Szijjártó Péter: zavartalanul halad a Paks II. építése

Szijjártó Péter: zavartalanul halad a Paks II. építése

Ütemesen, zavartalanul folynak a paksi atomerőmű bővítési munkálatai, most a talajszilárdítási és cölöpelhelyezési feladatok zajlanak, és év végéig reális az első beton öntése is a jövő márciusra tervezett dátum helyett - jelezte kedden a sopronbánfalvai kihelyezett kormányülés szünetében Szijjártó Péter egy Facebook-videóban. A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy telefonon tárgyalt nemrég Alekszej Lihacsovval, az orosz Roszatom vezérigazgatójával, aki hamarosan ismét hazánkba látogat, hogy áttekintsék a folyamat állását és az ahhoz kapcsolódó jogi ügyeket. Szijjártó azt is jelezte, hogy április körül kezdődhet meg a reaktortartály gyártási folyamata Oroszországban, míg a szintén nagyon fontos olvadékcsapda áprilisra vagy májusra el is fog készülni.

Összehívta a rendkívüli parlamenti ülést Kövér László

Összehívta a rendkívüli parlamenti ülést Kövér László

Kövér László házelnök ellenzéki kezdeményezésre összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését, hogy döntsenek Svédország NATO-csatlakozásáról, de a kormánypártiak távolmaradása miatt az ülés várhatóan nem lesz határozatképes - jelentette az Index.

Rendkívüli kormányülés jön

Rendkívüli kormányülés jön

A kormány a jövő héten Sopronbánfalván tartja kihelyezett ülését, ahol többek között az EU-csúcson elért megállapodások és a közelgő választások is napirendre kerülhetnek - számolt be az Index.

Kormányinfó: nem kerültünk közelebb az uniós források feloldásához

Kormányinfó: nem kerültünk közelebb az uniós források feloldásához

A kormányülésen szó volt az újszülöttek SMA-szűrőprogramjának folytatásáról, valamint a pedagógusok béremelésének folytatásáról. A csütörtöki rendkívüli uniós értékelésénél a kormány arra jutott, hogy zsarolják Magyarországot az ukrajnai támogatások ügyében, ezért azt mondta, hogy nem biztos a kormány abban, hogy Brüsszelben megállapodásra jutnak. Végül a tájékoztató alatt Orbán Viktor is megszavazta a döntést, amelyről Gulyás Gergelyt is többen kérdezték. A miniszter a még befagyasztott 20,5 milliárd eurónyi kohéziós és helyreállítási forrásnál nem látja, hogy a folyamatos tárgyalásokkal közelebb kerültek volna a feloldáshoz. A bejelentésekre akkor kerül sor, amikor Orbán Viktor miniszterelnök a feszült hangulatú rendkívüli uniós csúcson vesz részt. A tájékoztatót a Portfolio élőben közvetítette.

Kormányinfó: vannak vörös vonalak az EU-forrásokról szóló tárgyalásokban

Kormányinfó: vannak vörös vonalak az EU-forrásokról szóló tárgyalásokban

Béremelés jöhet az államigazgatásban is, miközben a kormány 10-15 százalék közötti béremelkedést vár a nemzetgazdaság egészében. Februártól a pedagógusok, áprilistól az egészségügyi dolgozók is emelt béreket kapnak. Az Európai Bizottsággal a magyar forrásokról zajló tárgyalások vörös vonalhoz érkeztek, mert a gyermekvédelmi törvényt nem módosítaná a kormányt. Ez kérdésessé teszi a még befagyasztott 20,5 milliárd eurónyi uniós forrás sorsát. A kormány kész megszavazni az Ukrajnának folyósítandó EU-támogatásokat, de csak feltételekkel. A svéd NATO-csatlakozáshoz pedig kapcsolatfelvételt várnak a stockholmi vezetéstől.

Holnap fontos bejelentésekre készül a kormány

Holnap fontos bejelentésekre készül a kormány

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délben sajtótájékoztatót tart - jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Varga Mihály pénzügyminiszter kommunikációja alapján a novemberi pótlólagos nyugdíjemelésről szó eshet.

A novemberi nyugdíjemelésről döntenek a kormányülésen

A novemberi nyugdíjemelésről döntenek a kormányülésen

Varga Mihály pénzügyminiszter jelezte, hogy fontos gazdasági kérdésekről, valamint a novemberi nyugdíjemelésről is tárgyaltak a szerdai kormányülésen. Orbán Viktor miniszterelnök pedig azt állítja, hogy a magyar függetlenséget érintő kérdések is napirendre kerültek.

Kormányinfó: a kabinet sem hisz már a GDP-növekedési cél elérésében

Kormányinfó: a kabinet sem hisz már a GDP-növekedési cél elérésében

Csütörtök délelőtt újra kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A szerdai kormányülésről kiderült, hogy a háborúval és az ünnepi programsorozattal foglalkoztak, valamint az ukrán gabonára vonatkozó importtilalomról még komoly vita van a kormány és az Európai Bizottság között. Kérdésekre válaszolva a tárcavezető elmondta, hogy az ősszel nem várható újabb állami béremelés, valamint szerinte a vendégmunkásoktól sem kell tartania a helyieknek. A kormány sem tartja már valószínűnek az éves 1,5 százalékos GDP-növekedést.

Új inflációs célszámot jelentett be a kormány

Új inflációs célszámot jelentett be a kormány

Már idén októberben egyszámjegyű lehet az infláció, jövőre pedig 6 - sőt akár 5 százalékos - lehet a fogyasztói árindex éves átlagban - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.