Magyar cégek is kapnak tanácsot a nemzetközi terjeszkedéshez
Üzlet

Magyar cégek is kapnak tanácsot a nemzetközi terjeszkedéshez

Portfolio
Április 24-én kerül megrendezésre az iBanFirst által támogatott harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozó Bukarestben.

Abban az időszakban, amikor a közép- és kelet-európai gazdaság figyelemre méltó ellenállóképességről és növekedésről tesz tanúbizonyságot, a magyarországi és a szomszédos országok vállalkozásai a globális elismerés küszöbén állnak. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a régió gazdasági életképességének jelentős fellendülését prognosztizálja, és az Európai Unió átlagát jelentősen meghaladó GDP-növekedést jósol. Ez a gazdasági fellendülés kiindulópontként szolgál a vállalkozások számára a nemzetközi színtér megcélzásához, megmutatva a közép-kelet-európai üzleti környezet kiaknázatlan potenciálját és felkészültségét.

A fellendülő gazdasági környezet nem csupán motivációt jelent a vállalatok számára, hanem egyúttal felveti a kérdést: Egy olyan világban, ahol a gazdasági környezet ilyen gyorsan fejlődik, hogyan tudják a közép- és kelet-európai vállalatok kihasználni a regionális erejüket, hogy a nemzetközi színtéren is érvényesülhessenek?

Ez a kérdés áll a közelgő harmadik éves csúcstalálkozó, a "Hogyan terjeszkedhetnek a közép- és kelet-európai vállalatok nemzetközi szinten?" című rendezvény középpontjában. Az iBanFirst által támogatott, immár harmadszor megrendezésre kerülő esemény célja, hogy feltárja a nemzetközi terjeszkedést lehetővé tevő stratégiákat. Mindezt úgy teszi, hogy viszonyítási alapot nyújt a hazai piacon túli növekedésre törekvő vállalatok számára, kezdve ezt a közép- és kelet-európai terjeszkedés lehetőségeinek feltárásával. A regionális terjeszkedés előnye, hogy a vállalkozók profitálni tudnak a hasonló kultúrák, az emberek és a vállalkozások ismeretéből – ezzel pedig egy jó kiindulási alapot kapnak a terjeszkedési lehetőségek kezdeti felméréséhez.

A nemzetközi terjeszkedés számos vonzó előnnyel jár, beleértve a nagyobb bevételi forrásokat, a szélesebb körű márkaismertséget, az új finanszírozási lehetőségekhez való hozzáférést, valamint a külföldi tehetségek és erőforrások integrálását. A fintech megoldások korszerűsítették a nemzetközi üzleti operációkat, és minden eddiginél ütőképesebbé és költséghatékonyabbá tették a határokon átnyúló utalásokat és a devizaváltást. Az említett technológiai előrelépés a fejlődő globális üzleti környezet tökéletes példájaként szolgál. Ebben a környezetben a gyors piaci változások, a gazdasági fejlemények és a technológiai áttörések egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget.

Johan Gabriels, az iBanFirst Délkelet-Európáért felelős regionális igazgatója szerint a gyors változások közepette azok lesznek a jövő sikeres vállalkozásai, amelyek rugalmasak, alkalmazkodóképesek és haladó szelleműek. A mi küldetésünk, hogy felvértezzük a magyarországi kkv-kat a nemzetközi lehetőségek kihasználásához szükséges tudással és eszközökkel. Erre pedig újra lehetőségünk nyílik most, a harmadik éves csúcstalálkozón a közép- és kelet-európai iparági vezetők által a színpadon megosztott meglátásokon keresztül. A romániai és bulgáriai terjeszkedés lehet az első lépés annak érdekében, hogy a cégek kipróbálhassák a külföldben rejlő lehetőségeket, amelyek segíthetnek nekik boldogulni ezekben a mozgalmas időkben, miközben megnyitják az ajtókat a további nemzetközi terjeszkedés előtt.

A rendezvény médiapartnereivel – a magyar Portfolio-val, a Bloomberg TV Bulgaria-val és a román Ziarul Financiar-ral – együttműködve a régió vállalkozásaiban rejlő nemzetközi potenciál feltárását célzó beszélgetések és kapcsolatépítési lehetőségek bőséges programját ígéri. A harmadik alkalommal megrendezendő esemény olyan magyar vállalkozókat és felsővezetőket, valamint közép-kelet-európai társaikat hívja össze, akik már mindannyian sikerrel vitték cégüket a több tíz- és százmillió eurós forgalmú regionális vállalkozások közé. Ők együtt segítenek majd a magyar vállalatok számára feltárni a határokon átnyúló terjeszkedés gyakorlati stratégiáit, valamint, hogy hogyan lehetséges a közép-kelet-európai gazdaság ingadozásait és a gyorsan változó dinamikát a globális terjeszkedés ugródeszkájává alakítani.

A 2024. április 24-én, szerdán tartandó csúcstalálkozón – ami online is követhető lesz – Magyarországról, Bulgáriából és Romániából érkező vállalkozók és cégvezetők osztják majd meg egymással a határokon átnyúló terjeszkedési útjuk során szerzett tapasztalataikat.

A csúcstalálkozó rendkívüli előadókkal és moderátorokkal büszkélkedhet, akik egytől egyig a régió üzleti közösségének kiemelkedő alakjai.

A rendezvényre a belépés ingyenes - online és személyes formában is. Regisztrálni ide kattintva lehet.

A Portfolio a rendezvény médiatámogatója.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
dubaj