|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RABA ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RABA kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RABA statisztikák, mutatók
nyitó: 1180
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RABA adatlap
Teljes név:RÁBA Járműipari Holding Nyrt.
Rövid név:RÁBA Nyrt.
Szektor:Gépjármű- és gépjárműalkatrész-gyártás
Elérhetőség:9027 Győr, Martin u. 1.
Telefonszám:+36-96-622-600
Fax:+36-96-624-006
Web:www.raba.hu
Befektetői kapcsolattartó:Steszli Ádám
Befektetői kapcsolattartó mail:adam.steszli@raba.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-96-624-460
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-96-624-006
Könyvvizsgáló:Ernst & Young Kft. (könyvvizsgálatért felelős szermély: Bartha Zsuzsanna)
Tevékenység:A 120 éves autóipari tapasztalattal rendelkező Rába Járműipari Holding Nyrt. az iparág egyik legnagyobb magyar vállalata. A vállalatcsoport három stratégiai üzletága haszongépjárművekhez, mezőgazdasági erőgépekhez és földmunkagépekhez kifejlesztett futóműveket, futómű főegységeket és alkatrészeket, haszon- és személygépjárművekhez alkatrészeket, illetve speciális járműveket gyárt. A több mint 1700 főt foglalkoztató Rába Nyrt. székhelye a nyugat-magyarországi Győrben található. A Rába árbevételének mintegy 90 százaléka a három stratégiai régióba (USA, EU, FÁK) irányuló exportból származik.
Részvénytulajdonosok:

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (74,34%, 10 015 829 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:PINTÉR István (elnök)
BÁNÓCZINÉ Dr. Csernák Ibolya Virág
MAJOR János
Dr. PÁLVÖLGYI Ákos Mátyás
SEBŐK Roland
Dr. TÓTH Tamás
WÁBERER György
Vállalatvezetés:PINTÉR István (vezérigazgató/ügyvezető igazgató)
BALOG Béla (pénzügyi vezérigazgató-helyettes)
STESZLI Ádám (humán erőforrás és kontrolling igazgató)
URBÁNYI László (Rába Járműalkatrész Kft. ügyvezető igazgató)
TORMA János (Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. PAFFÉRI Zoltán Lajos (Elnök)
Dr. HARMATH Zsolt
Dr. KANTA Tünde
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:1 000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):13 473 446
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1997-12-17
Első kereskedési nap:1997-12-17
RABA hírek

Megemelte a Rába célárát az OTP

Felülvizsgálta Rába modelljét az OTP, miután a járműipari vállalat tegnapelőtt bejelentette, hogy értékesítheti Városréti ingatlanjainak egy részét, és a vételár meghaladhatja a 2 milliárd forintot. 1350-ről 1480-ra emelkedett a célár, az ajánlás továbbra is vétel.

Évek óta erre vártak a befektetők: Hasznosítja ingatlanvagyonát a Rába

Az előzetes tárgyalásokat követően a Rába vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától a Győr belvárosában található ingatlanvagyona egyik elemére. A Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített részét több éves előkészítő munka eredményeként, a korábbi rendezési terveknek megfelelően hasznosítják.

Újabb megrendelést kapott a Rába

A Rába új nemzetközi keretszerződést kötött autóipari ülésrendszerek beszállítására, mely éves szinten 2 millió euró bevételnövekedést eredményezhet, jelent meg a BÉT-en a közlemény.

Európai nagyágyú lesz a Rába

2016-ban technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási programot hagytak jóvá a Rába tulajdonosai, idén októberben sikeres próbaüzemet zárt a vállalat az új gyártósoron.

Megemelte a Rába-célárát az OTP

A Rába szerdán tette közzé harmadik negyedéves számait, amelyet a céget követő OTP elemzője értékelt, az OTP 1 350 forintra emelte meg a Rába célárát, az ajánlás továbbra is vétel.

