Mindannyian túlaggódjuk a klímaváltozást?
Üzlet

Mindannyian túlaggódjuk a klímaváltozást?

Portfolio
A Brain Bar jövőfesztivál idei egyik kiemelt témája az Y és Z generációt leginkább aggasztó probléma, a klímaváltozás. Több hazai és nemzetközileg is ismert előadó osztja meg nézeteit az előadások során: szó esik a húsevés hatásairól, az energiafelhasználásról, valamint a városok zöldítéséről is. A különböző hátterű és felfogású megszólalók célja azonos: minél több különböző perspektívából megvizsgálni, hogy miként lehet megóvni a Földünket és jobbá tenni a környezetünket.

A Brain Bar 2019-ben, a látogatói körében készített felmérése rávilágított arra, hogy az Y és Z generáció a klímaváltozást tartja korunk legégetőbb problémájának. A jövőfesztivál ezért is foglalkozik idén kiemelten a környezetvédelemmel és a zöld gondolattal. 2020. szeptember 15-17. között több neves szakember előadását is nyomon követhetik a témában az érdeklődők az idén online platformon megrendezett, ingyenesen, mindenki számára elérhető eseményen.

Moldován Andrást az egyik kereskedelmi csatorna üzleti showműsorának szókimondó befektetőjeként ismerhette meg a közönség. Egy étteremlánc, valamint egy hatalmas sertésfarm tulajdonosa, tisztában van a húsevés ellentmondásaival, ezzel együtt állítja, hogy soha nem lenne vegán. A vállalkozó Bergovecz Lászlóval, a Magyar Vegán Egyesület (MAVEG) elnökével fog vitázni arról, hogy milyen közvetlen és közvetett hatásai vannak a húsevő és a húsmentes étrendnek nemcsak az emberek egészségére és életminőségére, hanem a szűkebb és tágabb környezetünkre is.

Az idei jövőfesztiválon előad Lőrinczi István is, aki a permakultúra mozgalom egyik legismertebb hazai népszerűsítője. A világszerte egyre népszerűbb, és mára már Magyarországra is betörő mozgalom lényege, hogy a futurisztikus technológiákat ötvözi az ősi mezőgazdasági ismeretekkel. A célja, hogy minél természetközelibbé és élhetőbbé tegye a városokat, például a gangok és erkélyek kizöldítésével, minél kevesebb hulladékot termelve, és minél kevesebb energiát felhasználva. Előadásából kiderül majd, hogyan lehet társasházak lépcsőházaiból igazi zöld oázisokat varázsolni, és miként tudunk egészségesebb és fenntarthatóbb környezetet kialakítani a városokban.

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az általunk használt és kibocsátott károsanyagokra hívja fel a figyelmet. Az energetikai szakértő sokkal inkább hisz a cselekvésben, mint a klímaváltozásról folytatott szócsatákban. Előadásában bemutatja a kormány éghajlat- és természetvédelmi cselekvési tervét, amelyben kitér a zéró emissziós közlekedésen át a gyermekek születésekor elültetett facsemeték hagyományára is.

Egy igazi megosztó szakértő, Bjørn Lomborg is feltűnik az ide Brain Bar előadói között. A provokatív stílusú dán közgazdász szerint rosszul értelmezzük a klímapolitikát. Lomborg szembe megy a mainstreammel, és megkérdőjelezi a tömegek álláspontját. A koppenhágai egyetem professzorának neve egybeforrt a kritikus gondolkodással, így a heves vita szinte borítékolható.

Az idei Brain Baron a sokakat foglalkoztató környezetvédelem mellett további kiemelt téma lesz a koronavírus hatása a mindennapjainkra és az üzleti életre. Továbbá idén először magyar nyelvű előadásokkal is találkozhatnak az érdeklődők: a hazai szakértők sorában Hosszú Katinka a személyes márkaépítésről, Kajdi Csaba az influenszer éra lehetséges végéről, Sebestyén Balázs pedig az online zaklatásról (cyber-bullying) tart előadást a jövőfesztivál nézőinek.

A Portfolio Csoport a Brain Bar jövőfesztivál kiemelt médiatámogatója.

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde