Miért népszerűek a LOFT és az indusztriális stílusú irodák? (x)
Prémium

Miért népszerűek a LOFT és az indusztriális stílusú irodák? (x)

PR cikk

A 19. század gyárainak alapvető igényei meglepően hasonlítanak a mai modern irodaházak elvárásaihoz: kiváló lokáció, jó közlekedés, valamint tágas és a változó igényekhez rugalmasan alakítható belterek.

Budapest a 19. század második felében gyorsan növekvő nagyipari központtá vált. Egymás után épültek a modern ipari elvárásoknak megfelelő, a korszak építészeti csúcstechnológiáját alkalmazó ipartelepek. A vas- és vasbeton szerkezetek lehetővé tettek nagy, egybefüggő terek kialakítását, mely a termelés megnöveléséhez és a gyorsan változó igényekhez való alkalmazkodáshoz elengedhetetlen feltétel volt.

Az iparosodás jelentős hatást gyakorolt a város infrastruktúrájára és közlekedésére is. Új utakra, vasútvonalakra és hidakra volt szükség, környezetükben megjelentek a villamosok és az elővárosi vasútvonalak is. Mindezek miatt, Budapest egykori ipari épületei kiváló alapot adnak A-B kategóriás, modern igényeket kielégítő, karakteres loft- és indusztriális stílusú irodaházak kialakításához.

Jellegéből adódóan ez az iroda kategória nem mondható mainstreamnek, mindössze kis hányadát fedi le a budapesti irodapiacnak, a BIF Ingatlanportfóliójának azonban több mint 10%-át ilyen stílusú irodák teszik ki. A BIF elkötelezett Budapest régi épületeinek megtartásában, így az elmúlt közel 30 évben szakértője lett a régi épületek fenntartható modernizációjának.

Jó példa a régi gyárépület megújítására és funkcióváltására az Óbuda szívében található Flórián Udvar, mely a BIF portfóliójának egyik kiemelt irodaháza. Az épület 1892-ben, ipari eklektika stílusban épült az Óbudai Dohánygyár részére, később átvette helyét a Vörös Szikra, majd a Budapesti Rádiótechnika Gyár. 2008 óta a BIF fejlesztésében megújított épület „A” kategóriás irodaházként működik, melyben 6000m2-en 200-800 m2 területű loft jellegű irodák kerültek kialakításra.

Milyen vállalatok választják a LOFT irodákat?

A BIF tapasztalata alapján elmondható, hogy a loft irodákat jellemzően az ambiciózus, kreatív és agilis munkavégzést kedvelő, modern, fiatalos kis- és középvállalatok választják. Nem ritka, hogy média-, kommunikációs-, szórakoztató-, technológiai iparágak, vagy pénzügyi-, kereskedelmi területen tevékenykedő cégek azok, akik kifejezetten loftot és az indusztriális stílust kedvelik.

  • Kifejezetten loftot kereső cégek pontosan tudják, hogy melyek a loft irodák előnyei, mit várhatnak tőle és miért fontos számukra. Értékelik az épület múltját, történetét, a hozzáértő fejlesztést.
  • Spontán érdeklődő cégek a Flórián Udvar esetében azok a vállalatok, amelyek az első bejárás alkalmával szeretnek bele az irodaházba. A 132 éves épület nyers klinkertégla burkolata, karcsú öntöttvas tartóoszlopai, átlagon felüli belmagassága, szegmensívű ablakai és boltíves födémszerkezete azonnal lenyűgözi őket.

A Budapesten elérhető loft irodák száma a jellegükből adódóan korlátozott, az indusztriális stílus azonban más épületben is megvalósítható. Erre példa az Üllői úton található 2500 m2-es BIF LOFT  irodaház, mely közösségi terei és irodái is különleges indusztriális hangulatot árasztanak. A liftből kilépve, azonnal a tágas, világos tereivel, nyers beton felületeivel és oszlopaival lenyűgöző open office irodába érkezünk.

BIF_LOFT_open_office
A BIF LOFT irodaház liftjei egyből a tágas irodatérbe nyílnak.

A LOFT és indusztriális stílusú irodák 3 stratégiai előnye:

  1. Támogatja a produktív, kreatív és hatékony munkavégzést: Köztudott, hogy a munkahelyi környezet közvetlenül befolyásolja a produktivitást és a kreativitást. Az irodák gondosan kialakított, különböző munkamódszereket támogató egyedi hangulatot árasztó terei elősegítik a hatékony munkavégzést és az innovációt.
  2. Lehetővé teszi a rugalmasságot és skálázhatóságot: A tágas, nyitott terek lehetővé teszik a változó igényekhez való gyors alkalmazkodást, legyen szó irodával kapcsolatos elvárásokról, létszámváltozásról vagy új munkamódszerek bevezetéséről. Ez a rugalmasság stratégiai alapkövetelmény, amely elengedhetetlen a vállalatok növekedéséhez és piaci alkalmazkodóképességének fenntartásához.
  3. Növeli a munkavállalói elégedettséget: Egy vonzó, karakteres iroda nemcsak a vállalat imázsát erősíti, de hozzájárul a tehetségek megtartásához is. A jól megtervezett, inspiráló és motiváló környezet, mely figyelembe veszi a munkavállalók igényeit is szerethetővé teszi az irodába való bejárást és növeli a munkahelyi elkötelezettséget.

A BIF irodai körképéről szóló sorozatunk további részeit ide kattintva érheti el: 1. rész (Mozgó célpont? Milyen lokáció kell ma egy sikeres irodaház fejlesztéséhez?), 2. rész (Profit és szenvedély. Mi mozgatja a budapesti irodafejlesztéseket?), 3. rész (Miért népszerűek a LOFT és az indusztriális stílusú irodák?)

(x)

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Portfolio_1500px