Nyakunkon az SAP S/4HANA átállás (x)
Prémium

Nyakunkon az SAP S/4HANA átállás (x)

PR cikk
Budapest – Az SAP S/4HANA átállás komoly transzformációt jelent egy vállalat életében. Sikerességéhez az egyik legalapvetőbb a vezetőség és a projektben érintett szereplők elköteleződése. Az átállás körültekintő tervezést, ütemezést és az egyes projektfázisokhoz megfelelően hozzá rendelt erőforrásokat igényel. Bár a 2027-es dátum messzinek tűnhet, de aki előrelátó, már most elkezdi kialakítani az S/4HANA átállási stratégiáját. Fontos eldönteni, hogy ez csupán egy technológiai vagy egy üzleti transzformáció. Az upgrade a vállalat minden szegmensére hatással lehet, így a stratégiai tervezés jelentős erőforrásokat és szervezést igényel. Ezen stratégia legfontosabb pillérjei között kell számontartani a folyamatok hatékonyságát, az információbiztonságot és a törvényi megfelelősséget. A hátralévő felkészülési idő ennek tükrében nem is tűnik olyan távolinak.

Az átállás többféle módon történhet, attól függően, hogy a vállalat mióta, milyen érettséggel használja a rendszert, illetve mi a stratégiai tervezés eredménye.

Alapvetően 3 átállási forgatókönyv létezik:

Zöldmezős megközelítés: Gyakorlatilag egy újrabevezetést jelent. Ez a megközelítés azoknak a vállalatok számára alkalmas, amelyek meglévő SAP rendszereit teljesen le kívánják cserélni. A zöldmezős megközelítéssel történő átállás a vállalat üzleti folyamatainak, azok SAP rendszerben leképzett folyamatainak és adatstruktúrájának jelentős újragondolását, átalakítását támogatja. Egy olyan szervezet számára, aki már hosszú ideje használja az SAP-t, rengeteg bonyolult munkafolyamattal és erősen testre szabva, a zöldmezős megközelítés lehet a célravezető az újrakezdéshez, vagyis az SAP használatának átalakításához, illetve a komplexitás csökkentéséhez, megteremtve egy iparági legjobbgyakorlaton nyugvó vállalatirányítási rendszert.

Barnamezős megközelítés: A barnamezős megközelítés olyan rendszerátalakításra utal, amelynek során a meglévő SAP ERP rendszert lépésről lépésre átállítják az SAP S/4HANA-ra. A részletes ütemterv, az SAP S/4HANA-hoz vezető utat mutatja be az egyes szakaszokban. A már meghatározott folyamatokat és egyedi fejlesztéseket első lépésben technológiailag upgrade-elik, majd az új követelményekhez és innovatív üzleti elképzelésekhez igazítják. A barnamezős megközelítés bizonyos előnyöket kínál a zöldmezős változathoz képest, például a projekt kisebb komplexitását és jelentősen rövidebb időtartamát.

Kékmezős megközelítés: A Kékmezős megközelítés a Zöld, és a Barnamezős elemeket ötvözi, egy hibrid stratégiát kínálva az S/4HANA bevezetéshez. Azon vállalatok számára, akik ezt a megoldást választják, lehetőség nyílik az adatok tisztítására, új folyamatok bevezetésére, miközben a historikus adatok és a folyamatok megtartására is biztosított, függően az üzleti igényektől. Így azon vállalatok számára ajánlott ez a típusú bevezetés, akik szeretnék folyamataik informatikai támogatását részben újratervezni, de a meglévő működésük több elemét felhasználva átállni egy időtálló digitális platfromra.

Összegezve a fentieket, bármelyik megoldást is választjuk, mindezt megfelelő körültekintéssel és lehetőség szerint a megfelelő partner segítségével tegyük, aki rendelkezik a szükséges tapasztalattal, szakértelemmel, illetve a kellő erőforrásokkal. A szakmai szempontokon túl, fontos a bizalmi kapcsolat kialakítása is, mert ez döntően befolyásolhatja egy projekt sikerességét.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, látogasson el weboldalunkra vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a sales@abconsulting.hu email címen.

(x)

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hankó_Balázs_hivatalos_fotó_portfolio