FONTOS Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Prémium

Milyen a jó csapat kémiája? Podcast-sorozatot indított a Streamnet (x)

PR cikk
Kollab Podcast néven podcast-sorozatot indított a professzionális hang- és vizuáltechnikai rendszereket, irodai audiovizuális megoldásokat szállító Streamnet Zrt. A cél, hogy párbeszédet kezdeményezzenek olyan munkaerőpiaci témákban, amik az elmúlt években kerültek a mindennapok kihívásai közé.
irodapiac budapest

Almás Béla, a Streamnet vezérigazgatója úgy látja, hogy két éve gyökeresen megváltozott az ahogy dolgozunk és az, ahonnan dolgozunk. Sok cég még a mai napig keresi az új normát és próbálják ehhez igazítani az irodájukat is, amihez újfajta technológiai megoldásokra van szükségük.

„Azt érzékeljük, hogy abban a turbulens időszakban, amiben élünk, jelentősen átalakult a munkához és a munkahelyhez való viszony. Ez pedig számos olyan kérdést vet fel, amikkel eddig nem találkoztunk – most viszont mindennél fontosabb, hogy releváns válaszokat adjunk rájuk. Ezek a kérdések alapvetően nem műszaki jellegűek, mint inkább emberi és együttműködési hátterűek. A tapasztalatunk az, hogy kevés az a fórum, ahol erről lehetne beszélni, gondolatokat megosztani egymással” – tette hozzá a cégvezető.

A szerkesztők ebből a szempontból is hiánypótlónak látják a podcast-sorozatot. Az első évadban a jó csapat kémiája volt a fókuszban. Megszólalt például Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológus, HR szakember, aki a modernkor multi-betegségeit vizsgálta. Segal Viktor, az ismert séf pedig arra kereste a választ, hogy mit tanulhatunk a csapatmunkáról egy olajozott gépezetként működő étterem szemszögéből.

De a műsorban fontos téma volt az is, hogy napjaink kihívásai, mint a home office, a gazdasági nehézségek, vagy a szomszédunkban zajló háború milyen hatással van a dolgozók mentális egészségére.

A sorozat második évadának tematikája a jövő munkahelye köré épül: a Streamnet vendége volt például Keleti Arthur, kiberbiztonsági szakértő, jövőkutató, vagy dr. Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara titkára.

„Szokatlan lehet, hogy rendszerintegrátorként megpróbálunk olyan témákat feldolgozni, amikkel eddig a szaksajtón és az egyetemi katedrákon kívül kevesen foglalkoztak. Piacvezető innovatív vállalatként fontosnak tartjuk az edukációt, a legújabb technológiák bemutatását, és azoknak a folyamatoknak a megismerését is, amik az új technológiákat szükségessé teszik.” – tette hozzá a cégvezető.

A Kollab Podcast a Showcast Media közreműködésével valósult meg, az epizódok elérhetők

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Nádudvari_Nagy Ádám portré