produkálni (x)
Prémium

Ingatlan és részvény: így is lehet jó hozamokat produkálni (x)

PR cikk
A Diófa Alapkezelő több befektetési alapja is átlagon felül teljesített az elmúlt időszakban. A koronavírus-járvány az alapkezelői piac számos szegmensére gyakorolt negatív befolyást, ennek ellenére a társaság mind az ingatlanalapok, mind az értékpapíralapok tekintetében sikeres hónapokat tudhat maga mögött.
Diofa alapkezelo ingatlan 2021. I. felev

Az ingatlanalapokat különösen negatívan befolyásolták az olyan járványügyi intézkedések, mint a bevásárlóközpontok bezárása; azonban a Diófa Alapkezelő Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapja – diverzifikált portfóliójának köszönhetően – ezekben a nehéz hónapokban is jó teljesítményt nyújtott, a Bamosz adatai szerint megelőzve ezzel a piaci versenytársakat. A 2014-ben indult befektetési alap 2020 augusztus 31. és 2021. augusztus 31. között elért 3,9 százalékos hozama az első helyen teljesített a magas likviditású T napos ingatlanalapok között, közel 1 százalékponttal felülmúlva az átlagos hozamot.

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap közel 230 milliárd forintos nettó eszközértékkel és diverzifikált ingatlanportfólióval az ország negyedik legnagyobb befektetési alapja.

Diofa alapkezelo reszveny 2021. I. felev

Az Alapkezelő kiemelt alapjai közé tartozik a Diófa Jövőkép ESG Részvény Alap, amely a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontoknak megfelelő kibocsátók részvényeit tartalmazza. A tavaly szeptemberben indult részvényalap kiemelkedő, 17,2%-os YTD és 27,2%-os indulás óta számított hozamot ért el, ennek köszönhetően a Jövőkép több mint 10 százalékkal múlta felül a hazai ESG minősített alapok átlagos hozamát 2021 első 8 hónapjában.

Diofa alapkezelo szarmaztatott reszveny 2021. I. felev

Szintén jó teljesítményt nyújtott a Diófa Alapkezelő Takarék Apollo Származtatott Részvény Alapja. Az alap a 2021. január 1. és augusztus 31. közötti időszakban 18,1 százalékos YTD hozamot tudhatott a magáénak, ezzel több mint 3 százalékponttal múlta felül a magyarországi fejlett részvénypiaci alapok eddigi átlaghozamát.

A 2016-ban indult részvényalap indulása óta 11,5 százalékos évesített hozamot ért el.

Diofa alapkezelo euro ingatlan 2021. I. felev

A Takarék Euró Ingatlan Alapok Alapja az eurós likvid ingatlanalapok között a legjobb hozamot érte el Magyarországon 2021. január 1-je és augusztus 31-e között. A 2015 óta elérhető alap 1,3 százalékos hozama 10 bázisponttal haladta meg az átlagos hozamot a vizsgált időtávon. A Takarék Euró Ingatlan Alapok Alapja eurós megtakarítással rendelkező befektetők számára tesz elérhetővé ingatlanpiaci kitettséget.

Óriási eredmény, hogy több alapunk is kimagasló teljesítményt nyújtott az eddigiekben, ezzel képesek voltunk tovább erősíteni piaci pozíciónkat a hazai alapkezelők között

– nyilatkozta Oláh Márton, a Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: “Hozameredményeinket az alapjainkat kezelő portfóliómenedzsereinknek köszönhetjük, akik sokrétű tudással és piaci tapasztalatokkal rendelkeznek.”

Fotó: Getty Images, Diófa Alapkezelő

A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát az alap/portfólió jövőbeli teljesítményére nézve. Az elért hozamokat az egyes alapokra vonatkozó referencia-indexek, így a befektetési politikák eltérései is befolyásolhatják A fentiek a Diófa Alapkezelő Zrt. marketingközleményének minősülnek. A tájékoztatás nem teljes körű. Az érintett befektetési alapok jellemzői, így a befektetéssel kapcsolatos előnyök és kockázatok az alapok tájékoztatójából és kezelési szabályzatából ismerhetők meg.

(x)

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
lidl áruház