Új gyakornoki program indult EU-s milliárdokból
Uniós források

Új gyakornoki program indult EU-s milliárdokból

Portfolio
Hétfőn megjelent és bő egy hónap múlva meg is nyílik egy újabb EU-pénzből megvalósított gyakornoki program, amelynek 10 milliárd forintos a keretösszege, minimum 2,5 millió, maximum 22,176 millió forintnyi támogatással jár és legfeljebb 6 gyakornokot lehet felvenni az adott céghez.

Hétfőn megjelent a hivatalos uniós pályázati oldalon az a közlemény, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy megjelent a GINOP-5.2-4-19 kódszámú „Új gyakornoki program” című felhívás, amelynek rendelkezésre álló tervezett keretösszege 10 milliárd Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 26. 10.00 órától 2021. április 30. 12.00 óráig lehetséges.

A pályázat a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok (legfeljebb 6 fő) foglalkoztatásához valamint a vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység ellátásához, lehetőséget teremt továbbá megváltozott munkaképességű gyakornok foglalkoztatása esetén a munkavégzés segítésével foglalkozó személy foglalkozatására.

A felhívás biztosítja a gyakornoki munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítását is, melynek költségei átalány alapú egyszerűsített költségelszámolás keretében kerülnek elszámolásra. Az átalány mértéke a gyakornok és a vállalati gyakornoki kapcsolattartó személyi jellegű ráfordításainak 40%-a.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 2.500.000 Ft, maximum 22.176.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a lehet.

Múlt csütörtökön egyébként módosult a Pest megyei régiónak szánt uniós hátterű gyakornoki program („Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban” című VEKOP-8.3.2-18 kódszámú felhívás). A kiadott összefoglaló többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy sablon és jogszabályi voltozások miatt az előleg mértéke legfeljebb 25%-ra, maximum 2,5 millió Ft-ra változott a Felhívás 1. oldalán és az 5.4 Előleg igénylése pontban, 2. oldalon a Miniszterelnökség Innovációs és Technológiai Minisztériumra változott. Emellett a bevont gyakornok foglalkoztatására vonatkozó előírások hangsúlyozásra kerültek a közleményben. Mindezek mellett számos technikai jellegű területen, például a piaci árak és az elszámolható költségek terén is nyomatékosították/pontosították a kiírók a felhívás szövegét.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Kallos Bea

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését....

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu-csúcs, uniós csúcs, uniós csúcstalálkozó, európai tanács, európai unió tanácsa