The Hungarian Minister of Justice, Mr. Laszlo Trocsanyi,
Uniós források

Új esélyt kaphat Trócsányi

Portfolio
Davis Sassoli arra kérte az Európai Parlament jogi bizottságát, hogy tárgyalja újra a magyar és a román biztosjelöltről hozott ajánlást - írja a Népszava. Az EP-elnök szerint a szakbizottság írásos véleménye nem felel meg a követelményeknek. Sassoli lépésével megnyílik a lehetőség, hogy az összeférhetetlenség megállapítása miatt elakasztott jelölési folyamat visszatérjen az eredeti medrébe.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Sassoli aggályainak lényege, hogy az a következtetés, miszerint a biztosjelöltek nem képesek ellátni a feladatukat csak súlyos esetben fogalmazható meg. Az ajánlási folyamat során olyan enyhébb állítás is tehető, miszerint mondjanak le az összeférhetetlenséget okozó pénzügyi érdekeltségről, de akár az is kérhető, hogy az Európai Bizottság elnöke módosítsa a biztosjelölt tárcáját. 

Éppen ezért Sassoli szerint "az EP elnökéhez eljuttatott írásos vélemény nem felel meg a követelményeknek, mert nem tisztázza a képviselők aggályait, és nem fogalmazza meg világosan a javaslataikat" - írja a Népszava

A korábbi hírértelmezések szerint az összeférhetetlenségi ajánlás kiadásával a tényleges döntés Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökjelölt, illetve az Európai Parlament kezébe került, illetve nem  kerülhet sor Trócsányi hivatalos EP-meghallgatására. Sassoli lépése viszont feloldhatja a problémát, ha másodszorra kedvezőbb megállapításra jut a jogi szakbizottság.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
bet
magyar falu vidék
trader23
email számítógép shutter
traders
schanda tamas operativ torzs bejelentesek201030
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Kover Laszlo figyelmeztetes veto jogallamisag unios penz201030