Figyelmeztető jelek a Rábánál

A piaci környezet bizonytalanságáról ír a menedzsment a Rába harmadik negyedéves beszámolójában, és ez a bizonytalanság már látszik is a Rába számain: a negyedévben nagyjából stagnált a bevétel, de a gépgyártó már üzemi eredmény szinten is veszteséges lett, az adózott eredmény sor pedig már 429 millió forint veszteséget mutat, ennél nagyobb veszteségre utoljára 5 éve volt példa. Drasztikus visszaesés látszik az európai piacon, a mezőgazdasági szegmens gyenge, további nehézség, hogy a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2019-re esedékes megrendelései nem realizálódtak, 2019-ben ebből értékesítési árbevétel nem várható. Ha ez nem elég, továbbra is nyomás alatt tartja az eredményt a bérek és az energiaárak emelkedése.

Ipar 4.0 a gyakorlatban: óriási hatékonyságnövekedés jöhet a cégeknél

Automatikusan helyet változtató gyári berendezésekről, önmagukat fejlesztő termelési folyamatokról, ma még sok cég számára futurisztikusnak tűnő adatpoolokról is szó esett a MAGE és a Portfolio mai Ipar 4.0 konferenciájának ebédszünet előtti panelbeszélgetésében.

Közzétette osztalékpolitikáját a Rába

A Rába csütörtökön tette közzé a társaság osztalékpolitikáját. A közzététel szerint a cél minimum a 3 éves magyar állampapír hozama + 0,5 százalék, a maximum az éves auditált konszolidált teljes átfogó eredmény 20 százaléka, illetve a mindenkori magyar 10 éves államkötvény hozama + 1 százalék közül a kisebb.

Csökkentették a Rába célárfolyamát

Továbbra is vételen a Rába az OTP-nél, azonban a korábbi 1403 forintról 1317 forintra csökkentette a papírokra a célárfolyamát. A célárfolyam 15%-os felértékelődési potenciált rejt magában a tegnapi 1150 forintos záróárhoz viszonyítva.

Csalódást keltő számok a Rábától

Az OTP várakozásánál jelentősen gyengébb eredményeket publikált a társaság, és mind éves, mind negyedéves alapon számottevően csökkent a profitabilitás. Egyedül az árbevétel tudott nőni a negyedévben éves összehasonlításban.

Még mindig venni kell a Rábát az OTP szerint

A Rába szerdán közzétett gyorsjelentése után az OTP értékelte a társaság első negyedéves számait, az OTP elemzője a vételi ajánlását fenntartva nem változtatott a Rába-részvények 1 403 forintos célárfolyamán.

Jól indult az év a Rábánál

Szerdán közzétette első negyedéves beszámolóját a Rába a magyar tőzsde zárását követően, így kiderült: a vállalat árbevétele érdemben növekedett, amelyben meghatározó szerepe volt a Járműalkatrész és a Jármű üzletágnak. Utóbbi ráadásul kiemelkedő forgalombővülést produkált a belföldi értékesítés tekintetében, igaz, ebben a katonai szegmens ciklikus értékesítése meghatározó volt. A magas szinten stabilizálódó acél alapanyagárak mellett az energiaárak tovább emelkedtek, ennek ellenére a társaság képes volt arra, hogy az összes fontos soron érdemi növekedést érjen el.

Visszavágta a Rába célárát az OTP

Az OTP elemzői felülvizsgálták a Rábára vonatkozó elemzési modelljüket, az elemzőház 1502 forintról 1403 forintra vágta vissza a Rába részvényeinek 12-hónapos célárát, az ajánlás továbbra is vétel. Az OTP új célára 15,5 százalékkal magasabb a Rába csütörtöki záróárával összehasonlítva.

Részvényenként 17,8 forint osztalékot fizethet a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatósága részvényenként 17,80 forint osztalék kifizetését javasolja a társaság 1000 forint névértékű részvényeire a 2018. évi eredmény után, szemben a megelőző évi 23 forinttal. Az osztalékfizetés kezdő napja 2019. május 28-a.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR