gyakornoki_program_eupalyazat
Uniós források

Új gyakornoki program indult EU-s milliárdokból

Portfolio
Hétfőn megjelent és bő egy hónap múlva meg is nyílik egy újabb EU-pénzből megvalósított gyakornoki program, amelynek 10 milliárd forintos a keretösszege, minimum 2,5 millió, maximum 22,176 millió forintnyi támogatással jár és legfeljebb 6 gyakornokot lehet felvenni az adott céghez.

Hétfőn megjelent a hivatalos uniós pályázati oldalon az a közlemény, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy megjelent a GINOP-5.2-4-19 kódszámú „Új gyakornoki program” című felhívás, amelynek rendelkezésre álló tervezett keretösszege 10 milliárd Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 26. 10.00 órától 2021. április 30. 12.00 óráig lehetséges.

A pályázat a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok (legfeljebb 6 fő) foglalkoztatásához valamint a vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység ellátásához, lehetőséget teremt továbbá megváltozott munkaképességű gyakornok foglalkoztatása esetén a munkavégzés segítésével foglalkozó személy foglalkozatására.

A felhívás biztosítja a gyakornoki munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítását is, melynek költségei átalány alapú egyszerűsített költségelszámolás keretében kerülnek elszámolásra. Az átalány mértéke a gyakornok és a vállalati gyakornoki kapcsolattartó személyi jellegű ráfordításainak 40%-a.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 2.500.000 Ft, maximum 22.176.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a lehet.

Múlt csütörtökön egyébként módosult a Pest megyei régiónak szánt uniós hátterű gyakornoki program („Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban” című VEKOP-8.3.2-18 kódszámú felhívás). A kiadott összefoglaló többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy sablon és jogszabályi voltozások miatt az előleg mértéke legfeljebb 25%-ra, maximum 2,5 millió Ft-ra változott a Felhívás 1. oldalán és az 5.4 Előleg igénylése pontban, 2. oldalon a Miniszterelnökség Innovációs és Technológiai Minisztériumra változott. Emellett a bevont gyakornok foglalkoztatására vonatkozó előírások hangsúlyozásra kerültek a közleményben. Mindezek mellett számos technikai jellegű területen, például a piaci árak és az elszámolható költségek terén is nyomatékosították/pontosították a kiírók a felhívás szövegét.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Kallos Bea

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
balatoni fejlesztes