Eladja a mátrai szállodakomplexumot a BDPST

Eladja a mátrai szállodakomplexumot a BDPST

Megállapodást írt alá a BDPST Group Zrt. a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra értékesítéséről. A cégcsoport 2023. augusztus 1-től a szálloda üzemeltetését is átadja az új tulajdonosnak, a Peter’s Consulting Korlátolt Felelősségű Társaságnak - derül ki a BDPST közleményéből.

A BDPST Group megvette a Gellért Szállót!

A BDPST Group megvette a Gellért Szállót!

A BDPST Group részvételével folytatódhat a Gellért Szálló megújítása, miután a vállalat képviselői megállapodást kötöttek a hotelt birtokló Indotek Csoporttal, annak megvételéről. A társaság tervei szerint az ingatlant a védett épület műemléki értékeinek megóvásával, helyreállításával egy korszerű ötcsillagos hotellé alakítják.

Eladta egyik szállodai érdekeltségét a BDPST Group

Eladta egyik szállodai érdekeltségét a BDPST Group

Értékesítette az Alice Hotelt tulajdonló projekttársaságban meglévő részesedését a BDPST Zrt. a korábbi társtulajdonos, a WHB Vagyonkezelő Kft. számára, aki így többségi tulajdont szerzett. A vételi ajánlatot tevő vállalat ezáltal további tulajdonrészt szerezett az Andrássy út 116. alatt található, 41 szobával rendelkező butikhotelt tulajdonló társaságban.

Tiborcz István: Továbbra is aktívan keressük a befektetési lehetőségeket 

Tiborcz István: Továbbra is aktívan keressük a befektetési lehetőségeket 

Rekorderedménnyel zárta a BDPST Group a tavalyi évet - nyilatkozta a Portfolio-nak adott interjújában Tiborcz István. A cégcsoport többségi tulajdonosa szerint ez is bizonyítja, hogy a társaság nagyon jó formában van, most érett be az elmúlt évek munkája. Arról is beszélt, hogy hosszú távra köteleződtek el pénzügyi befektetőként a Gránit Bank megvásárlásával - a befektetés a stratégia első lépése volt, ezt további, előkészítés alatt állók követik majd. Ebbe illeszkedik a Diófa Alapkezelő akvizíciója is. Hosszú távú versenyképességük kulcsát az innovációs és technológiai újításokban látja. Továbbra is aktívan keresik a befektetési lehetőségeket, amelyet elmondása szerint a BDPST Group organikus növekedésének köszönhetően tehetnek meg.

A Mátrában terjeszkedik a BDPST Group

A jövőben a BDPST Hotel Management üzemelteti a Lifestyle Hotel Mátrát - adta hírül közleményben a BDPST Group. Cél, hogy a hegyvidéki környezetben elvonulni vágyó vendégek közkedvelt hazai választásává váljon a szálloda.

Tiborcz István: Ezért szállok ki az Appeninn-ből

Eladná az Appeninn Nyrt.-ben meglévő 29,30 százalékos tulajdonrészét a BDPST Zrt. ingatlanfejlesztő és –forgalmazó társaság. Miként azt az Appeninn Nyrt. is jelezte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, a BDPST Zrt. a birtokában lévő részvénycsomagot értékesíteni szeretné, és kezd ennek lehetőségeiről tárgyalásokba ingatlan- és tőkepiaci szereplőkkel.

A BDPST tulajdonába került a tarcali Andrássy Rezidencia

A BDPST tulajdonába került a tarcali Andrássy Rezidencia

A BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t - jelentette be a társaság. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájának helyet adó kúria épülete hosszú ideig az Andrássyak tulajdonában állt, szállodaként pedig 2008-ban nyitotta meg először kapuit. A BDPST Group komplex, értékteremtő beruházás keretében újítja fel a szállodát, így többek között 12 új szobát, kültéri medencét és rendezvényhelyszínt is kialakítanak.

Ötcsillagos szállodát épít a belvárosban a BDPST Group

Megkapta az építési engedélyt a Vörösmarty tér szomszédságában található, a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő épülettömb komplex felújítására a BDPST Group. Néhány héttel ezelőtt a társaság meghatározó tulajdonosa, Tiborcz István a Portfolio-nak már elmondta, hogy az épületegyüttes a felújítást követően design hotelként, illetve lakóépületként funkcionál majd, de üzlethelyiségeknek is helyet fog adni.

Külföldön terjeszkedne a BDPST Group

Külföldi terjeszkedésre készül a BDPST Group. Az ingatlanfejlesztő vásárlási céllal több külföldi ingatlanegyüttest is vizsgál, ugyanakkor Magyarországon is folytatódnak a cég fejlesztései: az Adria-palota, a turai Schossberger-kastély és a Weiss Manfréd-villa felújítása mellett egy belvárosi szállodaprojektet is elindítottak, az üzemeltetést a Marriottra bízzák. A társaság meghatározó tulajdonosa, Tiborcz István a Portfolionak elmondta, hogy a vásárlások fedezetét bankhitelek mellett egy kevésbé ismert tevékenységük finanszírozza: a korábbi években pénzügyi és technikai okok miatt ellehetetlenült ingatlanfejlesztői projekteket tesznek sínre, majd értékesítenek megvalósításra új tulajdonosoknak.

Felújítják a Szabadság tér egyik műemléki épületét

Jelentős részét megvásárolta, most teljes körűen felújítja a Szabadság téren található, részben műemléki védettség alatt álló Adria-palotát a BDPST Group. Az 1900 és 1902 között az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság megbízásából épített ingatlan jelentősen leromlott állapotban van jelenleg. A BDPST Group beruházása után üzlethelyiségeket, illetve lakásokat és irodákat hoznak létre benne - szerepel a BDPST közleményében.

Beszállt a BDPST Group az Appeninnbe

Csütörtökön sor került annak a tranzakciónak a zárására, amelynek keretében BDPST Zrt. stratégiai befektetőként megvásárolta a Konzum PE Magántőkealap 20,59 százalékos részvénycsomagját az Appeninn Holdingban - tájékoztatták a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Butikhotelt fejleszt az Andrássy úton a BDPST Group

Felújítja, és butikhotellé alakítja a BDPST Group az Andrássy út 116. szám alatt található épületet. A tervek szerint a felújítás 12 hónapig tart majd, a beruházás összege meghaladja az egymilliárd forintot.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.