kamat
Befektetés

Szakadó kamatokba űzi a kormány a lakosságot?

Portfolio
Június 14-én újra zártkörű online klubot szervezünk a Portfolio Signature előfizetői program tagjai részére. A rendezvényen a megváltozó kamat- és adózási környezet hitelekre és befektetésekre gyakorolt hatását vizsgáljuk meg a téma vezető hazai szakértőivel. Az eseményen a részvétel a Portfolio Signature előfizetői program tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva lehet megtenni.

Május 23-án régen várt lépést tett a Magyar Nemzeti Bank: az egyébként világszinten is extrém magasnak számító 18%-os irányadó ráta 17%-ra csökkentésével kamatcsökkentési ciklusba kezdett. Bár félő volt, hogy a forint árfolyama megsínyli a döntést, de nem így lett, a hazai fizetőeszköz ugyanis tartja magát a nagyobb valutákkal szemben.

A veszély ugyanakkor nem múlt el, hiszen a következő időszakban további kamatvágások várhatók, ráadásul a kormány nemrég a befektetési piacot is megbolygatta.

Egyfelől sok befektetéstípusra vetett ki további 13%-os nyereségadót, másfelől pedig olyan jogszabályi változásokat eszközölt, melyek mesterségesen szítják a keresletet a magyar állampapírokra a befektetési alapok és a bankok részéről. A kormány deklarált célja, hogy a lakosság és az intézményi befektetők körében is stimulálja az állampapír-vásárlást, így pedig megkerülhetetlenné válik a kérdés, hogy

a megnövekedett kereslet nem fogja-e a mélybe küldeni a kötvényhozamokat?

A magyar gazdasági környezet tehát még a tavalyinál is komplexebbé vált, a jó pénzügyi döntésekhez pedig kulcsfontosságú a folyamatok megfelelő értelmezése, legyen szó befektetésekről vagy hitelfelvételről. Ebben segítik most a Portfolio Signature-program előfizetőit a hazai befektetési- és elemzőszakma vezető szakemberei június 14-én, lapunk online klubrendezvényén.

Az esemény Portfolio Signature-tagok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken lehet megtenni. Az eseményről bővebb információ ide kattintva érhető el.

Mi az a Portfolio Signature Online Klubesemény?

A Portfolio Signature portálunk előfizetői programja, melynek keretén belül kiemelt elemzésekkel, prémium hírlevelekkel, valamint online és személyes klubeseményekkel segítjük olvasóinkat, hogy könnyebben tájékozódhassanak napjaink komplex gazdasági környezetében.

Ha még nem előfizetőnk, de részt szeretne venni a klubeseményen, akkor ezen a linken csatlakozhat a Portfolio Signature-programhoz. A havi, bármikor lemondható előfizetés díja 2 490 forint, éves tagság pedig 29 845 forintért váltható.

A pontos menetrend

A 2023. június 14-én online megrendezésre kerülő klubesemény programja a következő:

17:30 - 17:35: Köszöntő

17:35 - 18:10: Panelbeszélgetés (moderátor: Beke Károly, elemző, Portfolio)

Beszélgetés résztvevői:

18:10 - 18:45: Panelbeszélgetés (moderátor: Palkó István, vezető elemző, Portfolio)

Beszélgetés résztvevői:

18:45 - 19:00: Résztvevői kérdések

Helyszín és időpont

  • Időpont: 2023. június 14. 17:30
  • Helyszín: Online, pontos részleteket a klub előtti napokban küldünk emailen

Részvételi feltételek

  • Ez a rendezvény ingyenes, de csak aktív Portfolio Siganture-előfizetéssel látogatható. A részvétel regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva lehet megtenni.
  • Ha a részvétel érdekében csatlakozna a Portfolio Signature előfizetői programhoz, azt ezen a linken teheti meg. Az előfizetésért cserébe hozzáférést kap kiemelt elemzéseinkhez, prémium hírleveleinkhez, valamint részt vehet személyes és online klubjainkon, melyeken vezető gazdasági elemzők segítségével értelmezzük a minket körülvevő világot.
  • A havonta megújuló, bármikor lemondható Portfolio Signature-előfizetés díja 2 490 forint, az éves előfizetés pedig 29 845 forintba kerül.

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
muanyag-kupak-palack-betetdij-ujrafelhasznalas- fenntarthatosag
Mostantól minden adatra ugorhat a forint
Atomrakétákat telepítettek az oroszok Lengyelország mellett
iphone
tim cook
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. november 8.
Portfolio Investment Day 2023
2023. október 18.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Címlapkép - Vasarely