Miért népszerűek a LOFT és az indusztriális stílusú irodák? (x)
Prémium

Miért népszerűek a LOFT és az indusztriális stílusú irodák? (x)

PR cikk

A 19. század gyárainak alapvető igényei meglepően hasonlítanak a mai modern irodaházak elvárásaihoz: kiváló lokáció, jó közlekedés, valamint tágas és a változó igényekhez rugalmasan alakítható belterek.

Budapest a 19. század második felében gyorsan növekvő nagyipari központtá vált. Egymás után épültek a modern ipari elvárásoknak megfelelő, a korszak építészeti csúcstechnológiáját alkalmazó ipartelepek. A vas- és vasbeton szerkezetek lehetővé tettek nagy, egybefüggő terek kialakítását, mely a termelés megnöveléséhez és a gyorsan változó igényekhez való alkalmazkodáshoz elengedhetetlen feltétel volt.

Az iparosodás jelentős hatást gyakorolt a város infrastruktúrájára és közlekedésére is. Új utakra, vasútvonalakra és hidakra volt szükség, környezetükben megjelentek a villamosok és az elővárosi vasútvonalak is. Mindezek miatt, Budapest egykori ipari épületei kiváló alapot adnak A-B kategóriás, modern igényeket kielégítő, karakteres loft- és indusztriális stílusú irodaházak kialakításához.

Jellegéből adódóan ez az iroda kategória nem mondható mainstreamnek, mindössze kis hányadát fedi le a budapesti irodapiacnak, a BIF Ingatlanportfóliójának azonban több mint 10%-át ilyen stílusú irodák teszik ki. A BIF elkötelezett Budapest régi épületeinek megtartásában, így az elmúlt közel 30 évben szakértője lett a régi épületek fenntartható modernizációjának.

Jó példa a régi gyárépület megújítására és funkcióváltására az Óbuda szívében található Flórián Udvar, mely a BIF portfóliójának egyik kiemelt irodaháza. Az épület 1892-ben, ipari eklektika stílusban épült az Óbudai Dohánygyár részére, később átvette helyét a Vörös Szikra, majd a Budapesti Rádiótechnika Gyár. 2008 óta a BIF fejlesztésében megújított épület „A” kategóriás irodaházként működik, melyben 6000m2-en 200-800 m2 területű loft jellegű irodák kerültek kialakításra.

Milyen vállalatok választják a LOFT irodákat?

A BIF tapasztalata alapján elmondható, hogy a loft irodákat jellemzően az ambiciózus, kreatív és agilis munkavégzést kedvelő, modern, fiatalos kis- és középvállalatok választják. Nem ritka, hogy média-, kommunikációs-, szórakoztató-, technológiai iparágak, vagy pénzügyi-, kereskedelmi területen tevékenykedő cégek azok, akik kifejezetten loftot és az indusztriális stílust kedvelik.

  • Kifejezetten loftot kereső cégek pontosan tudják, hogy melyek a loft irodák előnyei, mit várhatnak tőle és miért fontos számukra. Értékelik az épület múltját, történetét, a hozzáértő fejlesztést.
  • Spontán érdeklődő cégek a Flórián Udvar esetében azok a vállalatok, amelyek az első bejárás alkalmával szeretnek bele az irodaházba. A 132 éves épület nyers klinkertégla burkolata, karcsú öntöttvas tartóoszlopai, átlagon felüli belmagassága, szegmensívű ablakai és boltíves födémszerkezete azonnal lenyűgözi őket.

A Budapesten elérhető loft irodák száma a jellegükből adódóan korlátozott, az indusztriális stílus azonban más épületben is megvalósítható. Erre példa az Üllői úton található 2500 m2-es BIF LOFT  irodaház, mely közösségi terei és irodái is különleges indusztriális hangulatot árasztanak. A liftből kilépve, azonnal a tágas, világos tereivel, nyers beton felületeivel és oszlopaival lenyűgöző open office irodába érkezünk.

BIF_LOFT_open_office
A BIF LOFT irodaház liftjei egyből a tágas irodatérbe nyílnak.

A LOFT és indusztriális stílusú irodák 3 stratégiai előnye:

  1. Támogatja a produktív, kreatív és hatékony munkavégzést: Köztudott, hogy a munkahelyi környezet közvetlenül befolyásolja a produktivitást és a kreativitást. Az irodák gondosan kialakított, különböző munkamódszereket támogató egyedi hangulatot árasztó terei elősegítik a hatékony munkavégzést és az innovációt.
  2. Lehetővé teszi a rugalmasságot és skálázhatóságot: A tágas, nyitott terek lehetővé teszik a változó igényekhez való gyors alkalmazkodást, legyen szó irodával kapcsolatos elvárásokról, létszámváltozásról vagy új munkamódszerek bevezetéséről. Ez a rugalmasság stratégiai alapkövetelmény, amely elengedhetetlen a vállalatok növekedéséhez és piaci alkalmazkodóképességének fenntartásához.
  3. Növeli a munkavállalói elégedettséget: Egy vonzó, karakteres iroda nemcsak a vállalat imázsát erősíti, de hozzájárul a tehetségek megtartásához is. A jól megtervezett, inspiráló és motiváló környezet, mely figyelembe veszi a munkavállalók igényeit is szerethetővé teszi az irodába való bejárást és növeli a munkahelyi elkötelezettséget.

A BIF irodai körképéről szóló sorozatunk további részeit ide kattintva érheti el: 1. rész (Mozgó célpont? Milyen lokáció kell ma egy sikeres irodaház fejlesztéséhez?), 2. rész (Profit és szenvedély. Mi mozgatja a budapesti irodafejlesztéseket?), 3. rész (Miért népszerűek a LOFT és az indusztriális stílusú irodák?)

(x)

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
desktop_1500px