Benzinárstop: felgyorsítja a kifizetéseket a kisbenzinkutak támogatására a kormány

Benzinárstop: felgyorsítja a kifizetéseket a kisbenzinkutak támogatására a kormány

A kormány kitart a benzinárstop mellett, de egyszerűbb feltételekkel, hamarabb teszi elérhetővé az üzemanyag-töltő állomásoknak szánt támogatást. Az ellátásbiztonság garantálása érdekében a nyitva tartó benzinkutak előre, egy összegben kapják meg a literenkénti 20 forintos hozzájárulást - derül ki az ITM közleményéből.

Itt a nagy lehetőség a gyorsan növekvő cégeknek, de néhány dologra oda kell figyelni

Itt a nagy lehetőség a gyorsan növekvő cégeknek, de néhány dologra oda kell figyelni

Egy különleges pályázati kiírás jelent meg a Magyar Multi Programban, amelynek segítségével a kiemelkedően teljesítő cégek minden olyan fejlesztési igényt megpályázhatnak, amelyet egyébként nem tudnának megtenni ilyen nagy összegben, vagy ilyen összetetten – hangsúlyozta a Portfolio-nak adott interjúban Décsi András. A PMG Hungary Kft. pályázati igazgatója rámutatott, hogy az akár 2,5 milliárd forintnyi feltételesen vissza nem térítendő forrás elnyeréséhez vezető út kulcsfontosságú lépése az előminősítés, és több tanácsot is megosztott azzal kapcsolatban, hogy erre hogyan érdemes felkészülnie a cégeknek. Décsi András bemutatta azt is, hogy konkrétan mely pontokon változott lényegesen a Magyar Multi Program az előző két pályázati körhöz képest és a mostanra jelentősen lazított szabályrendszer mellett is megfogalmazott még szakmai javaslatokat, amelyeket érdemes megfontolni a kiíróknak, hogy még több cég tudjon indulni a forrásért.

Itt a kiírás az állami ingyenmilliókról: cégek és egyéni vállalkozók is vehetnek elektromos járművet támogatással

Itt a kiírás az állami ingyenmilliókról: cégek és egyéni vállalkozók is vehetnek elektromos járművet támogatással

Nagyon jó hírt kaptak azok a cégek és egyéni vállalkozók, akiknek korábban nem adtak lehetőséget arra, hogy állami támogatással jussanak hozzá új elektromos járműhöz. A pályázatokat lebonyolító IFKA oldalán ugyanis ma megjelent egy új kiírás, amely számukra is lehetővé teszi az állami ingyenmilliókkal történő vásárlást július 12-től.

Rengetegen akarnak ingyenmilliókból elektromos autót venni - Összeomlott a rendszer a hatalmas rohamtól

Rengetegen akarnak ingyenmilliókból elektromos autót venni - Összeomlott a rendszer a hatalmas rohamtól

Ma reggel megnyílt a pályázati lehetőség azoknak, akik állami támogatással szeretnének elektromos autót vásárolni. Az ingyenmilliókért viszont akkora roham indult, hogy összeomlott az IFKA vonatkozó oldala, cikkünk publikálásakor még hibaüzenet jelezte, hogy fennakadásokra kell számítania annak, aki szeretné elérni a konkrét pályázatot.

Még két hétig lehet jelentkezni a gazdaság zöldítését támogató EU-pályázat előminősítésére

Még két hétig lehet jelentkezni a gazdaság zöldítését támogató EU-pályázat előminősítésére

Február elsejéig jelentkezhetnek a vállalkozások a Zöld Nemzeti Bajnokok program 10 milliárd forintos keretösszegű uniós pályázatára, amelynek célja az egyszer használatos és egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának betiltásában közvetlenül érintett mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének támogatása- hívta fel a figyelmet hétfő reggeli közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Pillanatok alatt elkapkodták az új autó vásárlására szánt ingyenmilliókat

Pillanatok alatt elkapkodták az új autó vásárlására szánt ingyenmilliókat

Olyannyira nagy volt az érdeklődés a hétfő reggel megnyitott újfajta, elektromos autóvásárlást támogató programra, hogy hamarosan le is zárul a pályázat - derül ki a lebonyolító IFKA oldaláról. Közben délután meg is érkezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye, miszerint másfél nap után lezárult az elektromosjármű-vásárlási pályázat.

Generációváltást és csődhelyzetet kezelő EU-pályázat jelent meg

Generációváltást és csődhelyzetet kezelő EU-pályázat jelent meg

Kettős célrendszerű uniós kiemelt pályázat jelent meg ma 1,5 milliárd forintos keretösszeggel, amely egyrészt a magyar tulajdonú vállalkozásoknál a generációváltásra való felkészítést segíti, másrészt segítséget nyújt a nehézségekkel küzdő, csődhelyzetben lévő vállalkozások számára – jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A felhívásra egy kijelölt konzorcium jogosult benyújtani pályázatot és majd az ő közvetítésükkel lesz elérhető a tényleges segítség a cégek számára.

Több tucat magyar multi jöhet létre az új EU-pályázatok segítségével

A minap társadalmi egyeztetésre kitett két EU-s pályázat nyomán 2-4 éven belül várhatóan 30-40 új magyar multinacionális cég jöhet létre, azaz olyannyira megerősödhet, hogy már nem kell nyugat-európai cégek alá betagozódnia, hanem a nemzetközi piacokon terjeszkedve saját maga is multinacionális termelővé szolgáltatóvá válik - vázolta a Világgazdaságnak a kilátásokat Essősy Zsombor.

Vakrepülnek a magyar cégek, de néhány lépéssel sokkal sikeresebbek lehetnek

Rosszul állnak a hazai kis- és középvállalatok a digitalizáció terén, hiszen több mint felüknek nincs weboldala, és mindössze 13 százalékuk gondolkodik azon, hogy exporttevékenységet folytasson - hangzott el a kedvezőtlen helyzetkép a Portfolio Út az exportpiacok felé című csütörtöki konferenciáján. A digitális helyzet amellett is kedvezőtlen még a kkv-k körében, hogy közben a technológiai feltételek adottak, a digitális infrastruktúránk európai viszonylatban is kimagasló, a vállalatvezetők szemléletével azonban gond van és a legtöbb céget a vakrepülés, azaz a tervezés hiánya jellemez. Több előadó is számos gyakorlati példát mondott arra, hogy milyen irányokon keresztül lehet digitalizálni a kkv-k működési folyamatait, hogy hatékonyabbá váljanak és sok tanács hangzott el arról is, hogy hogyan érdemes az exportpiaci jelenlétüket megtervezni és kivitelezni, hogy tovább növekedhessen az árbevételük.

Az erős középvállalatok támogatásával pörgetnék a magyar gazdaságot

A feldolgozóipari kkv-k versenyképességének növelését célzó, 1,7 milliárdos vissza nem térítendő támogatási program indult. Az elmúlt három évben legalább 10 százalékos növekedést elért középvállalatok versenyképességük nemzetközi szinten való érvényesítéséhez kapnak szakértői segítséget.

Nem ugrott rá a piac a gazellapályázatra

Csalódást keltő eredmény született tegnap a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program beszállítókat segítő felhívásán, hiszen a 33,5 milliárd forintos keretből csak 10,9 milliárd forintos részre érkezett támogatási igény, így csak 8,7 milliárd forint összegben tudott 32 nyertest hirdetni az Irányító Hatóság - hívja fel a figyelmet a Világgazdaság.

Alig kértek EU-s ingyenpénzt a cégek a dupla minősítés mellett

A napokban zárult le a támogatási igények benyújtása két olyan, kkv-knak szóló uniós pályázaton, amelyek technológiafejlesztésre irányultak, de az eddig megszokottól eltérően csak a keret egyharmadára, illetve kétharmadára volt érdeklődés. Ez összefügghetett azzal, hogy a pályázat szabályrendszerén felül egy plusz minősítési rendszert is beépítettek a pályázati folyamatba, ami nehezíthette az igénylés menetét, illetve a szigorú feltételeknek csak korlátozott számú cég tudott megfelelni. Az elméletileg jogosult céges kör mérete elég széles volt a "gazelláknak" szóló pályázaton:

Gazelláknak ad EU-s pénzt az állam

A gyors növekedésű (gazella) vállalkozások fejlesztésére közel 34 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP). A pályázatra csak az előzetesen minősített és "megfelelt" minősítéssel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be kérelmeket. Azt jó tudni, hogy a minősített projekttervek nem részesülnek automatikusan támogatásban. A minősítés folyamatát, a fontosabb tudnivalókat és dátumokat alábbi cikkünkben foglaljuk össze.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.