Szakadó kamatokba űzi a kormány a lakosságot?
Befektetés

Szakadó kamatokba űzi a kormány a lakosságot?

Portfolio
Június 14-én újra zártkörű online klubot szervezünk a Portfolio Signature előfizetői program tagjai részére. A rendezvényen a megváltozó kamat- és adózási környezet hitelekre és befektetésekre gyakorolt hatását vizsgáljuk meg a téma vezető hazai szakértőivel. Az eseményen a részvétel a Portfolio Signature előfizetői program tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva lehet megtenni.

Május 23-án régen várt lépést tett a Magyar Nemzeti Bank: az egyébként világszinten is extrém magasnak számító 18%-os irányadó ráta 17%-ra csökkentésével kamatcsökkentési ciklusba kezdett. Bár félő volt, hogy a forint árfolyama megsínyli a döntést, de nem így lett, a hazai fizetőeszköz ugyanis tartja magát a nagyobb valutákkal szemben.

A veszély ugyanakkor nem múlt el, hiszen a következő időszakban további kamatvágások várhatók, ráadásul a kormány nemrég a befektetési piacot is megbolygatta.

Egyfelől sok befektetéstípusra vetett ki további 13%-os nyereségadót, másfelől pedig olyan jogszabályi változásokat eszközölt, melyek mesterségesen szítják a keresletet a magyar állampapírokra a befektetési alapok és a bankok részéről. A kormány deklarált célja, hogy a lakosság és az intézményi befektetők körében is stimulálja az állampapír-vásárlást, így pedig megkerülhetetlenné válik a kérdés, hogy

a megnövekedett kereslet nem fogja-e a mélybe küldeni a kötvényhozamokat?

A magyar gazdasági környezet tehát még a tavalyinál is komplexebbé vált, a jó pénzügyi döntésekhez pedig kulcsfontosságú a folyamatok megfelelő értelmezése, legyen szó befektetésekről vagy hitelfelvételről. Ebben segítik most a Portfolio Signature-program előfizetőit a hazai befektetési- és elemzőszakma vezető szakemberei június 14-én, lapunk online klubrendezvényén.

Az esemény Portfolio Signature-tagok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken lehet megtenni. Az eseményről bővebb információ ide kattintva érhető el.

Mi az a Portfolio Signature Online Klubesemény?

A Portfolio Signature portálunk előfizetői programja, melynek keretén belül kiemelt elemzésekkel, prémium hírlevelekkel, valamint online és személyes klubeseményekkel segítjük olvasóinkat, hogy könnyebben tájékozódhassanak napjaink komplex gazdasági környezetében.

Ha még nem előfizetőnk, de részt szeretne venni a klubeseményen, akkor ezen a linken csatlakozhat a Portfolio Signature-programhoz. A havi, bármikor lemondható előfizetés díja 2 490 forint, éves tagság pedig 29 845 forintért váltható.

A pontos menetrend

A 2023. június 14-én online megrendezésre kerülő klubesemény programja a következő:

17:30 - 17:35: Köszöntő

17:35 - 18:10: Panelbeszélgetés (moderátor: Beke Károly, elemző, Portfolio)

Beszélgetés résztvevői:

18:10 - 18:45: Panelbeszélgetés (moderátor: Palkó István, vezető elemző, Portfolio)

Beszélgetés résztvevői:

18:45 - 19:00: Résztvevői kérdések

Helyszín és időpont

  • Időpont: 2023. június 14. 17:30
  • Helyszín: Online, pontos részleteket a klub előtti napokban küldünk emailen

Részvételi feltételek

  • Ez a rendezvény ingyenes, de csak aktív Portfolio Siganture-előfizetéssel látogatható. A részvétel regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva lehet megtenni.
  • Ha a részvétel érdekében csatlakozna a Portfolio Signature előfizetői programhoz, azt ezen a linken teheti meg. Az előfizetésért cserébe hozzáférést kap kiemelt elemzéseinkhez, prémium hírleveleinkhez, valamint részt vehet személyes és online klubjainkon, melyeken vezető gazdasági elemzők segítségével értelmezzük a minket körülvevő világot.
  • A havonta megújuló, bármikor lemondható Portfolio Signature-előfizetés díja 2 490 forint, az éves előfizetés pedig 29 845 forintba kerül.

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Bull bear