Átalakul az online sportfogadás, változások a TippmixPróban is
Üzlet

Átalakul az online sportfogadás, változások a TippmixPróban is

Portfolio
A pandémia hatalmas változásokat hozott a sportfogadási piacra is: megugrott az online leadott szelvények száma, új piacok nyíltak és váltak közkedveltté, például az e-sport fogadás népszerűsége azóta is folyamatosan ível felfelé. Az idei évben fontos szabályozási módosítások is történtek: az illegális fogadóoldalak kiszorítását célzó intézkedések elindultak, hasonlóan a többi V4-es országhoz. A Szerencsejáték Zrt. hosszú távon a szervezet működését és felépítését is tervezi átalakítani: a lottó mellett a sportfogadásra szeretnének nagy hangsúlyt fektetni az állami tulajdonban lévő cégnél, igazodva a fogyasztói igényekhez.

A cikk megjelenését a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Az idei év fontos változásokat hozott a Szerencsejáték Zrt. életében. A vállalat összebevételének több mint a felét most már a sportfogadás adja, erre reagálva októberben megújult a TippmixPro online portál. Egy éves kiválasztási folyamat során döntöttek az EveryMatrix nemzetközi szolgáltatóval való együttműködésről, amely a honlap szoftvermegoldásait biztosítja.

Ennek köszönhetően világszínvonalúvá vált a szolgáltatás, a fogadási események száma pedig az előzetesen fogadhatóak tekintetében háromszorosára, az élő mérkőzések esetében tízszeresére növekedett - mondta el a nemrég egy sajtótájékoztatón Mager Andrea, a társaság elnök-vezérigazgatója. Mager Andrea arról is beszélt, hogy az ilyen típusú szoftvercégek jellemzően standard szolgáltatást kínálnak, amit a magyar piachoz és szabályozási rendszerhez hozzá kell igazítani. Az együttműködésnek köszönhetően a TippmixPro kínálata jelentősen kibővült, mind a hagyományos, mind az e-sportok tekintetében.

 Külföldön már népszerű szolgáltatásokat is bevezettek a megújult platformon: az egyik ilyen lehetőség a cash out (azonnali kifizetés) opció, ennek használatával a fogadók még az esemény vége előtt lezárhatják fogadásaikat, biztosítva ezzel a nyereményüket. A felkínált nyeremény összege mindig attól függ, hogy az adott pillanatban mekkora esély van a megfogadott eredmény bekövetkeztére, így a megérzéseknek különösen nagy jelentősége van ennél a lehetőségnél.

A fogadáskészítő funkció is újdonság a honlapon, ennek segítségével már egyetlen meccsre is lehetséges kötéstiltás nélkül fogadni, többek között futball, tenisz, kosárlabda, jégkorong, kézilabda, amerikai foci és snooker mérkőzésekre, illetve az e-sportok közül elérhető a FIFA, a Counter-Strike, a Dota és a Leage of Legends (LOL) is. További újítás a gyorspiacra tippelés lehetősége, amely iránt különösen a bevezetés utáni napokban volt nagy az érdeklődés.

Ez az opció is több sportágban elérhető, a labdarúgó meccsek alatt például lehetőség van fogadni arra, hogy melyik időszakaszban lövik az első gólt, mikor szerzi egy csapat a mérkőzésen az első találatot, adott időszakaszban lesz-e gól vagy szöglet, ezt a lehetőséget sok játékos a mérkőzés élő közvetítése közben használja.

Verseny az illegális szereplőkkel

Idén új blokkolókat építettek a szabályozásba, hogy legális mederbe tereljék a hazai sportfogadást. Ennek kapcsán Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője a Portfolio-nak elmondta, hogy a környező országokban – Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában -, ahol már korábban bevezetésre kerültek hasonló szigorítások, az látható a tendenciákon, hogy a legális sportfogadásból származó bevételek aránya jelentősen nagyobb, mint Magyarországon, és ennek nagyobb százalékát adja az online fogadás, mint itthon.

Felmérések azt mutatják, hogy a hazai online fogadások egyharmadát-felét az illegális honlapokon keresztül bonyolítják, nemzetközi platformokon, amelyekkel szemben eddig hátrányban volt a magyar vállalat. Ennek két legjelentősebb szereplője a bet365 és a Unibet, a TippmixPro velük is szeretné felvenni a versenyt az új platformjával, és minél nagyobb szeletét megszerezni a teljes hazai piacnak. A vállalat egyetlen legális versenytársa jelenleg a júliusban piacra lépett Vegas..

A társaság szerint a hatósági szigorítással jobban biztosított, hogy a játékosok a felelős játékszervezés elve mellett élvezhessék a sportfogadást, a nyereményük kifizetésre kerüljön, a pénzüket egy átlátható, ellenőrizhető vállalat kezelje.

Sportfogadás kontra lottó

Részben a jelenlegi szerencsejátékpiaci tendenciák  miatt gondolja újra működésének hangsúlyait az állami játékszervező.

A sportfogadás annyira népszerűvé vált a játékosok körében, hogy lekörözte a lottót, jelenleg a vállalat bevételének több, mint a felét a Tippmix és a TippmixPro adja.

Ezzel kapcsolatban Horváth Zoltán elmondta, hogy a fiatalabb korcsoportok, a 18-29 és 30-39 éves korosztály nagyobb arányban található meg a visszatérő (legalább 2-3 havi rendszerességgel játszó) online fogadók körében, mint a más szerencsejátékot választók között. Ebből kikövetkeztethető, hogy a felnövekvő generációk inkább ezt a típusú szerencsejátékot preferálják, és erre a vállalatnak is reagálnia kell. Bár általánosságban elmondható, hogy a férfiak aránya jóval nagyobb a sportfogadók között, a nők részvétele is dinamikus növekedésnek indult az elmúlt években.

A mostani időszakban annyira népszerűvé vált a sportfogadás, hogy rendszeresen dönt rekordokat a TippmixPro. Ez az illegális szereplőkkel való versenyben még inkább kiemelkedő eredménynek számít. A játék közkedveltsége azzal is összefüggésben lehet, hogy a tippmixelés fontos elemét képezi a szurkolói élménynek, különösen a futballrajongók körében. A megújult honlapon csapatokat, bajnokságokat lehet a kedvencek közé tenni, hogy a velük kapcsolatos fogadások könnyebben elérhetők legyenek, de például egyes játékosok teljesítménye is fogadható.

Új kedvenc: az e-sport fogadás

A korábban itthon kevéssé népszerű, például dél-koreai vagy örmény bajnokságokon túl az e-sportok iránti fogadói érdeklődés is ugrásszerűen megnőtt a járványidőszakban, ennek egyik fő oka, hogy számtalan sportesemény maradt vagy csúszott el a Covid miatt, többek között a legutóbbi olimpia is a tervezettnél egy évvel később került megrendezésre.

A TippmixPro-n jelenleg 15 különböző e-sport fogadható, ezek között megtalálhatók stratégiai, FPS (belső nézetű akciójáték), illetve online csatateres játékok is, ezek egy részére, a hagyományos sportágakhoz hasonlóan, már élőben is lehetséges fogadni. Az e-sportok népszerűsége és ezzel párhuzamosan a megtett fogadások száma is világszinten dinamikus növekedést mutat, ezért az ezzel kapcsolatos kínálat bővül, az EveryMatrix-szal való szerződéskötésnél is fontos szempontot jelentett, hogy a szoftvercég ebből a szempontból kiemelkedően jó partnernek számít, mind a portfólió szélessége, mind a jövőbeli bővítések szempontjából.

A cikk megjelenését a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tiktok