gyakornoki_program_eupalyazat
Uniós források

Új gyakornoki program indult EU-s milliárdokból

Portfolio
Hétfőn megjelent és bő egy hónap múlva meg is nyílik egy újabb EU-pénzből megvalósított gyakornoki program, amelynek 10 milliárd forintos a keretösszege, minimum 2,5 millió, maximum 22,176 millió forintnyi támogatással jár és legfeljebb 6 gyakornokot lehet felvenni az adott céghez.

Hétfőn megjelent a hivatalos uniós pályázati oldalon az a közlemény, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy megjelent a GINOP-5.2-4-19 kódszámú „Új gyakornoki program” című felhívás, amelynek rendelkezésre álló tervezett keretösszege 10 milliárd Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 26. 10.00 órától 2021. április 30. 12.00 óráig lehetséges.

A pályázat a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok (legfeljebb 6 fő) foglalkoztatásához valamint a vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység ellátásához, lehetőséget teremt továbbá megváltozott munkaképességű gyakornok foglalkoztatása esetén a munkavégzés segítésével foglalkozó személy foglalkozatására.

A felhívás biztosítja a gyakornoki munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítását is, melynek költségei átalány alapú egyszerűsített költségelszámolás keretében kerülnek elszámolásra. Az átalány mértéke a gyakornok és a vállalati gyakornoki kapcsolattartó személyi jellegű ráfordításainak 40%-a.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 2.500.000 Ft, maximum 22.176.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a lehet.

Múlt csütörtökön egyébként módosult a Pest megyei régiónak szánt uniós hátterű gyakornoki program („Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban” című VEKOP-8.3.2-18 kódszámú felhívás). A kiadott összefoglaló többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy sablon és jogszabályi voltozások miatt az előleg mértéke legfeljebb 25%-ra, maximum 2,5 millió Ft-ra változott a Felhívás 1. oldalán és az 5.4 Előleg igénylése pontban, 2. oldalon a Miniszterelnökség Innovációs és Technológiai Minisztériumra változott. Emellett a bevont gyakornok foglalkoztatására vonatkozó előírások hangsúlyozásra kerültek a közleményben. Mindezek mellett számos technikai jellegű területen, például a piaci árak és az elszámolható költségek terén is nyomatékosították/pontosították a kiírók a felhívás szövegét.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Kallos Bea

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
shutterstock_785823109
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500
maci
Frankfurti tőzsde
GettyImages-915743840
Renault
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Sipos-Tompa Levente HiVentures MFB konferencia