Még kedvezőbb kamatokkal támogatja a megtakarításokat a Gránit Bank (x)
Prémium

Még kedvezőbb kamatokkal támogatja a megtakarításokat a Gránit Bank (x)

PR cikk
A Gránit Bank a látra szóló és lekötött forint betétek mellett a dollárban vagy euróban lekötött megtakarítások kamatát is megemelte. A pénzintézet tájékoztatása szerint a 12 hónapos lekötésű USD betétekre 4,00%-os éves kamatot, az EUR betétekre pedig évi 3,00% kamatot kínál. Mindemellett a Kamat Plusz számlával rendelkező ügyfeleknek a bankszámlán lekötés nélkül tartott pénzre – a magyar piacon kifejezetten magasnak számító - jelenleg évi 8,00 %-os (a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 5,00%) kamatot ad. A megemelt betéti kamatokkal azokat az ügyfeleket is célozzák, akik a következő napokban még szocho mentesen szeretnék gyarapítani félretett pénzüket.

„A betéti kamatok árazása, mind a lakossági látra szóló, mind a lekötött betétek esetében egy win-win megoldás, egyfajta marzs osztozkodás az ügyfelek és a bank között úgy, hogy az ügyfél is jól járjon, korrekt kamatot kapjon, de a bank jövedelmezőségi szempontjai is érvényesüljenek. A bank likviditása magas, folyamatosan a piaci átlag fölött alakul, azaz a betétgyűjtést nem a hitelcélok teljesülése, hanem az ügyfelek színvonalas kiszolgálására való törekvés indokolja” – mondta nemrég a Portfolio-nak adott interjújában Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója. A pénzintézet a szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működik, és ezt a költségelőnyt szolgáltatásai árazásában adja vissza ügyfeleinek. Miközben bankszámla-díjait tartósan a piaci átlag alatt tartja, addig látra szóló és lekötött betéti kamatai folyamatosan a piaci átlag felettiek, legyen szó forintról, vagy devizáról.

Gránit bank

Azok az ügyfelek, akik most nyitnak Gránit Kamat Plusz bankszámlát, lekötés nélküli évi 8%-os (a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 5,00%; EBKM:8,00%) kamatot érhetnek el. Mint megtudtuk, kedvelt konstrukció az ügyfelek körében a szintén jegybanki alapkamathoz kötött Gránit KamatMax Plusz betét, ahol 1 éves lekötésre, jelenleg évi 11,00%-os kamatot (a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 2,00%; EBKM: 11,00%) kínál a bank. A betét egyedi vonása, hogy lejárat előtti feltörés esetén az addig felgyűlt kamat 50 százaléka kifizetésre kerül.

A pénzintézet néhány napja bővítette USD, illetve EUR devizabetét kínálatát is egy hosszabb lejáratú, egy éves lekötésű konstrukcióval, amely dollár megtakarításokra, 12 hónapos lekötésre éves 4,00%-os kamatot (EBKM: 4,00%), míg az egy éves euró lekötésekre évi 3,00%-os kamatot (EBKM: 3,00%) kínál. Emellett a bank emelte a 6 hónapos lekötésű EUR betét kamatát is, amely így éves szinten 2,00%-os kamatot fizet.

Megtakarítás ezen a héten még szocho-mentesen

Július 1-től már a lakossági kamatjövedelmekre is vonatkozik a 13%-os szociális hozzájárulási adó (szocho). A június 30-ig lekötött betétek és megvásárolt értékpapírok hozama azonban szocho-mentes marad.

Így a Gránit Bank bejelentésének időzítése sem véletlen, hiszen aki június 30-ig elhelyezi megtakarítását forint vagy deviza betétekben, annak nem kell megfizetnie a betéti kamatjövedelemre előírt 13%-os szociális hozzájárulási adót. A megtakarítási döntést segíti, hogy a betéteket a Gránit bankszámlákról néhány kattintással le lehet kötni a bank mobilapplikációjában. Aki pedig még nem ügyfél a banknál VideóBankban vagy szelfivel teljesen online tud havidíjmentes számlát nyitni.

20230423_Gránit_bank-2

A TBSZ kiváló megoldás most is

A Tartós Befektetési Számlákon (TBSZ) tartott megtakarítások július 1-je után továbbra is kamatadó és szocho mentesek maradnak. A bank szakértői szerint, ezért akik július 1-je után tennék félre megtakarításaikat, azok számára a TBSZ jelentheti az előnyös megoldást.

A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletes feltételeket a hatályos vonatkozó Hirdetmény, Általános Szerződési Feltételek és az Üzletszabályzat tartalmazza, melyek megtalálhatók a GRÁNIT Bank honlapján (https://granitbank.hu/hirdetmenyek) és az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségekben kifüggesztve.

Fotók és címlapkép: Gránit Bank

(x)

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019