Csúcstechnológiával készülnek a legújabb építőipari megoldások (x)
Prémium

Csúcstechnológiával készülnek a legújabb építőipari megoldások (x)

PR cikk
Közép-Magyarországon, Alsónémediben valósít meg univerzális, többek között lakásépítéshez is jól használható építőelem-gyártási kapacitást az INETON Kft. beruházása, ami 2023 márciusában kezdi meg az üzemszerű működést, termelést. A csúcstechnológiával felszerelt üzemben egymással kommunikáló, automatizált gépsorok, illetve digitális tervező és gyártáselőkészítő csoport garantálják a betonelemek minőségét: a BIM (building information modeling) alapú működés a teljes értékláncban működik, a tervezés kezdetétől, a gyártáson át, a szerkezetszerelés végéig.

Jobb minőségű, hatékonyabb és tisztább a megfelelően előkészített gyártás

Az előregyártott szerkezet összehasonlíthatatlanul jobb betonminőséget és méretpontosságot jelent, mint a monolitikus, illetve falazott technológiával épült épületek. A betonelemek előállítása szabályozott körülmények között működik, időjárástól függetlenül gépi vezérlés és ellenőrzés mellett, mindig kitűnő minőségben készülnek a termékek.

INETON-2__(1)

Az INETON Kft. egyfelől külföldön már bizonyított termékeket hoz a magyar piacra, kéregfalak és kéregfödémek formájában. Ezzel párhuzamosan Magyarországon ma még nem elterjedt termékek fejlesztésén is dolgozik. Ide tartoznak az energiatakarékos hűtő-fűtő födémelemek és a beépített hőszigeteléssel készülő thermo födémek. Új építészeti lehetőségeket kínálnak a látszóbeton lépcső és balkon elemek vagy a fejlesztés alatt álló korszerű homlokzati rendszerek. Az iparosított építés csúcsa a térelem megoldások, amelyekkel az INETON Kft. komplett, előreszerelt vizesblokkokkal szeretné jelentősen csökkenteni a szakipari munkákkal járó helyszíni feladatokat. Ezek a termékek magas minőséget jelentenek, elérhető áron

A technológia fejlettségét mutatja, hogy a gyártás során szinte nem keletkezik hulladék, a szerkezetépítés alatt pedig jelentősen csökken a por- és zajszennyezés.

A minőség pedig kiszámítható, egységes – ez nem igényel plusz teljesítményt, hanem a termelési folyamatból adódik.

ineton

Az épületek szabadon formálhatóak, a gyártósoron robotok minden elemet egyedileg zsaluznak ki és a gyártás további folyamatai sem szabnak korlátot. Az előregyártott technológia alkalmazásával, nagy komplexitású épületek is megépíthetőek

Megoldás az építőipar munkaerő-kihívásaira is

A betonelemeken már az üzemben kialakításra kerülnek az áttörések, illetve beépítésre a gépészeti és elektromos szerelvények. Elhelyezésre kerülhetnek a kábelcsatornák, szerelődobozok, nyílászárók a falelemekben; akár szellőzők, lámpatestek a födémelemekben. A kivitelezésen nagyságrendekkel csökken a szakipari, gépészeti és elektromos szerelési élőmunka igény, emellett tisztább lesz vele a kivitelezés, kevesebb hulladék keletkezik.

A sokoldalúan alkalmazható, előregyártott betonelemekkel történő építkezés során jelentősen csökken a helyszíni élőmunka igény, ezáltal a kivitelezéshez szükséges idő akár felére csökkenhet.

Ez azért is rendkívüli fontosságú, mert az építőipari szektorban tevékenykedő vállalkozásoknak mintegy 42 százalékánál van tartósan betöltetlen álláshely, és az ágazatban állandósult a szakemberhiány.

ineton

A digitalizált betonelem előregyártás célja, hogy olyan megoldásokat kínáljon az építőipar mai kihívásaira, amelyekkel a kivitelezés időtartamában, minőségében és költségeiben sem kell kompromisszumot kötni. Ebből adódóan a technológiát ajánlják beruházók, kivitelezők és tervezők figyelmébe, legyen szó társasházról, kereskedelmi, ipari vagy középületekről. Az üzemi körülmények között előregyártott építőelemekből építkezés technológiája számos előnnyel rendelkezik valamennyi felhasználási területen.

Az INETON Kft. által gyártott betonelemek lehetőséget adnak arra, hogy a hazai építőipari vállalatok, beruházók növelhessék hatékonyságukat, egyben jelentősen egyszerűsítsék a munkafolyamatokat, és választ adjanak a szektorban tapasztalható munkaerőpiaci kihívásokra. Mindezt a hagyományos építkezéshez hasonlóan teljes kreatív és tervezői szabadság megtartása mellett érhetik el. 

ineton

Fotók: INETON Kft. (x)

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01